Hjerneskade

Hjerneskade

Mere end 120.000 nulevende danskere har været indlagt med en sygdom eller efter en ulykke, der kan have givet dem en erhvervet hjerneskade og påvirket deres funktionsevne og livskvalitet. Omkring 75.000 har været ramt af enten en blodprop i hjernen eller en hjerneblødning, og knap 50.000 er blevet ramt af andre former for sygdomme eller ulykker.

På denne side finder du forskellig viden, der er relevant på hjerneskadeområdet, bl.a. oplysende artikler om apopleksi og traumatiske hjerneskader. Du kan desuden finde tal på hjerneskader samt læse faglige artikler om fx ældre og syn og hjerneskade. Alle artikler henviser til mere viden om emnet.

Om hjerneskade
Hjerneskader i tal

Aktuelt

Konference: Hjælp til udviklingshæmmede udsat for seksuelt overgreb
Handicap |
Konference: Hjælp til udviklingshæmmede udsat for seksuelt overgreb
Der er udviklet en ny, lovende behandlingsguide til mennesker, der har kognitive funktionsnedsættelser, og som har været udsat for seksuelle overgreb. Kom til konference 27. november 2014 og hør, hvordan guiden kan bruges.
Hent oplæg fra netværksmøde for hjerneskadekoordinatorer
Forandring set fra et medarbejderperspektiv, senfølger efter hjernerystelse samt koordination og samarbejde i praksis var nogle af emnerne på netværksmødet for hjerneskadekoordinatorer og projektledere 18. september 2014. Hent oplæggene her.
Handicap |
Ny terapi til udviklingshæmmede udsat for seksuelt overgreb
Udviklingshæmmede og andre mennesker med kognitive handicap, der har været udsat for et seksuelt overgreb, har stor gavn af psykologbehandling, hvis den er særligt målrettet deres behov. Det viser evalueringen af et projekt med 25 gennemførte behandlingsforløb.
 
 
OM SOCIALSTYRELSEN


Socialstyrelsen

Edisonsvej 18. 1.
5000 Odense C
telefon.: 72 42 37 00,
E-mail: info@socialstyrelsen.dk
EAN-nr.: 5798000354838
CVR-nr.: 26144698

RSS