Gå til indhold
Forside > Nyheder > 2021

2021

Socialstyrelsens nyhedsarkiv 2021
Webinar: Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM) i praksis
Aarhus Kommune præsenterer deres erfaringer med SØM i en konkret case, når vi holder webinar den 15. januar 2021. Webinaret er gratis og for alle, som ønsker at vide mere om anvendelsen af SØM i praksis.
Fire kommuner får 13,5 millioner til at hjælpe unge på kanten
Fire kommuner har fået midler fra Socialstyrelsen til at styrke den helhedsorienterede indsats og hjælpe udsatte unge med at komme i job eller uddannelse.
Ny evaluering: Mentalisering i arbejdet med anbragte børn og unge
Indsatserne Robusthedsprogrammet og Mentaliseringsguiden er blevet afprøvet på en række anbringelsessteder. Resultaterne for de deltagende børn og unge dokumenteres i en ny rapport. Samtidig udgives tre øvrige rapporter, der beskriver implementeringen, fideliteten og omkostningerne ved de to mentaliseringsbaserede indsatser.
Tre gratis e-læringsforløb til socialpsykiatrien
Arbejder du med voksne med psykiske vanskeligheder, har du måske interesse i Socialstyrelsens nye e-læringstilbud. Vi tilbyder nu tre forløb om hhv. recovery-orienteret rehabilitering, borgerens udvikling og progression samt uddannelse og beskæftigelse.
Overgangen til voksenlivet for unge med handicap
Folketinget har netop vedtaget ny lovgivning om den gode overgang til voksenlivet for unge med handicap. Socialstyrelsen udgiver et inspirationsmateriale om, hvordan man som kommune kan skabe tryghed, kontinuitet og inddragelse i indsatsen for de unge – og dermed også implementere lovændringerne. Se også videoerne med faglige oplæg.
Se eller gense nordisk virtuel konference om hjemløshed
Hvordan arbejder man med at nedbringe hjemløsheden i de forskellige nordiske lande? Det var omdrejningspunktet, da Socialstyrelsen i anledning af Danmarks formandskab for Nordisk Ministerråd afholdt en nordisk konference om hjemløshed den 26. november 2020. Nu er alle oplæg og sessioner tilgængelige på video.
Syv principper for faglig ledelse i socialpsykiatrien
Recovery-tilgangen udbredes i disse år i socialpsykiatrien. Det stiller særlige krav til den faglige ledelse, i forhold til at sætte rammer og retning. Få inspiration til dette arbejde i en ny publikation, der beskriver syv principper for en recovery-orienteret rehabiliterende indsats.
Årskalenderen for ansøgningspuljer i 2021 er nu offentliggjort
Årskalenderen viser, hvilke ansøgningspuljer Socialstyrelsen skal udmønte i 2021, og hvornår de kan søges. Læs også rådene til ansøgere.
Sidst opdateret 20/01 2021