2021
|
Udsatte grønlændere
Evalueringen viser gode resultater for socialt udsatte borgere af grønlandsk herkomst, som modtager Critical Time Intervention (CTI). De trives bedre og oplever at have et bedre helbred efter at have modtaget et CTI-forløb.
2021
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
På baggrund af et litteraturstudie og indhentning af viden fra praksisfeltet præciseres målgruppen af unge, som kan have vanskeligt ved at profitere af behandlingsmetoden MOVE. Rapporten bidrager med mere viden om målgruppen og præsenterer to indsatser, som MOVE kan suppleres med.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Forebyggelse og tidlig indsats
Flere børn og unge mistrives psykisk. I denne evaluering beskrives resultaterne af 11 kommuners arbejde med en styrket PPR-indsats, der har haft til formål at forbedre trivslen blandt sårbare og udsatte børn og unge.
2021
|
Civilsamfund
Undersøgelsen viser, at det først og fremmest er kompetenceudvikling, der sigter på gensidigt kendskab til hinanden og afprøvning af samarbejde i praksis, der efterspørges, når det handler om at understøtte at frivillige og kommunalt ansatte opnår et bedre samarbejde gennem uddannelsestilbud.
2021
|
Anbringelse,
Sagsbehandling
Retningslinjerne er et fagligt redskab, der beskriver lovmæssige krav, faglige anbefalinger og god praksis i forbindelse med udarbejdelse og anvendelse af forældrekompetenceundersøgelser.
2021
|
Anbringelse,
Sagsbehandling
Retningslinjerne er et fagligt redskab, der beskriver lovmæssige krav, faglige anbefalinger og god praksis i forbindelse med udarbejdelse og anvendelse af tilknytningsundersøgelser.
2021
|
Forebyggelse og tidlig indsats
Udgivelsen er et inspirationskatalog, der belyser erfaringer fra fire kommuners økonomistyring af indsatser på tværs af det almene og det specialiserede børne- og ungeområde. Inspirationskataloget bygger på interview med ledere og økonomikonsulenter fra fire kommuner: Mariagerfjord, Haderslev, Gladsaxe og Silkeborg.
2021
|
Overgreb,
Psykisk sårbarhed
Socialstyrelsen har lavet en vidensopsamling om den landsdækkende indsats for børn og unge med seksuelt grænseoverskridende adfærd. Vidensopsamlingen indeholder opdateret viden om målgruppen og dens udfordringer og beskriver erfaringerne med den specialiserede indsats på området.
2021
|
Alle projekter og initiativer,
Autisme,
Hjerneskade,
Om socialstyrelsens viden,
National koordination,
Socialtilsyn,
Synshandicap
Socialstyrelsen har som led i spor 2 i evalueringen af det specialiserede socialområde udarbejdet et første udkast til en generel model for, hvordan man kan beskrive specialiseringsniveauer for målgrupper, indsatser og leverandører på det specialiserede socialområde.
2021
|
Psykiske vanskeligheder
Publikationen giver inspiration til faglig ledelse af en recovery-orienteret rehabiliterende indsats gennem beskrivelse af syv retningsgivende principper.
2021
|
ADHD,
Autisme,
Bevægelseshandicap,
Børn med funktionsnedsættelser,
Døvblindhed,
Epilepsi,
Hjerneskade,
Hørehandicap,
Multiple funktionsnedsættelser,
Psykisk sårbarhed,
Udviklingshæmning,
Synshandicap,
Stammen og løbsk tale,
Sjældne handicap
Inspirationsmaterialet ”Overgangen til voksenlivet for unge med handicap” giver forslag til, hvordan kommunerne kan tilrettelægge overgangen på en måde, som understøtter et tværgående og helhedsorienteret samarbejde og den gode dialog med den unge og dennes forældre.
2021
|
Efterværn
Udgivelsen er en pjece, der præsenterer fire pejlemærker for kvalitet i efterværnsindsatsen for udsatte unge. Pjecen er udarbejdet i projektet ”Investering i efterværn”.
2020
|
Hjemløshed
Udgivelsen bygger på gældende lovgivning og aktuelt bedste viden fra forskning og praksis. Retningslinjerne kan bruges i faglige drøftelser om struktur, organisering, indsatser eller praksis på hjemløshedsområdet.
2020
|
ADHD,
Kriminalitet
I perioden 2016-2019 har Socialstyrelsen og Direktoratet for Kriminalforsorg sammen gennemført satspuljeprojektet ”Resocialisering af indsatte og tilsynsklienter med opmærksomhedsforstyrrelse”. Inspirationsmaterialet opsamler de væsentligste erfaringer fra projektet og kommer med anbefalinger til det videre arbejde med målgruppen.
