2019
Nyt undervisningsmateriale om voldsforebyggelse
Et nyt elektronisk undervisningsmateriale klæder fagprofessionelle på til at forebygge konflikter og voldsomme episoder på sociale tilbud. Materialet indeholder fem moduler og en række praksisnære cases.
Redskaber på handicapområdet
Taskforce – Handicap offentliggør nu eksempler på redskaber, som er anvendt i de kommuner, som taskforcen har samarbejdet med. Redskaberne understøtter forskellige aspekter af myndighedsvaretagelsen på handicapområdet og kan tjene som inspiration.
Høring om det mest specialiserede social- og specialundervisningsområde
Den skriftlige høring om målgrupper og indsatser på det mest specialiserede social- og specialundervisningsområde er nu i gang. Høringsperioden slutter den 30. januar 2019.
Nyt frikort til socialt udsatte
En ny forsøgsordning giver socialt udsatte borgere mulighed for at tjene op til 20.000 kr. uden at blive trukket i fx kontanthjælp eller førtidspension. Loven gælder til og med udgangen af 2020.
Informationsmøde for frivillige organisationer om ansøgningspuljer i 2019
Få indblik i formalia og sagsbehandling i forbindelse med ansøgningspuljer og hør, hvordan et ansøgningsskema udfyldes korrekt. Socialstyrelsen inviterer de frivillige organisationer til informationsmøde tirsdag den 5. februar 2019.
Børn med autisme – nyt tema på Vidensportalen
Børn med autisme er særligt udfordret i forhold til sproglige, kognitive og sociale færdigheder, og autisme indvirker både på barnets interesseområder, personlighedsudvikling og livssituation. Få mere viden om børn med autisme i det nye tema på Vidensportalen.
Udviklingshæmning og udfordrende adfærd – nyt tema på Vidensportalen
Når en person med udviklingshæmning udviser udfordrende adfærd, skal det forstås som et tegn på, at personen ikke trives. Læs det nye tema på Vidensportalen og få viden om udfordrende adfærd og den kompleksitet, der påvirker adfærden.
4 nye produktvejledninger om hjælpemidler
Socialstyrelsens produktvejledninger om hjælpemidler er blevet udvidet med 4 nye publikationer. Emnerne er tøj og sko; plejesenge til børn; vedligeholdelse af kørestole samt støttende bandager til fingre og håndled.
Udvikling af misbrugsbehandling til borgere med ADHD
En ny undersøgelse fra VIVE kortlægger effektive metoder til behandling af borgere med både ADHD og stofmisbrug. Undersøgelsen viser et potentiale for videreudvikling og modning af eksisterende behandlingsindsatser som U-turn, U18 og MOVE.
Landskonference om medfødt døvblindhed overgår til CDH
Socialstyrelsen overdrager den 1. februar 2019 varetagelsen af landskonferencen om medfødt døvblindhed til Center for Døvblindhed og Høretab, Region Nordjylland. Konferencen er målrettet fagpersoner, der arbejder med mennesker med den komplekse funktionsnedsættelse.
Handicap 2019: Beskæftigelse, uddannelse og handicap
Socialstyrelsen og COK inviterer for tredje gang til den nationale handicapkonference. Vær med 24. april i Odense, hvor vi sætter fokus på, hvordan borgere med handicap i højere grad kan blive en del af arbejdsmarkedet og få en uddannelse.
Kriminalitet: Nye film om redskabet YLS/CMI
Socialstyrelsen lancerer to korte film om screeningsredskabet YLS/CMI. Redskabet kan bruges til at vurdere unges risiko for tilbagefald til kriminalitet. Se filmene og tilmeld dig vores næste brugerkursus.
Årskalenderen for ansøgningspuljer i 2019 er nu offentliggjort
Årskalenderen viser, hvilke ansøgningspuljer Socialstyrelsen skal udmønte i 2019, og hvornår de kan søges.
Få rådgivning og uddannelse i metoden Åben Dialog
Kommuner kan søge om rådgivning og uddannelse i metoden Åben Dialog i indsatsen for borgere med psykiske vanskeligheder. Ansøgningsfristen er den 12. marts 2019.
Få rådgivning og uddannelse i metoden Social Færdighedstræning
Kommuner kan søge om rådgivning og uddannelse i metoden Social Færdighedstræning i indsatsen til borgere med psykiske vanskeligheder. Ansøgningsfristen er den 12. marts 2019.
