2021
|
Synshandicap,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Eksempelberegningen belyser det forventede budgetøkonomiske nettoresultat forbundet med indsatsen Pre-Employment Programme (P.E.P.) i en beregning foretaget i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM.
2021
|
Autisme,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Eksempelberegningen belyser det forventede budgetøkonomiske nettoresultat forbundet med indsatsen My Way to Succes i en beregning foretaget i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM.
2021
|
Psykiske vanskeligheder,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Eksempelberegningen belyser det forventede budgetøkonomiske nettoresultat forbundet med indsatsen Individuel Planlagt Job og Uddannelse med Støtte (IPS) i en beregning foretaget i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM.
2021
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Civilsamfund
Mange danske kommuner tilbyder fritidspasordninger for at øge udsatte børn og unges deltagelse i fritidsaktiviteter gennem økonomisk støtte og vejledning. I denne vidensopsamling ses der nærmere på de erfaringer og anbefalinger, som viser sig på baggrund af praksis og forskning på området.
2021
|
Anbringelse
Hvilke familier vælger at blive plejefamilier, og hvad motiverer den enkelte plejeforældre til at søge om at blive plejefamilie.
2021
|
Socialtilsyn
Socialstyrelsens auditfunktion har taget initiativ til at udarbejde en faglig vejledning om socialtilsynenes dialogforpligtelse, som indeholder vidensbaserede faglige anbefalinger til, hvordan dialogforpligtelsen omsættes med kvalitet i tilsynspraksis henvendt til tilsynskonsulenter og ledere.
2021
|
Psykiske vanskeligheder
Udgivelsen identificerer syv forskellige indsatser til beboere med psykiske vanskeligheder i de almene boligområder. På tværs af indsatserne er der fundet fire kerneelementer, der er vigtige for, at indsatser til målgruppen er virkningsfulde.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder
Afsluttende evaluering af fire kommuners modning af forebyggende indsatser til unge med psykisk sårbarhed. Evalueringsrapporten belyser bl.a. indsatsernes resultater i forhold til at øge de unges trivsel.
2021
|
Psykiske vanskeligheder
Udgivelsen evaluerer fem gruppeindsatser og identificerer syv tværgående kerneelementer, herunder seks, som evaluator vurderer er universelle for en god gruppeindsats.
2021
|
Hjemløshed
Få inspiration til arbejdet med Housing First og de specialiserede støttemetoder CTI, ICM og ACT i en pjece, som bygger på viden fra evalueringen ”Udbredelsen af Housing First”. Pjecen indeholder grundlæggende viden om Housing First samt konkrete forslag til, hvordan kommuner kan implementere og udvikle en indsats baseret på Housing First.
2021
|
Hjemløshed
Få inspiration til arbejdet med Housing First og de specialiserede støttemetoder CTI, ICM og ACT i pjecen, som bygger på viden fra evalueringen ”Udbredelsen af Housing First”. Pjecen indeholder grundlæggende viden om målgruppen for Housing First samt konkrete forslag til, hvordan kommuner kan imødekomme målgruppens sammensatte og forskellige støttebehov.
2021
|
National koordination,
Børn med funktionsnedsættelser,
Socialtilsyn,
Synshandicap,
Om socialstyrelsens viden
Denne vejledning er målrettet socialtilsynene, der skal vurdere leverandører af indsatser på området for synsnedsættelse. Vejledningen angiver, hvordan leverandørerne indplaceres i forhold til otte forskellige specialiseringsparametre.
2021
|
National koordination,
Børn med funktionsnedsættelser,
Synshandicap,
Socialtilsyn,
Om socialstyrelsens viden
Denne målgruppebeskrivelse er målrettet socialtilsynene, der skal vurdere leverandører af indsatser på området for synsnedsættelser. Målgruppebeskrivelsen beskriver problemstillinger og behov for indsatser for børn, unge og voksne med synsnedsættelse på tre specialiseringsniveauer.
2021
|
Prostitution
Kortlægningen redegør for, hvor mange borgere der er i prostitution i Danmark, og giver et billede af sexsælgernes sociale baggrund og levekår. Endelig indeholder kortlægningen en undersøgelse af exitønsker blandt borgere i prostitution.
2021
|
Efterværn
Syv kommuner har styrket deres efterværnsindsats: Efterværnsindsatsen er generelt blevet styrket og det har haft flere positive resultater for de unge, der bl.a. trives bedre og i højere grad begynder på en uddannelse.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Forebyggelse og tidlig indsats
Vidensafdækningen beskriver og analyserer en række udvalgte tidlige indsatser rettet mod børn og unge i alderen 3-18 år med angst og/eller depression. Formålet er at at identificere, hvilke kerneelementer der kendetegner de virksomme indsatser.
2021
|
Hjemløshed
Housing First er en tilgang, der giver gode resultater ift. at hjælpe mennesker ud af hjemløshed. Socialstyrelsen har undersøgt faktorer, der kan styrke udbredelsen af Housing First-tilgangen, så flere mennesker i hjemløshed får en Housing First-baseret indsats.
2021
|
Psykiske vanskeligheder,
VISO,
Alkohol- og stofmisbrug
Meget udsatte borgere kæmper ofte med misbrug og psykiske problemer. Det kan være særdeles udfordrende for fagprofessionelle at arbejde med borgerne. VIVE har for Socialstyrelsen udarbejdet et videnshæfte med inspiration til faglige tilgange mv., som fagprofessionelle kan bruge i arbejdet med at øge trivslen hos en af samfundets mest udsatte grupper.
2021
|
VISO,
Psykiske vanskeligheder,
Alkohol- og stofmisbrug
Meget udsatte borgere kæmper ofte med misbrug og psykiske problemer. Det kan være særdeles udfordrende for fagprofessionelle at arbejde med borgerne. VIVE har for Socialstyrelsen udarbejdet en rapport om faglige tilgange mv., som fagprofessionelle kan bruge i arbejdet med at øge trivslen hos en af samfundets mest udsatte grupper.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder
De faglige pejlemærker giver anbefalinger til god praksis i den socialpædagogiske bistand efter servicelovens § 85. De faglige pejlemærker vedrører socialpædagogisk bistand til borgere med psykiske vanskeligheder, der bor i eget hjem.
Viser 51-70 af 1000.
Per side
10
20
30
100