Gå til indhold
Forside > VISO > VISO-konferencen

VISO-konferencen

Der er nu lukket for tilmelding til årets VISO-konference! På konferencen er hovedoplægsholderne psykolog Dorthe Birkmose og filosoffen Søren Engelsen. Derudover er der op til 14 videnssessioner, hvor VISOs specialister og andre eksperter fortæller om aktuelle socialfaglige temaer.

VISOs store årlige konference finder denne gang sted 6. december 2022, hvor Hotel Nyborg Strand vil danne rammen om dagens mange faglige oplevelser, oplæg og drøftelser. Der er nu lukket for tilmelding til årets konference. 

Det kan du opleve på VISO-konferencen

I konferencens første hovedoplæg vil den kendte psykolog Dorthe Birkmose tage afsæt i sin nyeste bog, ”Mennesket er motiveret”.

Birkmose har tidligere skrevet om risikoen for forråelse i bl.a. socialt arbejde. Nu har hun udgivet en ny bog, som hun selv beskriver som mere håbefuld: Den handler om, hvordan vi mennesker grundlæggende er motiveret for at løse vores udfordringer og leve et liv med mening.

Nogle gange er vores overskud dog så lavt, at vi har brug for hjælp udefra for at leve det liv, vi vil. Birkmose vil give sit bud på, hvordan man samarbejder med et menneske om dets motivation uden at overskride dets grænser eller overtage styringen over dets liv.

Forankret i filosofien, men trækkende på viden for psykologien og sociologien, vil forskeren Søren Engelsen stå for konferencens andet hovedoplæg. Engelsen vil give et bud på, hvordan man kan anse etik som en praktisk kunnen frem for noget, man kan læse sig til i en bog, og hvad denne forståelse af etik betyder for arbejdet med mennesker.

Ud over de to hovedoplæg vil du kunne høre om aktuelle socialfaglige temaer på dagens op til 14 videnssessioner. Du kan blandt andet høre VISO-specialist Charlotte Just Bukh og VISO-konsulent Gitte Brogaard fortæller om, hvordan der kan arbejdes med at skabe fælles ejerskab og løsninger i børn og unges netværk ved skoleproblematikker. Du kan også høre om den mulige sammenhæng mellem autismespektrumforstyrrelser, identitet og kønsidentitet ved VISO-specialist Thue Sommer.

Se det samlede program

Praktiske oplysninger

Konferencen afholdes 6. december på Hotel Nyborg Strand og henvender sig til ledere og fagpersoner i kommunale forvaltninger, kommunale, regionale og private botilbud, brugerorganisationer samt handicap- og udsatteråd. 

Se klip fra VISO-konferencen 2021

 

Se videoen i stor version på YouTube

Hør deltagere og oplægsholdere fra 2021 fortælle om deres erfaringer på VISO-konferencen og se klip fra nogle af de mange gode oplæg:

Se videoen i stor version på YouTube

Hør også VISO-specialist Lene Metner fra Psykologcenter Viborg fortælle om hvordan man sikre gode forudsætninger for samarbejdet på tværs af aktører på området ved at skabe forståelse for hinanden:

Se videoen i stor version på YouTube

Sidst opdateret 21/11 2022