Få rådgivning og uddannelse i metoden Critical Time Intervention
Kommuner kan søge om rådgivning og uddannelse i metoden CTI i indsatsen til blandt andet borgere med psykiske vanskeligheder. Ansøgningsfristen er den 12. marts 2019.
Få støtte til en virksom indsats til forældre med et barn med handicap
Kommuner kan nu komme til at arbejde med forældreindsatsen Stepping Stones. Kom til inspirationsdag 27. marts 2019 og hør om andre kommuners erfaringer med den evidensbaserede metode - og om støtte til implementering, uddannelse og resultatdokumentation.
Nyt redskab understøtter en forebyggende indsats for udsatte børn og unge
Redskabet 'Indsatstrappens nøgletal' giver kommunerne mulighed for at følge udviklingen i deres foranstaltningsmønster. Redskabet understøtter en meningsfuld brug af data til at kvalificere den sociale indsats.
Botilbud og forvaltninger kan nu søge om hjælp til voldsforebyggelse
Socialstyrelsen tilbyder indsatsforløb, der skal fremme trivsel og tryghed og forebygge voldsomme episoder på botilbud. Forløbene tager afsæt i de nationale retningslinjer på området og kan søges af forvaltninger og sociale botilbud. Vi åbner nu for en ny ansøgningsrunde. Ansøgningsfrist: 22. marts 2019.
Inspirationsmøder om det sociale frikort
Socialstyrelsen afholder fire inspirationsmøder i marts 2019 om det sociale frikort. Del jeres erfaringer med implementering af det sociale frikort med andre kommuner, og stil spørgsmål til Socialstyrelsen om den nye forsøgsordning.
Pulje: Frivilligt socialt arbejde (PUF)
Der er udmeldt en ansøgningspulje om støtte af frivilligt socialt arbejde til fordel for socialt truede mennesker. Der er ansøgningsfrist 15. marts 2019.
Uddannelse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM
I foråret 2019 tilbydes igen uddannelse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM. Kvaliteten af en SØM-beregning afhænger af brugerens evne til at bruge modellen og fortolke resultaterne korrekt. Socialstyrelsen opfordrer derfor alle brugere af SØM til at uddanne sig i brugen af modellen.
Handicappuljen 2019
Der er udmeldt en ansøgningspulje til støtte af koloniophold, familieferier i ind- og udland og kursusvirksomhed for handicappede børn og unge samt deres forældre og søskende (Handicappuljen). Ansøgningsfrist: 15. marts 2019.
Inspirationsmøde: Forandringer, som skaber værdi
Vil I gerne styrke sammenhængen i forebyggelsen på børne- og ungeområdet? Så kom til Socialstyrelsens gratis inspirationsmøde 14. maj 2019. Hør om forandringsprocesser og få indblik i, hvordan tre kommuner har styrket den forebyggende indsats på tværs af almen- og specialområdet.
Netværksdage: Respirationens betydning for kørestolsbrugere
Socialstyrelsen tilbyder to netværksdage i marts 2019 om kørestolsbrugere og respiration. Fokus er på respirationens betydning for, at borgeren kan fungere i sin kørestol om dagen og sove godt om natten.
Styrk kommunens indsats mod overgreb
Socialstyrelsen tilbyder gratis udviklingsforløb til kommuner, der gerne vil styrke indsatsen mod overgreb, herunder det lovpligtige kommunale beredskab. Der tilbydes to typer af forløb. De tager begge afsæt i den lokale kontekst, men har forskelligt omfang og forskellig struktur.
Konference: Recovery i det rehabiliterende og voldsforebyggende arbejde
Kom og hør om recovery i det rehabiliterende og voldsforebyggende arbejde den 15. maj 2019, når Socialstyrelsen inviterer til konference i Odense. Tilmeld dig senest den 1. maj 2019.
Prostitution - nyt tema på Vidensportalen
Borgere, der sælger seksuelle ydelser, lever ofte et dobbeltliv, hvor prostitutionen holdes skjult for omverdenen. Se det nye tema om prostitution på Vidensportalen og læs om bl.a. stigma, risikofaktorer og metoden CTI, der har vist gode resultater.