2020
|
Anbringelse
Rapporten er en evaluering af indsatserne Robusthedsprogrammet og Mentaliseringsguiden, der er blevet afprøvet på en række anbringelsessteder. Udgivelsen suppleres af tre øvrige rapporter om henholdsvis implementeringen, fideliteten og omkostningerne ved de to mentaliseringsindsatser.
2020
|
Anbringelse,
VISO
Hvad kan vi lære af de mest komplicerede anbringelsessager? Denne pjece fortæller dig, hvad der er vigtige opmærksomhedspunkter i svære anbringelsessager.
2020
|
Anbringelse,
VISO
Hvad kan vi lære af de mest komplicerede anbringelsessager? VIVE har undersøgt for Socialstyrelsen, hvad der kendetegner disse anbringelsessager med børn og unge. Undersøgelsen munder ud en række opmærksomhedspunkter til sagsbehandlere og andre, der arbejder med børn og unge i anbringelse.
2020
|
Hjemløshed
Housing First er en tilgang, som anvendes på hjemløshedsområdet i mange lande med gode resultater. Socialstyrelsen har afdækket erfaringer med Housing First i udvalgte lande, som kan inspirere til en kvalificering af initiativer for at nedbringe det samlede antal af mennesker i hjemløshed.
2020
|
Anbringelse,
Kriminalitet
Rapporten beskriver de foreløbige resultater af en evaluering af behandlingsprogrammet MultifunC. I rapporten er der særligt fokus på både effekten af behandlingen for de udsatte unge og på de unges, forældrenes og medarbejdernes perspektiver på behandlingsindsatsen.
2020
|
Socialtilsyn
Socialstyrelsens Auditfunktion har taget initiativ til at udarbejde en faglig vejledning om ekstern supervision og faglig sparring med henblik på at kvalificere socialtilsynenes kvalitetsvurdering af Indikator 8.b. i kvalitetsmodellen.
Vejledningen skal understøtte og kvalificere socialtilsynene i en ensartet og systematisk praksis på dette område.
2020
|
Sagsbehandling
Tragtmodellen er et redskab, der har til formål at understøtte ICS-metoden i sagsbehandlingen på børneområdet.
2020
|
Psykiske vanskeligheder
Fire udvalgte partnerskabskommuner har igangsat en omlægning af deres socialpsykiatri med øget fokus på recovery-orienteret rehabilitering. Her kan du læse en status på det forberedende arbejde i kommunerne.
2020
|
Psykiske vanskeligheder
I 2014 havde 388.950 danskere havde en psykiatrisk diagnose. I 2018 var antallet steget til 507.268 danskere. Dette er et af fundene i en registeranalyse af målgruppen af voksne med en psykiatrisk diagnose, som Socialstyrelsen har fået gennemført.
2020
|
Om socialstyrelsens viden
Publikationen beskriver, hvordan man kan lave en omkostningsvurdering af sociale indsatser – herunder de beregningsprincipper, som Socialstyrelsen anbefaler, at man lægger til grund for sin beregning. Derudover beskriver publikationen også, hvordan man kan anvende Socialstyrelsens Omkostningsmodel til formålet.
2020
|
Overgreb
Årsstatikken giver et indblik i børnehusenes arbejde med børn, hvor der er mistanke eller viden om vold eller seksuelle overgreb.
2020
|
Sagsbehandling
Udgivelsen "De syv sigtepunkter for implementering af ICS" er tænkt som inspiration til kommuner, der skal i gang med at implementere ICS i sagsbehandlingen eller kommuner, som vil sikre en mere ensartet og systematisk brug af metoden i praksis
2020
|
Psykiske vanskeligheder
Hæftet præsenterer viden og redskaber, som ledelsen kan gøre brug af i arbejdet med at understøtte forandringer i socialpsykiatrien.
2020
|
Menneskehandel
Center mod Menneskehandel udgiver en årsrapport, som ser tilbage på indsatsen til bekæmpelse af menneskehandel i Danmark i 2019.
2020
|
Socialtilsyn
Socialstyrelsen udgiver hvert år en årsrapport på baggrund af de fem socialtilsyns virksomhed. Rapporten indeholder fakta og nøgletal om socialtilsynenes aktiviteter i 2019.
2020
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
De nationale retningslinjer for social stofmisbrugsbehandling er en systematiseret samling af anvisninger til behandlingstilbud, der og bygger på lovgivning og aktuelt bedste viden fra forskning og praksis. Retningslinjerne giver et fælles grundlag for, hvad god social stofmisbrugsbehandling er og kan bruges til at kvalitetsudvikle og kvalitetssikre den sociale stofmisbrugsbehandling.
Viser 1-30 af 984.
Per side
10
20
30
100