2019
|
Forebyggelse,
Om socialstyrelsens viden
Udgivelsen samler op på de foreløbige erfaringer i arbejdet med lovende praksis-typologien i fem kommuner. Midtvejsevalueringen peger på en række læringspunkter, der med fordel kan indgå i kommuners arbejde med at kvalificere sociale indsatser og opbygge en databaseret refleksionskultur.
2019
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Publikationen beskriver de væsentligste pointer og evalueringsresultater for den evidensbaserede behandlingsmetode MOVE.
2019
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Publikationen præsenterer en manual til anvendelsen af MOVE, en evidensbaseret metode til rusmiddelbehandling af unge.
2019
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Publikationen beskriver resultaterne af en økonomisk evaluering af den evidensbaserede behandlingsmetode MOVE, struktureret og forstærkende rusmiddelbehandling til unge.
2019
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Center for Rusmiddelforskning har undersøgt implementeringen af fire behandlingsmetoder for unge med rusmiddelproblemer. Rapporten rummer bl.a. anbefalinger til implementeringen af varianten MOVE, der har vist bemærkelsesværdigt gode resultater.
2019
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Publikationen beskriver resultaterne af en opfølgende effektevaluering af ”Metodeprogrammet for stofmisbrugsbehandling”, som har omfattet fire beslægtede indsatser for unge med rusmiddelproblemer. Behandlingssporet MOVE har vist de bedste resultater.
2019
|
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Vold i nære relationer
Critical Time Intervention (CTI) er afprøvet som en systematisk metode til at yde koordinerende rådgivning til kvinder, som fraflytter et krisecenter. Evalueringen belyser resultaterne af metodeafprøvningen.
2019
|
ADHD,
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Forekomsten af ADHD-diagnosen er væsentlig højere blandt personer i misbrugsbehandling end i den generelle befolkning. I regi af Udviklings- og Investeringsprogrammet (UIP) er der derfor blevet lavet en videnskortlægning af effektive metoder til misbrugsbehandling af borgere med ADHD.
2018
|
Dagtilbud
For at følge fremdriften i realiseringen af den styrkede pædagogiske læreplan gennemføres løbende evalueringer i 2018-2020. Denne baselinemåling er gennemført efter sommerferien 2018.
2018
|
Efterværn
"Kort fortalt" er en guide til unge, der har været anbragt udenfor hjemmet, og den kan hjælpe med mange af de praktiske og personlige udfordringer, der kan være i overgangen til voksenlivet.
2018
|
Civilsamfund,
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder,
Udviklingshæmning
Udgivelsen indeholder evalueringer af tre partnerskaber mellem kommune og civilsamfund og beskriver de tværgående erfaringer med, hvordan sådanne partnerskaber kan fremme inklusion og deltagelse.
2018
|
Socialtilsyn,
Anbringelse,
Dokumenterede metoder børn og unge,
Magtanvendelse
Socialstyrelsen udgiver hvert år en årsrapport på baggrund af de fem socialtilsyns virksomhed. Rapporten indeholder fakta og nøgletal om socialtilsynenes aktiviteter i 2017.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Udgivelsen omfatter en evaluering af Den sociale Akutuddanelse (DSA) i perioden 2015-2017. Evalueringens formål er at samle op på viden og erfaringerne med uddannelse til brug for en eventuelt fremtidig DSA-uddannelse.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Metodemanualer, cases og skemaer til redskaberne 'Mestringsskema' og 'Bröset Violence Checklist' (BVC). De to redskaber bruges i kombination med hinanden, og understøtter arbejdet med at forebygge voldsomme episoder på botilbud og forsorgshjem.
2018
|
ADHD,
Alkohol- og stofmisbrug,
Autisme,
Hjemløshed,
Om socialstyrelsens viden,
Bevægelseshandicap,
Faglig ledelse og styring,
Forebyggelse og tidlig indsats,
Multiple funktionsnedsættelser,
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder,
Rusmidler,
Sjældne handicap,
Udviklingshæmning
VIVE har i 2018 gennemført en analyse for Socialstyrelsen af kommunernes centrale udfordringer på voksensocialområdet.