Hurtig boligløsning og massiv støtte får meget udsatte unge ud af hjemløshed
En model, der kombinerer midlertidige boliger med intensiv social støtte efter ICM-metoden, hjælper to ud af tre unge hjemløse til en permanent boligløsning. Det viser en ny evaluering. Metoden er brugt til en målgruppe af meget udsatte unge, som kommuner ellers har svært ved at nå.
Pulje: Sommerferiehjælp til udsatte familier
Der er udmeldt en ansøgningspulje til sommerferiehjælp og opfølgende sociale aktiviteter for socialt udsatte familier med hjemmeboede børn. Ansøgningsfrist: 1. april 2019.
Få et måleredskab til forebyggelse af ungdomskriminalitet
Socialstyrelsen tilbyder igen et brugerkursus i dokumentationssystemet YLS/CMI til fagfolk, der arbejder med unge med en kriminel adfærd. Redskabet kan bruges til at screene risikoen for den unges tilbagefald til kriminalitet og til at planlægge og dokumentere indsatsen. Der afholdes kursus den 27. – 28. marts 2019 i Odense.
Peerstøtte kan være svært, men giver mange gode resultater
Der er mange gevinster at hente, når mennesker med fælles livserfaringer med fx misbrug eller psykiske lidelser mødes i frivillige fællesskaber. Der er dog også udfordringer, man bør tage højde for. Et nyt inspirationshæfte giver gode råd til etableringen af peer-to-peer-fællesskaber for socialt udsatte.
Pulje: Grundfinansiering af etablerede frivilligcentre (FRIG 2019)
Der er udmeldt en ansøgningspulje, der har til formål at medfinansiere driften af eksisterende frivilligcentre i 2019. Der er ansøgningsfrist 4. april 2019.
Hjælpemiddelbasen: Dialogmøde om tryghedsskabende velfærdsteknologi
Socialstyrelsen inviterer forhandlere og producenter til dialogmøde om tryghedsskabende velfærdsteknologi i relation til servicelovens magtanvendelsesregler. Mødet holdes 27. marts 2019 i Odense. Baggrunden for mødet er et nyt lovforslag, som forventes at blive vedtaget i løbet af foråret.
Pulje: Støtte til landsdækkende frivillige sociale organisationer 2019
Socialstyrelsen har udmeldt en ansøgningspulje til støtte til landsdækkende frivillige sociale organisationer (ULFRI). Ansøgningsfrist: 10. april 2019 kl. 12.00.
Pulje: Handicaporganisationer og -foreninger
Der er udmeldt en ansøgningspulje til landsdækkende handicaporganisationer og -foreninger. Ansøgningsfrist: 5. april 2019 kl. 12.00.
Tag dialogen om børns ferie
Langt de fleste børn i dagtilbud holder ferie mellem tre og ti uger om året. Men nogle har kun lidt ferie, og 1,7 procent har slet ikke. Se Socialstyrelsens nye inspirationsmateriale og sæt børns ferie på dagsordenen i jeres dagtilbud.
Få rådgivning og uddannelse i metoden MOVE
Kommuner kan søge om rådgivning og uddannelse i metoden MOVE til unge, der har problemer med rusmidler. Metoden har vist god effekt, og Socialstyrelsen understøtter derfor udbredelsen. Ansøgningsfristen er den 10. april 2019.
Kursus: Redskaber til den forebyggende indsats for børn og unge
'Indsatstrappens nøgletal' og 'Indsatstrappens udgiftsmodel' giver kommunerne mulighed for at følge udviklingen i deres foranstaltningsmønster for udsatte børn og unge. Redskaberne understøtter en meningsfuld brug af data til at kvalificere den sociale indsats. Socialstyrelsen udbyder nu et kursus i redskaberne.
Pulje: Modeller for én koordinerende sagsbehandler
Socialstyrelsen har udmeldt en ansøgningspulje til afprøvning af modeller for én koordinerende sagsbehandler for børn og unge med handicap. Ansøgningsfrist: 29. april 2019 kl. 12.00.
Udvidet rådgivning til borgere med BPA-ordning
Nu kan borgere, der modtager borgerstyret personlig assistance (BPA), få rådgivning og vejledning, når de overdrager arbejdsgiverfunktionen til foreninger og private virksomheder. Initiativet skal være med til at styrke borgernes retsstilling.
