Gå til indhold
Forside > VISO > Til VISO-leverandører > Nyheder > Nyheder 2022 > Ny viden om rusmiddelbehandling til personer med udviklingshæmning

Ny viden om rusmiddelbehandling til personer med udviklingshæmning

Metodecenteret har for Socialstyrelsen, gennemført en undersøgelse om udviklingshæmning og problematisk forbrug af rusmidler.

Undersøgelsen viser bl.a., at to ud af tre personer med udviklingshæmning, der samtidig har problemer med stoffer eller alkohol, i dag ikke får behandling for deres rusmiddelproblem.

Undersøgelsen indeholder bl.a. en afdækning af eksisterende viden på området, og på denne baggrund har Metodecentret udviklet en prototype på en behandlings- og støtteindsats. Prototypen består af syv principper for en tilpasset indsats og nogle bud på, hvordan de kan gennemføres i praksis.

Undersøgelsen har været forankret i VISO og flere VISO-specialister har bidraget til arbejdet. Vi opfordrer til, at alle leverandører, der arbejder med problemstillingen i VISO-rådgivningen sætter sig grundigt ind i den nye viden. Vi vil senere på året indkalde de relevante specialister til møde, hvor vi vil drøfte prototypen, og hvordan den kan indgå i rådgivningen.

Læs mere om undersøgelsen 

Sidst opdateret 23/03 2022