Gå til indhold

Redskaber til de faglige pejlemærker for kvalitet i bostøtten

Socialstyrelsen har udarbejdet fem animationsfilm, e-læringskursus og et værktøj til selvevaluering af praksis. Redskaberne kan støtte medarbejdere og ledere i brugen af de faglige pejlemærker for kvalitet i bostøtten.

Socialstyrelsen tilbyder en række redskaber, der kan understøtte arbejdet med at implementere de faglige pejlemærker for kvalitet i bostøtten. Redskaberne består af:

  • Fem animationsfilm 
  • Et e-læringskursus
  • Et redskab til selvevaluering af praksis.

Læs mere om de enkelte redskaber nedenfor.

Fem film om de faglige pejlemærker

Socialstyrelsen har udarbejdet fem animationsfilm, som præsenterer indholdet i de ti faglige pejlemærker for kvalitet i bostøtten. De korte videoer kan f.eks. bruges på personalemøder, når man ønsker at drøfte kvalitet i bostøtten eller i forbindelse med kompetenceudvikling, uddannelse og oplæring af medarbejdere.
De fem film kan ses via følgende links (afspilles på Youtube):


E-læringskursus: Fra viden til praksis

Socialstyrelsen tilbyder et e-læringskursus om de faglige pejlemærker for kvalitet i bostøtten. Kurset består af øvelser, opgaver og oplæg til refleksion og træner deltagerne i at omsætte de faglige pejlemærker til praksis.

Kurset henvender sig primært til medarbejdere og ledere i bostøtten, men kan også anvendes af samarbejdspartnere, borgere, pårørende og andre, der interesserer sig for socialpsykiatri og recovery-orienteret rehabilitering.

Kurset kan gennemføres fra start til slut, eller deles op i mindre bidder. Det er bygget op af seks afsnit:

Redskab til selvevaluering af praksis

Socialstyrelsen har udviklet et simpelt redskab, der kan bruges til at evaluere egen praksis i bostøtten.

Redskabet kan give et billede af, om man i praksis arbejder efter anbefalingerne i de ti faglige pejlemærker. Redskabet består af to skemaer:

Svarene i evalueringen kan bruges som fælles afsæt for faglige drøftelser og refleksioner omkring praksis.

Sidst opdateret 11/01 2022