Konference: Nyt materiale til sprogvurdering af 2-årige
Socialstyrelsen afholder konference om et nyt materiale til sprogvurdering af 2-årige børn, ”Sprogvurdering 2 år”, og hvordan det kan anvendes i den pædagogiske praksis. Konferencen afholdes i København 30. april 2019 og i Aarhus 7. maj 2019.
Handicap 2019: Beskæftigelse, uddannelse og handicap
Du kan stadig nå at tilmelde dig den nationale handicapkonference, som Socialstyrelsen og COK holder den 24. april. Vær med i Odense, hvor vi sætter fokus på, hvordan borgere med handicap i højere grad kan få en uddannelse og blive en del af arbejdsmarkedet.
Børn og unge med følger efter hjernerystelse – nyt tema på Vidensportalen
For nogle børn og unge trækker det ud at komme sig efter en hjernerystelse. Det kan have sociale og psykologiske konsekvenser og også gå ud over indlæringen. Vidensportalens nye tema handler om børn og unge med følger efter en hjernerystelse.
Nu videreudvikles Voksenudredningsmetoden
En ny version af Voksenudredningsmetoden VUM er på vej og vil være tilgængelig i 2020. Metoden videreudvikles, så den i højere grad understøtter borgerens recovery og rehabilitering samt systematik og ensartethed i sagsbehandlingen. En del af udviklingsarbejdet foregår i samarbejde med KL i regi af projekt Fælles Faglige Begreber.
Udbud: Kvalitet på botilbud
Socialstyrelsen udbyder opgaven med at udarbejde et indsatskatalog for kvalitet på botilbud for mennesker med psykiske vanskeligheder. Opgaven omfatter forskningsreview, kortlægning og processtøtte til en arbejdsgruppe. Tilbudsfristen er den 3. maj 2019 kl. 12.
Udbud: Faglige pejlemærker for øget kvalitet i den socialpædagogiske bistand
Socialstyrelsen skal i samarbejde med en ekspertgruppe udvikle faglige pejlemærker for øget kvalitet i den socialpædagogiske bistand til mennesker med psykiske vanskeligheder i egen bolig. Der udbydes en opgave med vidensafdækning, processtøtte og formidling af pejlemærkerne. Tilbudsfristen er den 3. maj 2019 kl. 12.
Styrk sagsbehandlingen på handicapområdet
Er I som kommune interesseret i at få hjælp til at styrke kvaliteten af sagsbehandlingen på handicapområdet? Så har I nu igen mulighed for at søge Taskforce - Handicap om et længerevarende analyse- og udviklingsforløb. Ansøgningsfristen er mandag den 8. april 2019.
Socialstyrelsens servere skal flyttes
Der kan forventes begrænset adgang til en række af styrelsens it-systemer i weekenden 13. – 14. april.
Årets Dagtilbud 2019: Hvem skal have prisen?
Nu kan du indstille til prisen som Årets Dagtilbud 2019. Med prisen sætter Børne- og Socialministeriet, FOA, BUPL og KL fokus på det store og vigtige pædagogiske arbejde i danske dagtilbud. Der er åbent for indstillinger fra den 1. april.
Netværksmøde om multiple funktionsnedsættelser
Den 7. juni er der møde i det faglige netværk om mennesker med multiple funktionsnedsættelser uden talesprog. Denne gang sætter vi fokus på taktil kommunikation. Netværket er åbent for nye deltagere.
Udbud: Udvikling og evaluering af metoden MOVE til gruppebehandling af unge med rusmiddelproblemer
MOVE skal beskrives og evalueres som metode til gruppebehandling i den sociale ambulante stofmisbrugsbehandling af unge. Socialstyrelsen udbyder opgaven. Tilbudsfrist: 30. april 2019 kl. 12.00.
Udbud: Kompetenceudvikling i metoden MOVE – stofmisbrugsbehandling til unge
MOVE er en metode til behandling af unge i alderen 15 til 25 år med rusmiddelproblemer. Socialstyrelsen udbyder en opgave med at kompetenceudvikle medarbejdere i den kommunale stofmisbrugsbehandling i metoden. Tilbudsfrist: 1. maj 2019 kl. 12.00.