2018
|
VISO,
Sagsbehandling
Undersøgelsen belyser kommunernes erfaringer med rådgivning fra VISO i sager, hvor de har overvejet at indstille til adoption uden samtykke.
2018
|
Hjælpemidler og velfærdsteknologi
Den reviderede "Plejesenge - en vejledning om valg og indkøb" skitserer, hvordan plejesenge fx kan bruges til at forebygge tryksår og benyttes til pleje og behandling af borgere. Den omfatter også forskellene i krav til henholdsvis voksensenge og børnesenge på baggrund af en europæisk standard for hospitals- og plejesenge til børn og personer med atypisk anatomi.
2018
|
Udviklingshæmning,
VISO
Formidlingshæftet præsenterer nogle af de centrale pointer fra rapporten af samme navn. I hæftet beskrives bl.a. metoder og tilgange anvendt af faglige specialister på området til at forbygge og mindske udadreagerende adfærd hos borgere med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd.
2018
|
Udviklingshæmning,
VISO
VIVE har for Socialstyrelsen undersøgt, hvad der findes af virksomme metoder og lovende praksis i forhold til at forebygge og mindske udadreagerende adfærd hos voksne med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd. Rapporten indeholder bl.a. en oversigt over metoder og centrale faktorer i indsatsen.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Evalueringen beskriver resultaterne af afprøvningen af de to redskaber 'Mestringsskema' og 'Bröset Violence Checklist' (BVC), der har været anvendt på en række sociale tilbud for at forebygge voldsomme episoder.
2018
|
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Psykiske vanskeligheder
Mange unge viser tegn på psykisk mistrivsel, som eksempelvis ensomhed eller stress. Denne vidensoversigt præsenterer 17 studier, som viser positive effekter blandt unge med psykisk mistrivsel. VIVE, der har udarbejdet vidensoversigten, peger på behovet for yderligere dokumentation. Vidensoversigten er udarbejdet som led i i Socialstyrelsens strategi for udvikling af sociale indsatser.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Udgivelsen præsenterer erfaringerne fra et projekt til forebyggelse af voldsomme episoder og magtanvendelse på botilbud. De anvendte metoder er LA2, der er en videreudvikling af Low Arousal, og Feedback Information Treatment (FIT).
2018
|
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Metoden Critical Time Intervention (CTI) er afprøvet og har vist sig at være virksom overfor forskellige socialt udsatte målgrupper. Socialstyrelsen har udarbejdet en generisk manual for CTI-metoden. Manualen kan anvendes til forskellige borgere i overgangssituationer, samtidig med at den bidrager til, at CTI-metoden anvendes ensartet.
2018
|
Hjælpemidler og velfærdsteknologi
"Aktivitet, Kræft og Livskvalitet i eget hjem" er det første og til dags dato største studie i verden, der har haft fokus på, hvordan man bedst støtter borgere med en uhelbredelig kræftsygdom i at klare sig i eget hjem med så høj livskvalitet som muligt.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
I Koncept for systematisk inddragelse af pårørende kan kommuner og regioner finde 8 anbefalinger til, hvordan de kan tilrettelægge inddragelsen af pårørende til borgere med psykiske vanskeligheder.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Kort og klart er en kort udgave af de nationale retningslinjer for forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på boformer for hjemløse. Der er desuden udgivet en oversigt over de 11 retningslinjer.
2018
|
National koordination
Årsrapporten indeholder overblik over Det Faglige Råds aktiviteter i 2017 med at rådgive Socialstyrelsen om den nationale koordinationsstruktur.
2018
|
Vold i nære relationer
Hvert år indsamler Socialstyrelsen oplysninger om kvinder og børn, der har haft ophold på et kvindekrisecenter.
2018
|
Sagsbehandling
Udgivelsen er et redskab, der bruges på børne- og ungeområdet i forbindelse med sagsbehandlingsmetoden ICS. Redskabet lister en række fokusområder op til forskellige aldersgrupper.
2018
|
Overgreb
Årsstatikken giver et indblik i børnehusenes arbejde med børn, hvor der er mistanke eller viden om vold og seksuelle overgreb.
Viser 1-30 af 873.
Per side
10
20
30
100