Navigation
Vold på arbejdspladsen på social-, sundheds- og beskæftigelsesområdet er et komplekst problem. Ny kortlægning giver overblik over lovgivning og andre initiativer, der skal forebygge voldsepisoder på bl.a. botilbud og forsorgshjem.
Task Forcen på børne- og ungeområdet tilbyder hjælp til at styrke kvaliteten i sagsbehandlingen. Kommuner kan nu igen søge om et længere analyse- og udviklingsforløb. Ansøgningsfristen er 30. marts 2016.
Dokumentation af praksis kan skabe ny udvikling til gavn for døvblindfødte. Få en faglig indsprøjtning på årets landskonference om medfødt døvblindhed den 5. og 6. april 2016 i Middelfart. Tilmeldingen er åben nu!
Der er udmeldt en ansøgningspulje om afprøvning af metoden "Klub Penalhus". Metoden bruges til at understøtte børns læring. Ansøgningsfrist: 15. marts.
Der er udmeldt en ansøgningspulje til at afprøve indsatsen ”Makkerlæsning” i Danmark. Metoden bruges til at understøtte børns læring. Ansøgningsfrist: 14. marts.
Socialrådgiverne er positive overfor de nye lovregler, men er usikre på, hvordan de skal bruge dem. Det viser den første delrapport i evalueringen af de lovregler om kontinuitet i anbringelser, der trådte i kraft med Barnets Reform.
Et nyt kursusmateriale sætter fokus på medborgerskab, demokrati og kendskab til egne rettigheder. Materialet er udviklet til voksne med udviklingshæmning, der har betydelige funktionsnedsættelser.
Metoden Afstemt Pædagogik er udviklet til at forebygge udfordrende adfærd hos borgere i særforanstaltninger. Den er nu afprøvet og viser flere gode resultater. Se afrapporteringen og metodebeskrivelsen.
Ønsker jeres kommune at arbejde systematisk med netværksinddragende metoder? Kom til informationsmøde i marts og hør nærmere om udbredelse af Familierådslagning, Signs og Safety og 'Det inddragende netværksmøde'.
Socialstyrelsen har i regi af den nationale koordinationsstruktur netop offentliggjort en ny forløbsbeskrivelse. Den beskriver, hvordan kommunerne bedst kan hjælpe børn og unge med alvorlig synsnedsættelse.