Søg om støtte til opstart af Funktionel Familieterapi
Kommuner kan nu søge om støtte fra Socialstyrelsen til at implementere den vidensbaserede metode Funktionel Familieterapi (FFT). Fristen er 16. maj 2019 kl. 12.00. Målgruppen for indsatsen er unge i alderen 11 - 17 år med forskellige typer problemer samt deres familier.
Få implementeringsstøtte og uddannelse i Stepping Stones
Kommuner kan nu søge om at få implementeringsstøtte og uddannelse i Stepping Stones – en indsats til forældre med et barn med handicap. Ansøgningsfristen er d. 3. juni 2019 kl. 12.
Temadag om helhedsorienterede planer
Få ny viden om arbejdet med helhedsorienterede planer for borgere med komplekse og sammensatte behov. Taskforce – Handicap inviterer til temadag den 28. maj i København og den 29. maj i Horsens.
Pulje: Støtte til de mest udsatte hjemløse personer
Der er udmeldt en ansøgningspulje til støtte til de mest udsatte hjemløse personer i regi af det danske FEAD-program. Ansøgningsfrist: 23. maj 2019.
Tæt støttede opstartsforløb – intensiv støtte til plejefamilier
Ny lovgivning skal sikre, at plejefamilier modtager intensiv støtte, når de får et plejebarn. Socialstyrelsen er ved at udvikle et fleksibelt koncept, som kommunerne via opkvalificering af medarbejdere kan bruge til formålet. Der er også udviklet en tilhørende digital platform.
Sæt fokus på kommunens foranstaltningsmønster
’Indsatstrappens nøgletal’ og ’Indsatstrappens udgiftsmodel’ er to redskaber, der kan bruges til at følge foranstaltningsmønstret i kommunen. Lær hvordan de bruges på Socialstyrelsens kursusdag den 2. maj, og sæt fokus på en tidligere forebyggende indsats for udsatte børn og unge
Ny VISO-leverandør til Spielmeyer-Vogts sygdom
Institut for Kommunikation og Handicap, Region Midtjylland, skal stå for en række ydelser vedrørende NCL-diagnoser, herunder Spielmeyer-Vogts sygdom. Den nye VISO-leverandør overtager sine opgaver pr. 1. juni 2019.
Se, hvad VISO lavede i 2018
VISO fik knap 4.700 henvendelser sidste år og igangsatte cirka 1.800 rådgivningsforløb. 2018 blev også startskuddet for VISOs nye rådgivningsydelse om sagsbehandling, og midt på året viste en undersøgelse, at kommunerne fortsat er meget tilfredse med VISOs rådgivning. Det hele og meget mere fremgår af VISOs årsrapport for 2018.
Ungdomskriminalitet – et nyt tema på Vidensportalen
Det er centralt at sætte tidligt ind i det kriminalpræventive arbejde, særligt blandt unge med udpræget risikoadfærd. Det nye tema på Vidensportalen præsenterer en lang række indsatser målrettet forskellige niveauer af forebyggelse. Læs om fx YLS-CMI, Social Pejling og En vej ind.
Et nyt Børnekatalog
Socialstyrelsen præsenterer et revideret Børnekatalog med 23 forskellige kurser. Kurserne starter allerede i juni, så tilmeld dig nu og få opdateret din viden om lovgivning, målgrupper, sagsbehandling eller tidlig indsats for børn og unge. Som noget nyt kan alle kursustyper rekvireres lokalt.
Botilbud og forvaltninger kan igen søge om hjælp til voldsforebyggelse
Socialstyrelsen tilbyder indsatsforløb, der skal fremme trivsel og tryghed og forebygge voldsomme episoder på botilbud. Forløbene tager afsæt i de nationale retningslinjer på området og kan søges af forvaltninger og sociale botilbud. Vi åbner nu for en ny ansøgningsrunde og introducerer samtidig en ny type korte forløb. Ansøgningsfrist: 3. juni 2019.
Temamøde om tryghed og trivsel på botilbud
Socialstyrelsen afholder to temamøder i juni 2019 med særligt fokus på samarbejde mellem borgere og medarbejdere på sociale tilbud. Vær med én af dagene og hør om, hvordan et tæt samarbejde fremmer tryghed og trivsel for alle og kan reducere risikoen for voldsomme episoder på sociale tilbud.
