2019
|
Socialtilsyn,
Anbringelse,
Dokumenterede metoder børn og unge,
Magtanvendelse
Socialstyrelsen udgiver hvert år en årsrapport på baggrund af de fem socialtilsyns virksomhed. Rapporten indeholder fakta og nøgletal om socialtilsynenes aktiviteter i 2018.
2019
|
Efterværn,
Kriminalitet,
Sagsbehandling
Pjecen beskriver, hvad man skal være opmærksom på i vurderingen af, om en ung er i personkredsen for efterværn. Udgivelsen henvender sig til sagsbehandlere og ledere på området.
2019
|
Efterværn
Udgivelsen er en pjece, der præsenterer fire pejlemærker for kvalitet i efterværnsindsatsen for udsatte unge. Pjecen er udarbejdet i projektet ”Investering i efterværn”.
2019
|
Anbringelse
Midtvejsevalueringen samler op på de foreløbige resultater af implementeringen og afprøvningen af de to mentaliseringsbaserede indsatser Robusthed.dk og Mentaliseringsguiden på 14 anbringelsessteder.
2019
|
Om socialstyrelsens viden,
ADHD
Omkostningsvurderingen viser de forventede omkostninger ved opstart og drift af New Forest Parenting Program. Beregningen er foretaget i Socialstyrelsens Omkostningsmodel og kan bruges som input til en budgetøkonomisk analyse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM).
2019
|
Overgreb
Årsstatikken giver et indblik i børnehusenes arbejde med børn, hvor der er mistanke eller viden om vold eller seksuelle overgreb.
2019
|
Sagsbehandling,
VISO
Vejledningsmaterialet skaber overblik over gældende lovgivning på området og kan understøtte de kommunale sagsbehandleres arbejde i sager, hvor de overvejer at indstille til adoption uden samtykke.
2019
|
VISO
Samarbejdet omkring børn og unge med handicap kan ofte være kompliceret, hvilket kan mindske udbyttet af VISOs rådgivning. En forundersøgelse viser, hvad disse udfordringer handler om, og hvordan de kan håndteres i rådgivningen.
2019
|
Magtanvendelse,
Udviklingshæmning,
Multiple funktionsnedsættelser,
Autisme,
Forebyggelse,
Hjerneskade,
Psykiske vanskeligheder
Få kendskab til servicelovens regler om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten. Denne håndbog til myndighedspersoner giver et overblik over regelsættet, viden om de enkelte regler og illustrerer brug af reglerne gennem cases.
2019
|
Magtanvendelse,
Multiple funktionsnedsættelser,
Udviklingshæmning,
Autisme,
Hjerneskade,
Psykiske vanskeligheder,
Forebyggelse
Få kendskab til servicelovens regler om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten. Denne håndbog til fagpersoner giver et overblik over regelsættet, viden om de enkelte regler og illustrerer brug af reglerne gennem cases.
2019
|
Udviklingshæmning,
Magtanvendelse,
Multiple funktionsnedsættelser
Få kendskab til servicelovens regler om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten. Denne håndbog til borgere og pårørende giver et overblik over regelsættet, viden om de enkelte regler og illustrerer brug af reglerne gennem cases.
2019
|
Overgreb
Rapporten afdækker kommunernes styrker og udviklingspunkter i forhold til at opspore og håndtere overgreb mod børn og unge. Der ses på såvel fysisk og psykisk vold som på seksuelle overgreb.
2019
|
VISO
VISO gennemfører hvert år en survey i kommunerne for at få viden om, hvorvidt rådgivningen opfylder kommunernes behov.
2019
|
Anbringelse,
Dokumenterede metoder børn og unge
Analysen viser det budgetøkonomiske nettoresultat af forældretræningsprogrammet KEEP i en beregning foretaget i den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM).
2019
|
Dokumenterede metoder børn og unge,
Om socialstyrelsens viden
Analysen viser det budgetøkonomiske nettoresultat af behandlingsprogrammet Cool Kids i en beregning foretaget i den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM).
2019
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Hjemløshed,
Psykiske vanskeligheder,
Rusmidler
Udgivelsen beskriver tre udvalgte indsatser til borgere, der bor på et botilbud eller en boform for hjemløse, og som både har psykiske vanskeligheder og et misbrug. Udgivelsen er baseret på en screening.
