2022
|
Hjemløshed,
Alkohol- og stofmisbrug,
Senfølger af seksuelle overgreb,
Udsatte grønlændere,
Vold i nære relationer
Det kan være afgørende for udsatte voksnes udbytte af sociale indsatser, at sociale tilbud forholder sig til sammenhængen mellem borgernes traumer og deres adfærd. Rapporten præsenterer viden om, hvordan sociale tilbud kan arbejde traumebevidst ved bl.a. at understøtte tillid, tryghed og empowerment i mødet med borgeren.
2022
|
Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv,
Forebyggelse og tidlig indsats
Udgivelsen formidler eksisterende viden om adoption som social indsats. Hovedtemaerne er adopteredes udvikling og trivsel, stabilitet i adoptioner og åbenhed i adoptioner.
2022
|
Menneskehandel
Årsrapporten giver et indblik i de 80 sager, hvor personer i 2021 blev vurderet som ofre for menneskehandel, og bringer artikler, interview og cases. Temaer i rapporten er bl.a. myndighedssamarbejde, retsforfølgning og hjemsendelse.
2022
|
Psykisk sårbarhed
Sammen med repræsentanter fra de nordiske lande har Socialstyrelsen haft til opgave at udarbejde en oversigt over snitflader mellem sundheds- og socialsektoren i Norden samt give praksiseksempler på indsatser eller samarbejdsmodeller, der går på tværs af de to sektorer. Dette arbejde er samlet i det foreliggende notat.
2022
|
Psykiske vanskeligheder,
National koordination
Rapporten præsenterer Socialstyrelsens behandling af de kommunale afrapporteringer på den centrale udmelding for borgere med svære spiseforstyrrelser. Socialstyrelsen har på den baggrund vurderet, at der er det fornødne udbud af højt specialiserede indsatser og den fornødne koordination på tværs af kommunerne på området.
2022
|
Civilsamfund
Rapporten redegør for frivilligcentrenes organisering, arbejde og virkning sammenlignet med evalueringen af frivilligcentrene i 2016. Der beskrives desuden resultater af den foreløbige implementering af den såkaldte kvalitetsmodel og tildelingskriterierne for statslig grundfinansiering.
2022
|
Overgreb
Årsstatikken giver et indblik i børnehusenes arbejde med børn, hvor der er mistanke eller viden om vold eller seksuelle overgreb.
2022
|
Anbringelse
Evalueringen belyser implementeringen af statspuljeinitiativet ”Mere kvalitet i plejefamilier – en bedre opvækst for det anbragte barn”.
2022
|
Vold i nære relationer
Socialstyrelsen har udarbejdet otte anbefalinger til en kommunal indsats mod vold i nære relationer. Anbefalingerne omfatter opsporing og risikovurdering, koordineret samarbejde og relationsopbygning og anbefalinger til selve indsatsen til den voldsudsatte person.
2022
|
Om socialstyrelsens viden
Erfaringer fra rådgivningsforløb i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM) viser, at modellen skaber en fælles forståelse af og et fælles sprog for arbejdet med sociale investeringer på tværs af fagligheder og organisation. SØM understøtter derved sociale investeringer i kommunerne.
2022
|
Forebyggelse
Vidensafdækningen beskriver og analyserer en række udvalgte indsatser, der er rettet mod voksne pårørende til mennesker med handicap, social udsathed og psykisk sårbarhed. Formålet er at identificere kerneelementer på tværs af indsatser og målgrupper.
2022
|
Psykiske vanskeligheder,
Udviklingshæmning,
Hjemløshed
Udgivelsen identificerer tre overordnede temaer, som kan give inspiration til den videre udvikling af indsatser til arbejdet med at håndtere somatisk sygdom på det sociale område.
2022
|
Om socialstyrelsens viden,
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Publikationen beskriver resultater af en økonomisk analyse af metoden MOVE til behandling af rusmiddelforbrug hos unge i alderen 15 til 25 år. Analysen er en opfølgning på en tidligere økonomisk evaluering, men hvor det nu har været muligt at belyse de budgetøkonomiske konsekvenser for den offentlige økonomi i en længere tidsperiode.
2022
|
Om socialstyrelsens viden,
Sagsbehandling
Evalueringen viser, at forsøgsordningen med socialt frikort har været bredt anvendt blandt landets kommuner. Blandt de borgere, der er visiteret til et socialt frikort, har mere end en tredjedel anvendt frikortet i forbindelse med en ansættelse. Andelen af borgere, der er i ustøttet beskæftigelse efter visitationstidspunktet, stiger.
2022
|
Forebyggelse og tidlig indsats
Inspirationsmateriale beskriver en overordnet tilgang til tidlig opsporing af mistrivsel hos 0-6-årige børn samt seks kommuners konkrete erfaringer med at styrke dette arbejde.
2022
|
Udviklingshæmning,
Rusmidler
Metodecenteret har for Socialstyrelsen gennemført en afdækning af viden om og metoder til behandling af rusmiddelproblemer hos personer med udviklingshæmning. På den baggrund er der udviklet et forslag til en indsats tilpasset personer med udviklingshæmning.
2022
|
ADHD,
Autisme,
Om socialstyrelsens viden,
Civilsamfund
Rapporten belyser via en kvalitativ interviewundersøgelse kommunernes perspektiver på udvalgte udfordringer og behov på det specialiserede børne- og ungeområde.
2022
|
Civilsamfund,
Om socialstyrelsens viden
Rapporten belyser via en kvalitativ interviewundersøgelse kommunernes perspektiver på udvalgte udfordringer og behov på det specialiserede voksenområde.
2022
|
Børn med funktionsnedsættelser,
Sagsbehandling
”Sammen om familien” er én af to modeller, som i alt 12 kommuner har arbejdet med for at skabe mere sammenhæng, øget kvalitet og koordination i indsatser til børn og unge med handicap og deres familier.
2022
|
Børn med funktionsnedsættelser,
Sagsbehandling
”Én familie – én indgang” er én af to modeller som i alt 12 kommuner har arbejdet med for at skabe mere sammenhæng, øget kvalitet og koordination i indsatserne til børn og unge med handicap og deres familier.
Viser 1-20 af 1000.
Per side
10
20
30
100