Anbefalet indsats for børn og unge med sjældne handicap
Børn og unge med sjældne handicap har ofte flere alvorlige funktionsnedsættelser og helbredsproblemer. Det skaber behov for en højt specialiseret, velkoordineret og nogle gange livslang indsats. Socialstyrelsen offentliggør en forløbsbeskrivelse om, hvordan kommunerne bedst kan hjælpe børn og unge i målgruppen.
Udbud: Videreførelse og videreudvikling af det kommunale netværk på familieplejeområdet 2019-21
Den udbudte opgave består af at planlægge, afholde og løbende evaluere og tilpasse det kommunale netværk på familieplejeområdet i perioden 2019-21. Tilbudsfristen er 27. maj 2019 kl. 12.
Ny faglig bestyrelse i VISO
VISOs arbejde følges af en faglig bestyrelse, der sidder i fire år ad gangen. Den tidligere administrerende direktør for socialforvaltningen i Københavns Kommune, Anette Laigaard, er udpeget som formand for den nye bestyrelse, der starter sit virke 1. juli 2019.
Kvaliteten i socialpsykiatrien styrkes
Et ambitiøst initiativ skal give socialpsykiatrien et omfattende kvalitets- og kompetenceløft. Det nye initiativ skal understøtte udviklingen hen imod en mere recovery-orienteret og rehabiliterende tilgang og derved styrke indsatsen til mennesker med psykiske vanskeligheder.
Høring om kommende udbud i VISO
Den skriftlige høring vedr. udbud af VISO-ydelser på børne-, unge- og specialundervisningsområdet er nu i gang. Høringen foregår i perioden 29. april – 3. juni 2019.
Fokus på overgreb – opkvalificering til anbringelsesområdet
Socialstyrelsen har forskellige tilbud, som alle har til formål at opkvalificere medarbejdere og ledere på anbringelsesområdet i at forebygge, opspore og håndtere overgreb mod børn og unge. Alle tilbud er gratis.
Konference om retssikkerhed den 17. juni
Socialstyrelsen og Ankestyrelsen inviterer til en konference om retssikkerhed på socialområdet med særligt fokus på handicap. Konferencen holdes i Nyborg den 17. juni 2019.
Nyt uddannelsesforløb i KEEP
l august 2019 starter et nyt uddannelsesforløb til KEEP-gruppeleder for familieplejekonsulenter og tilsvarende. KEEP træner plejefamilier i at kunne håndtere udfordrende problematikker. De fem undervisningsdage er gratis. Ansøgningsfristen er den 29. maj 2019.
Pulje: Tilskud til frivillige organisationers uddeling af julehjælp
Der er udmeldt en ansøgningspulje til frivillige organisationers uddeling af julehjælp. Ansøgningsfrist: 12. juni 2019 kl. 12.
Pulje: Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug
Der er udmeldt en ansøgningspulje til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug. Ansøgningsfrist: 4. juli 2019 kl. 12.
Informationsmøde: Ansøgningspulje om gråzoneprostitution
Socialstyrelsen holder informationsmøde om ansøgningspuljen til forebyggelse af gråzoneprostitution. Informationsmødet foregår i Odense 24. maj 2019 og er åbent for alle interesserede.
Pulje: Forebyggelse af gråzoneprostitution
Socialstyrelsen har udmeldt en ansøgningspulje på 10,0 mio. kr. til forebyggelse af gråzoneprostitution. Ansøgningsfrist: 18. juni 2019 kl. 12.00.
Få rådgivning om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM)
Socialstyrelsen tilbyder gratis rådgivningsforløb til kommuner, der ønsker at arbejde med den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM. Der afholdes informationsmøder den 6. juni og 20. juni for alle interesserede.
Pulje: Flere pædagoger og pædagogiske assistenter til daginstitutioner
Der er udmeldt en ansøgningspulje til ansættelse af flere pædagoger og pædagogiske assistenter til institutioner med mange 0-2-årige sårbare og udsatte børn. Ansøgningsfrist: 5. juli 2019 kl. 12.00.
Pulje: Efteruddannelse på delvis lukkede institutionstyper for udsatte børn og unge
Der er udmeldt en ansøgningspulje til efteruddannelse på delvis lukkede institutionstyper for udsatte børn og unge. Ansøgningsfrist: 8. juli 2019 kl. 12.00.
