Gå til indhold
Forside > VISO > Til VISO-leverandører > Nyheder > Nyheder 2021 > Nyt projekt om indsats til personer med udviklingshæmning og et problematisk forbrug af rusmidler

Nyt projekt om indsats til personer med udviklingshæmning og et problematisk forbrug af rusmidler

VISO starter pr. 1. maj 2021 et nyt vidensprojekt om personer med udviklingshæmning og et problematisk forbrug af rusmidler.

Målet med projektet er at få mere viden om problemstillingen samt at udvikle en prototype på en indsats til behandling af misbrug hos målgruppen.

Der mangler generelt viden om hvor mange personer med udviklingshæmning, der har et problematisk forbrug af rusmidler. Flere kommuner og regioner beretter dog, at de har oplevet en stigning i problemstillingen de senere år. Herudover er der mangel på behandlingsindsatser til målgruppen, på trods af at målgruppen har samme krav på behandling som alle andre borgere. Det er dette ’videnshul’, som projektet skal bidrage til at få dækket. Metodecenteret er valgt som ekstern leverandør på projektet.

Projektet er et screeningsprojekt, der indgår i Socialstyrelsens Udviklings- og investeringsprogrammer (UIP). Det betyder, at den udviklede prototype vurderes ud fra en række kriterier med henblik på videre modning, afprøvning og udbredelse. VISO vil løbende orientere om projektet, og nogle VISO-specialister vil blive inddraget yderligere.

Sidst opdateret 04/06 2021