2021
|
Autisme,
National koordination,
Om socialstyrelsens viden,
Socialtilsyn
Denne vejledning er målrettet socialtilsynene, der skal vurdere leverandører af indsatser på autismeområdet. Vejledningen angiver, hvordan leverandørerne indplaceres i forhold til otte forskellige specialiseringsparametre.
2021
|
Autisme,
National koordination,
Om socialstyrelsens viden,
Socialtilsyn
Denne målgruppebeskrivelse er målrettet socialtilsynene, der skal vurdere leverandører af indsatser på autismeområdet. Målgruppebeskrivelsen beskriver problemstillinger og behov for indsatser for børn, unge og voksne med autisme på tre specialiseringsniveauer.
2021
|
Hjerneskade,
National koordination,
Om socialstyrelsens viden,
Socialtilsyn
Denne vejledning er målrettet socialtilsynene, der skal vurdere leverandører af indsatser på området for erhvervet hjerneskade. Vejledningen angiver, hvordan leverandørerne indplaceres i forhold til otte forskellige specialiseringsparametre.
2021
|
Hjerneskade,
National koordination,
Om socialstyrelsens viden,
Socialtilsyn
Denne målgruppebeskrivelse er målrettet socialtilsynene, der skal vurdere leverandører af indsatser på området for erhvervet hjerneskade. Målgruppebeskrivelsen beskriver problemstillinger og behov for indsatser for børn, unge og voksne med erhvervet hjerneskade på tre specialiseringsniveauer.
2021
|
Udsatte grønlændere
Evalueringen viser gode resultater for socialt udsatte borgere af grønlandsk herkomst, som modtager Critical Time Intervention (CTI). De trives bedre og oplever at have et bedre helbred efter at have modtaget et CTI-forløb.
2021
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
På baggrund af et litteraturstudie og indhentning af viden fra praksisfeltet præciseres målgruppen af unge, som kan have vanskeligt ved at profitere af behandlingsmetoden MOVE. Rapporten bidrager med mere viden om målgruppen og præsenterer to indsatser, som MOVE kan suppleres med.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Forebyggelse og tidlig indsats
Flere børn og unge mistrives psykisk. I denne evaluering beskrives resultaterne af 11 kommuners arbejde med en styrket PPR-indsats, der har haft til formål at forbedre trivslen blandt sårbare og udsatte børn og unge.
2021
|
Civilsamfund
Undersøgelsen viser, at det først og fremmest er kompetenceudvikling, der sigter på gensidigt kendskab til hinanden og afprøvning af samarbejde i praksis, der efterspørges, når det handler om at understøtte at frivillige og kommunalt ansatte opnår et bedre samarbejde gennem uddannelsestilbud.
2021
|
Anbringelse,
Sagsbehandling
Retningslinjerne er et fagligt redskab, der beskriver lovmæssige krav, faglige anbefalinger og god praksis i forbindelse med udarbejdelse og anvendelse af forældrekompetenceundersøgelser.
2021
|
Anbringelse,
Sagsbehandling
Retningslinjerne er et fagligt redskab, der beskriver lovmæssige krav, faglige anbefalinger og god praksis i forbindelse med udarbejdelse og anvendelse af tilknytningsundersøgelser.