10/02 2022
Nedlukningen i coronaens første år gav mange typer af erfaringer. Nogle borgere i sociale tilbud havde fx glæde af en mere rolig hverdag, og nogle blev mere selvhjulpne. Andre mere ensomme. Også på børn- og ungeområdet er der forskelligartede erfaringer – fra markant øget trivsel til større udsathed. Det fremgår af en kort analyse.
10/02 2022
Hvilke muligheder er der for at hjælpe borgere med handicap, der har brug for en ekstra hånd til deltagelse i beskæftigelse? Det kan man få overblik over på Socialstyrelsens vidensplatform ”Handicap og beskæftigelse”, der netop er blevet evalueret. Både kommuner, virksomheder og borgere oplever platformen som relevant og brugbar.
10/02 2022
Flere unge oplever psykisk mistrivsel – ikke kun i Danmark, men også i de øvrige nordiske lande. En ny kortlægning giver indblik i en række risikofaktorer, heriblandt overdreven brug af digitale medier, ensomhed og forskellige sociale forhold. Beskyttende faktorer er bl.a. gode relationer i skolen og fysisk aktivitet.
09/02 2022
|
Ansøgningspuljer
Der er udmeldt en ansøgningspulje til at støtte afviklingen af sommerferieophold i 2022 og 2023 for socialt udsatte familier. Ansøgningsfrist: 31. marts 2022 kl. 12.00.
02/02 2022
Ønsker I at bruge Socialstyrelsens ti pejlemærker som inspiration til at udvikle kvaliteten? Så har vi udarbejdet fem præsentationsfilm, et e-læringskursus og et redskab til selvevaluering, som I kan bruge til at komme i gang. Redskaberne kan støtte medarbejdere og ledere i brugen af de faglige pejlemærker for en recovery-orienteret udvikling af bostøtten.
02/02 2022
Søskende til børn med handicap går ofte alene med deres tanker og er i øget risiko for at udvikle angst, depression og adfærdsvanskeligheder. Et nyt projekt sætter fokus på kommunikationen mellem disse børn og deres forældre. Kom til virtuelt informationsmøde 23. februar og hør mere om projektet og den tilhørende ansøgningspulje.
02/02 2022
Hvad skal der til, for at udsatte grønlændere i Danmark inkluderes i samfundet og har et meningsfuldt hverdagsliv? Det kan man nu få inspiration til i en ny rapport, der samler perspektiverne fra både fagfolk, borgere og forskning.
01/02 2022
Vi har fået en ændring af lov om socialtilsyn, der skal understøtte et styrket tilsyn med landets sociale tilbud. Socialstyrelsen får et skærpet opdrag i forhold til at sikre en ensartet og kompetent tilsynspraksis på tværs de fem kommunale socialtilsyn. De ændrede regler er trådt i kraft nu her pr. 1. februar 2022.
27/01 2022
Er I bekymret for en uhensigtsmæssig afspecialisering på jeres område? Socialstyrelsen afholder hvert år en skriftlig høring om målgrupper og indsatser på det mest specialiserede social- og specialundervisningsområde. Årets høring foregår i perioden 27. januar til 24. februar 2022.
27/01 2022
Hvordan kan mennesker med psykiske vanskeligheder hjælpes til at leve et godt liv og indfri deres ønsker, håb og drømme? Det sætter Socialstyrelsen fokus på i en ny udgivelse med syv anbefalinger til, hvordan man kan styrke kvaliteten på botilbud i socialpsykiatrien.
27/01 2022
Unge i hjemløshed kan være svære at få øje på. En ny indsatsmodel bidrager til et øget samarbejde om opsporing, så kommunerne lykkes med at hjælpe de unge både tidligere og mere målrettet, end det ellers ville være muligt. Det viser en ny evaluering. Der er dog også udfordringer – bl.a. med at skaffe boliger tidligt i forløbet.
20/01 2022
VIVE har evalueret en samarbejdsmodel, som bringer specialiseret viden fra døgninstitutioner i spil i plejefamilier. Plejefamilierne oplever, at deres kompetencer er blevet styrket, og nogle oplever også mindre stress og mere tilfredshed i rollen som plejeforældre.
20/01 2022
Socialstyrelsen tilbyder udviklingsforløb til socialpsykiatriske tilbud, der gerne vil styrke det recovery-orienterede og rehabiliterende arbejde i indsatsen. Vi åbner nu for en ny runde af forløb. Der er ansøgningsfrist den 23. februar 2022.
20/01 2022
PTSD, angst og depression er blot nogle af de mulige senfølger af seksuelle overgreb i barndommen. Hvordan kan vi blive bedre til at identificere og hjælpe de mennesker, det drejer sig om? Deltag i konferencen den 21. april 2022 på Nyborg Strand og få indblik i en vigtig og ofte tabuiseret problemstilling.
20/01 2022
Forældre til børn med handicap får mere overskud og mere tillid til kommunen, når der skabes bedre sammenhæng og større fleksibilitet i de kommunale indsatser. Det viser en afprøvning af to samarbejdsmodeller fra Socialstyrelsen. Fra 2022 skal modellerne udbredes i op mod 25 kommuner.
19/01 2022
Hvilken betydning har de nationale retningslinjer for stofmisbrugsområdet? Hvad indeholder de, hvordan kan de bruges, og hvordan kan man arbejde med at implementere dem? Det var i fokus, da Socialstyrelsen holdt webinar i december. Nu kan du se eller gense oplæggene på video.
18/01 2022
Sundhedsstyrelsen inviterer i samarbejde med Socialstyrelsen til et gratis webinar om de seneste anbefalinger for voksne med erhvervet hjerneskade. Deltag den 10. februar og hør om Sundhedsstyrelsens tværsektorielle anbefalinger, Socialstyrelsens forløbsbeskrivelse og erfaringer fra puljeprojekter.
13/01 2022
Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen har i dag offentliggjort det faglige oplæg til en 10-årsplan for den samlede psykiatri på tværs af kommuner, regioner og almen praksis. Oplægget peger på både udfordringer og muligheder, og giver konkrete anbefalinger til et samlet løft af psykiatrien.
12/01 2022
En helhedsorienteret og sammenhængende indsats kan være afgørende for psykisk sårbare borgeres recovery og trivsel. Socialstyrelsen inviterer derfor til virtuelt temamøde om helhed og sammenhæng i borgerens forløb den 3. februar 2022. Det er gratis at deltage.
12/01 2022
Unge, som har begået alvorlig kriminalitet, kan idømmes ungdomssanktionen. Socialstyrelsen har revideret sin håndbog til sagsbehandlere og koordinatorer om det socialpædagogiske behandlingsforløb. Håndbogen kan bruges både som grundbog og som opslagsværk i det daglige.
Viser 81-100 af 1303.
Per side
10
20
30
100