2021
|
Sagsbehandling
Rapporten er et litteraturstudie af danske udgivelser om kvalitet i sagsbehandlingen på børne- og ungeområdet. Der er særligt fokus på faglig udredning, valg af indsats, opfølgning og inddragelse samt faglig ledelse og styring.
2021
|
Sagsbehandling,
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Psykiske vanskeligheder
I satspuljeprojektet Social støtte i overgang til og fastholdelse i job blev det afprøvet, om en koordineret indsats kan hjælpe flere udsatte ledige i job. Evalueringsrapporten belyser kommunernes resultater og erfaringerne med at implementere indsatsmodellen.
2021
|
Dokumenterede metoder voksne og handicap
CTI metoden er afprøvet og har vist sig at være virksom overfor forskellige socialt udsatte målgrupper. Socialstyrelsen har udarbejdet en manual om anvendelse af CTI-metoden i overgangen fra ledighed til beskæftigelse.
2021
|
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Sagsbehandling,
Psykiske vanskeligheder
I satspuljeprojektet Social støtte i overgang til og fastholdelse i job blev det afprøvet, om en kordineret indsats kan hjælpe flere udsatte ledige i job. Der er udarbejdet en indsatsguide, der kan inspirere andre kommuner til at styrke den tværfaglige indsats for udsatte ledige.
2021
|
Anbringelse,
Kriminalitet
Evalueringen beskriver bl.a. målgruppen og rammerne for indsatsen på de delvis lukkede afdelinger. Personalet vurderer, at institutionstypens særlige beføjelser bidrager til at fastholde de unge i socialpædagogisk behandling. De unge har dog også efter anbringelsen svære problemer.
2021
|
Anbringelse
Evalueringen viser, hvordan voksenansvarsloven er blevet implementeret i kommuner, hos socialtilsyn og på forskellige typer anbringelsessteder. Der er bl.a. fokus på praktikernes kendskab til og fortrolighed med loven samt oplevelsen af handlemuligheder.
2021
|
Anbringelse,
Efteruddannelse,
Kriminalitet
Socialstyrelsen har på baggrund af spørgeskemaer, telefoninterviews og ekspertvurderinger gennemført en undersøgelse af behovet for yderligere ydre sikkerhed og opkvalificerende efteruddannelse af personalet på sikrede og delvis lukkede institutioner.
2021
|
Sagsbehandling,
Børn med funktionsnedsættelser,
VISO
Det kan skabe fortvivlelse i familien, når samarbejdet omkring støtten til børn og unge med funktionsnedsættelser ikke fungerer. Børnene og de unges udfordringer er ofte komplekse, og det kræver forskellige fagligheder at støtte barnet. Dette hæfter giver inspiration til, hvordan samarbejdsudfordringer på børnehandicapområdet kan håndteres og forebygges.
2021
|
Sagsbehandling,
Børn med funktionsnedsættelser,
VISO
Når forskellige fagprofessionelle skal støtte børn og unge med funktionsnedsættelser kan samarbejdet gå i hårdknude, fordi parterne arbejder ud fra hver sit faglige perspektiv. VIVE har for Socialstyrelsen undersøgt, hvordan samarbejdsudfordringer på børnehandicapområdet kan håndteres og forebygges. Løbende dialog og sparring, tværfaglig vidensdeling og forventningsafstemning kan være vigtige afsæt for gensidig forståelse, der gør det muligt at støtte barnet bedre.
2021
|
Anbringelse
Denne analyse af udsatte forældre beskriver blandt andet, hvad der karakteriserer meget udsatte forældre og forældre til anbragte børn og unge, på hvilke områder disse forældre er udfordrede, og hvilke former for støtte de får tildelt.
2021
|
Anbringelse
Udgivelsen er den tredje og afsluttende rapport i evalueringen af tre regler, der skal skabe større stabilitet og kontinuitet for anbragte børn og unge. Denne afsluttende rapport har fokus på virkning af reglerne.
2021
|
Ansøgningspuljer
VIVE har for Socialstyrelsen foretaget en brugertilfredshedsundersøgelse blandt styrelsens tilskudsmodtagere. Undersøgelsen dækker over en baselinemåling og en opfølgningsmåling, som er blevet foretaget i henholdsvis 2018 og 2020.
2021
|
Autisme,
National koordination,
Om socialstyrelsens viden,
Socialtilsyn
Denne vejledning er målrettet socialtilsynene, der skal vurdere leverandører af indsatser på autismeområdet. Vejledningen angiver, hvordan leverandørerne indplaceres i forhold til otte forskellige specialiseringsparametre.
2021
|
Autisme,
National koordination,
Om socialstyrelsens viden,
Socialtilsyn
Denne målgruppebeskrivelse er målrettet socialtilsynene, der skal vurdere leverandører af indsatser på autismeområdet. Målgruppebeskrivelsen beskriver problemstillinger og behov for indsatser for børn, unge og voksne med autisme på tre specialiseringsniveauer.
2021
|
Hjerneskade,
National koordination,
Om socialstyrelsens viden,
Socialtilsyn
Denne vejledning er målrettet socialtilsynene, der skal vurdere leverandører af indsatser på området for erhvervet hjerneskade. Vejledningen angiver, hvordan leverandørerne indplaceres i forhold til otte forskellige specialiseringsparametre.
2021
|
Hjerneskade,
National koordination,
Om socialstyrelsens viden,
Socialtilsyn
Denne målgruppebeskrivelse er målrettet socialtilsynene, der skal vurdere leverandører af indsatser på området for erhvervet hjerneskade. Målgruppebeskrivelsen beskriver problemstillinger og behov for indsatser for børn, unge og voksne med erhvervet hjerneskade på tre specialiseringsniveauer.
2021
|
Udsatte grønlændere
Evalueringen viser gode resultater for socialt udsatte borgere af grønlandsk herkomst, som modtager Critical Time Intervention (CTI). De trives bedre og oplever at have et bedre helbred efter at have modtaget et CTI-forløb.
2021
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
På baggrund af et litteraturstudie og indhentning af viden fra praksisfeltet præciseres målgruppen af unge, som kan have vanskeligt ved at profitere af behandlingsmetoden MOVE. Rapporten bidrager med mere viden om målgruppen og præsenterer to indsatser, som MOVE kan suppleres med.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Forebyggelse og tidlig indsats
Flere børn og unge mistrives psykisk. I denne evaluering beskrives resultaterne af 11 kommuners arbejde med en styrket PPR-indsats, der har haft til formål at forbedre trivslen blandt sårbare og udsatte børn og unge.
2021
|
Civilsamfund
Undersøgelsen viser, at det først og fremmest er kompetenceudvikling, der sigter på gensidigt kendskab til hinanden og afprøvning af samarbejde i praksis, der efterspørges, når det handler om at understøtte at frivillige og kommunalt ansatte opnår et bedre samarbejde gennem uddannelsestilbud.
Viser 81-100 af 1000.
Per side
10
20
30
100