2022
|
Hjemløshed,
Alkohol- og stofmisbrug,
Senfølger af seksuelle overgreb,
Udsatte grønlændere,
Vold i nære relationer
Det kan være afgørende for udsatte voksnes udbytte af sociale indsatser, at sociale tilbud forholder sig til sammenhængen mellem borgernes traumer og deres adfærd. Rapporten præsenterer viden om, hvordan sociale tilbud kan arbejde traumebevidst ved bl.a. at understøtte tillid, tryghed og empowerment i mødet med borgeren.
2022
|
Udsatte grønlændere
Erfaringer og viden fra borgere, fagfolk og forskning på området udsatte grønlændere i Danmark peger på områder, hvor sociale tilbud kan tilpasses de særlige støttebehov, målgruppen kan have. Det gælder blandt andet vigtigheden af let adgang til kvalificeret tolkning og at møde borgerne ud fra en ressourcefokuseret tilgang med afsæt i en forståelse for grønlandsk kultur og samfund.
2021
|
Udsatte grønlændere
Evalueringen viser gode resultater for socialt udsatte borgere af grønlandsk herkomst, som modtager Critical Time Intervention (CTI). De trives bedre og oplever at have et bedre helbred efter at have modtaget et CTI-forløb.
2020
|
Udsatte grønlændere
Rapporten beskriver Tumit, som er et inklusions- og undervisningstilbud til socialt udsatte grønlændere. Det Grønlandske Hus i Odense står bag tilbuddet i samarbejde med Odense Kommune. Beskrivelsen bygger på redskabet ’lovende praksis’.
2020
|
Udsatte grønlændere
Siammartoq er en frivilliguddannelse målrettet unge grønlændere i Danmark, som er udviklet af Grønlandske Børn. Beskrivelsen bygger på redskabet ’lovende praksis’.
2019
|
Udsatte grønlændere,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Midtvejsevalueringen viser gode resultater for socialt udsatte borgere af grønlandsk herkomst, som modtager Critical Time Intervention (CTI). De oplever bedre trivsel og helbred efter at have modtaget et CTI-forløb.
2017
|
VISO,
Kriminalitet,
Autisme,
Udsatte grønlændere,
ADHD
Årsrapporten for VISO giver et indblik i bl.a. antallet af rådgivningsforløb, økonomi og netværket af leverandører.
2016
|
VISO,
Udsatte grønlændere
VISO-artiklen viser, hvordan et VISO-forløb med antropologisk og psykologisk sigte har givet Grønlænderenheden i Aalborg Kommune ny indsigt i arbejdet med unge, udsatte grønlændere. Under rådgivningsforløbet kommes der frem til 7 pejlemærker for den fremtidige indsats.
2016
|
VISO,
Udsatte grønlændere
VISO-rapport om et rådgivningsforløb. Det danske hjælpesystem forekommer ofte uforståeligt for de unge grønlændere. I samarbejdet mellem VISO og kommunen fremsættes 7 pejlemærker til den videre inklusionsindsats.
2014
|
Udsatte grønlændere
Udgivelsen beskriver en model for, hvordan man kan organisere samarbejdet mellem kommunen og forskellige aktører i indsatsen for udsatte grønlændere. Modellen er afprøvet i landets fem største byer.