Får du en fejlmelding, når du mailer til styrelsen?
Socialstyrelsen har opgraderet mailsikkerheden. Det kan betyde, at enkelte oplever problemer med at sende mails til styrelsen.
Pulje: Midlertidige nødovernatningstilbud for vinteren 2019/2020
Der er udmeldt en ansøgningspulje på 4,0 mio. kr. til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud for vinteren 2019/20. Der er ansøgningsfrist 15. august 2019.
Pulje: Ung under eget tag – støtte til unge hjemløse
Der er udmeldt en ansøgningspulje til støtte til unge hjemløse. Ansøgningsfrist: 28. august 2019 kl. 12.
Pulje: SærligSoc
Der er udmeldt en ansøgningspulje til særlige sociale formål. Ansøgningsfrist: Den 29. august 2019 kl. 12.
Bliv superbruger af Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM)
Superbrugeruddannelsen er for alle, der har gennemført SØM-uddannelsen, og som ønsker at videreudvikle deres kompetencer i at bruge modellen. Superbrugeruddannelsen er gratis og består af en række online-webinarer.
Temadage: Udviklingshæmning og udadreagerende adfærd
Få viden om virksomme metoder og redskaber til at forebygge og mindske udadreagerende adfærd hos voksne med udviklingshæmning. Socialstyrelsen inviterer til temadage 16. september i København, 27. september i Vejle og 11. oktober i Odense.
Botilbud og forvaltninger kan igen søge om hjælp til voldsforebyggelse
Socialstyrelsen tilbyder indsatsforløb, der skal fremme trivsel og tryghed og forebygge voldsomme episoder på botilbud. Forløbene tager afsæt i de nationale retningslinjer på området og kan søges af forvaltninger og sociale botilbud. Vi har åbnet for en ny ansøgningsrunde. HUSK, at der også er mulighed for korte forløb! Ansøgningsfrist: 5. september 2019.
Konference: SØM – Den Socialøkonomiske Investeringsmodel
Socialstyrelsens inviterer til brugerkonference 8. oktober om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM. Konferencen sætter fokus på erfaringerne med at anvende SØM og på, hvordan SØM spiller ind som kommunal ledelsesinformation.
Tidlig opsporing – nyt tema på Vidensportalen
For at kunne arbejde forebyggende og sætte tidligt ind er det afgørende, at børn i udsatte positioner og begyndende mistrivsel opdages tidligt. Et nyt tema på Vidensportalen præsenterer viden, metoder og centrale aspekter omkring tidlig opsporing.
VISO vil udbyde supplerende kontrakter på dele af voksenområdet
Efterspørgslen på VISOs ydelser gør, at VISO har brug for mere leverandørkapacitet. VISO udbyder derfor snart supplerende delkontrakter på udvalgte dele af voksenområdet.
Få implementeringsstøtte og uddannelse i metoden Stepping Stones
Kommuner kan nu søge om at få implementeringsstøtte og uddannelse i Stepping Stones – en indsats til forældre med et barn med handicap. Ansøgningsfristen er 30. august 2019 kl. 12.
Sådan kan man hjælpe børn og unge fra familier med misbrug
Har far eller mor et misbrug af alkohol eller stoffer, kan det have store konsekvenser for deres børns trivsel. Socialstyrelsen udgiver et nyt inspirationskatalog til både private, frivillige og kommunale aktører om behandlingstilbud til målgruppen.
Pulje: Recovery og rehabilitering: Partnerskab om strategisk omlægning
Socialstyrelsen har udmeldt: "Social investeringspulje til recovery og rehabilitering: Partnerskab om strategisk omlægning." Ansøgningsfrist: 17. september 2019 kl. 12.00.
Kommunerne: Her er vores største udfordringer på børne- og ungeområdet
Kommunerne oplever særligt udfordringer i arbejdet med psykisk sårbare børn og unge, børn med autisme eller ADHD, skoleelever med højt fravær og unge med komplekse problemstillinger. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som VIVE har gennemført for Socialstyrelsen.
Få rådgivning og uddannelse i metoden Åben Dialog
Kommuner kan søge om rådgivning og uddannelse i metoden Åben Dialog. Metoden har vist positive resultater overfor flere forskellige målgrupper. Ansøgningsfristen er den 9. september 2019.