Gå til indhold
Forside > VISO > Til VISO-leverandører > Nyheder > Nyheder 2022 > Beskyttende faktorer om udviklingshæmning og udadreagerende adfærd

Beskyttende faktorer hos voksne med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd

VISO har udviklet og afprøvet redskaber til arbejdet med otte beskyttende faktorer i VISOs rådgivning om voksne med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd.

De udviklede redskaber er en Faktortjekker, der kan bruges til at komme omkring alle de forhold, der kan have betydning for den udadreagerende adfærd, og otte Tjeklister, hvor hver af de beskyttende faktorer uddybes.

Fra 1. februar 2022 skal VISO-specialister anvende de beskyttende faktorer i al VISOs rådgivning om udviklingshæmning og udadreagerende adfærd. Den enkelte specialist kan bruge redskaberne, som de passer bedst ind i det konkrete forløb, men skal i alle rådgivningsforløb formidle viden om de beskyttende faktorer til modtagere af rådgivningen med henblik på at styrke tilbuddenes indsats fremadrettet.

Redskaberne er udviklet af VISO i samarbejde med Pihl Inklusive og VISO-specialister på området. 

De beskyttende faktorer er identificeret af VIVE og præsenteret i rapporten ’Voksne med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd’.

Læs mere om redskaberne på VISOs hjemmeside 

Hent VIVEs rapport om voksne med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd 

Sidst opdateret 09/08 2022