2019
|
Om socialstyrelsens viden
Publikationen beskriver, hvordan du kan lave en omkostningsvurdering af sociale indsatser – herunder de beregningsprincipper, som Socialstyrelsen anbefaler du lægger til grund for din beregning. Derudover beskriver publikationen også, hvordan du kan anvende Socialstyrelsens Omkostningsmodel til formålet.
2019
|
Vold i nære relationer
Hvert år indsamler Socialstyrelsen oplysninger om kvinder og børn, der har haft ophold på et kvindekrisecenter, og henvendelser til krisecentre om voldsudsatte kvinder.
2019
|
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder
Målgruppebeskrivelsen omhandler unge med spiseforstyrrelse og/eller selvskade. Den klargør de unge i målgruppens karakteristika og adfærdsmønstre samt kerneproblematikker, forstået som årsagerne til og følgevirkningerne af problematikkerne.
2019
|
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder
Indsatsmodellen beskriver centrale principper for en indsats målrettet unge med spiseforstyrrelse og/eller selvskadende adfærd. Modellen rummer fem centrale principper for en indsats målrettet unge med en lettere eller moderat spiseforstyrrelse og/eller selvskadende adfærd.
2019
|
Sagsbehandling
Faglig artikel med dybdegående beskrivelse af ICS-trekantens højre side. Fokus på forældrekompetencer, betydningen af affektregulering og mentalisering. ICS-trekanten er det primære værktøj i sagsbehandlingsmetoden Integrated Children’s System.
2019
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Dokumenterede metoder børn og unge
Projektet Styrket faglighed blandt udsatte børn i folkeskolen har til formål at forbedre det faglige niveau i dansk og matematik hos udsatte børn og børn med lav socioøkonomisk baggrund. Projektet består af to skolerettede og to skoleunderstøttende indsatser. Denne udgivelse består i en evaluering af de fire indsatser. Bemærk det praksisrettede resume, der ligger som selvstændigt bilag.
2019
Udgivelsen er en midtvejsevaluering af et projekt, hvor jobcentret og socialforvaltningen samarbejder om at hjælpe udsatte ledige i job. Borgerne modtager en integrereret indsats, der bl.a. rummer et virksomhedsforløb og støtte efter den socialfaglige metode CTI.
2019
|
VISO,
Autisme
VIVE har kortlagt for Socialstyrelsen, hvad der er god praksis og virksomme metoder i arbejdet med unge med autisme, som er socialt isolerede. Kortlægningen er tænkt som inspiration til fagfolk, der møder de unge.
2019
|
Anbringelse,
Efterværn,
Sagsbehandling,
Overgreb
Håndbogen er et opslagsværk om familieplejeanbringelser målrettet kommunerne. Gennem eksempler og opmærksomhedspunkter gives konkrete bud på, hvordan man kan arbejde struktureret og systematisk med de forskellige dele af anbringelsesforløbet. Håndbogen er opdateret i 2019 bl.a. ift. nye regler på området.
2019
|
Børn med funktionsnedsættelser,
Hørehandicap,
Sjældne handicap,
National koordination,
Sagsbehandling
Forløbsbeskrivelse indeholder Socialstyrelsens anbefalinger til kommunerne om tilrettelæggelse af indsatser til børn og unge i målgruppen. Forløbsbeskrivelsen er revideret i 2019.
2019
|
National koordination,
Børn med funktionsnedsættelser,
Sagsbehandling,
Bevægelseshandicap
Forløbsbeskrivelsen indeholder Socialstyrelsens anbefalinger til, hvordan man bedst kan tilrettelægge undervisning og andre relevante indsatser til børn og unge med komplekse følger af cerebral parese. Der redegøres bl.a. for målgruppen, centrale indsatser og organiseringen af disse.
2019
|
Efteruddannelse
Børnekatalogets kurser er målrettet kommunale myndighedssagsbehandlere,
medarbejdere i sociale tilbud, frontpersonale i almene tilbud
samt kommunale ledere indenfor børne- og ungeområdet.
2019
|
Hjemløshed
Analysen beskriver en række fokusområder på børne- og ungeområdet, hvor kommunerne oplever at have særlige faglige udfordringer og behov for støtte.
2019
|
Socialtilsyn
Undervisningsvejledning til grundkursus i at være plejefamilie er til brug for socialtilsynenes undervisning af ansøgere som plejefamilie.
Viser 1-30 af 899.
Per side
10
20
30
100