Gå til indhold
Forside > VISO > Til VISO-leverandører > Nyheder > Nyheder 2021 > Guide til forankring af VISO-viden i Bornholms Regionskommune

Projekt: Guide til forankring af VISO-viden i Bornholms Regionskommune

VISO har i samarbejde med Bornholms Regionskommune siden efteråret 2018 været i gang med et vidensprojekt om forankring og spredning af viden i forlængelse af VISOs rådgivningsforløb.

Formålet er at sikre, at viden fra enkeltforløb på Bornholm spredes og forankres bredt i kommunen.

Projektet har til mål at udarbejde en model, der kan sikre, at der på tværs af forskellige enheder som fx bo-og dagtilbud, støttekontaktpersonordninger og myndighed sker en spredning og forankring af viden fra VISOs rådgivningsforløb, og dermed kvalificerer kommunens indsats på området. Desuden har projektet som mål at udvikle af en generisk model for vidensforankring, som på sigt kan anvendes i alle kommuner i forlængelse af VISOs rådgivningsforløb.

Projektet er opdelt i to dele, hvoraf den første del af projektet er afsluttet.

Første del har til formål at udvikle en model for forankring og spredning af viden fra VISOs rådgivningsforløb. Det sker på baggrund af en dybdegående sagsanalyse af kommunens erfaringer med VISOs rådgivning. Det endelige produkt er en struktureret og handlingsanvisende guide til kommunens arbejde med at forankre og sprede ny viden i forbindelse med VISOs rådgivningsforløb.

I anden del af projektet skal modellen afprøves og evalueres i forhold til anvendelighed og effekt. Målet er at modellen udvikles og tilpasses, så den kan udgøre en generisk model, der kan anvendes i alle kommuner i forbindelse med VISOs rådgivningsforløb. Guiden er på nuværende tidspunkt blevet afprøvet på fem VISO-forløb og skal i alt afprøves på otte forløb.

Projektet forventes at være afsluttet i slutningen af 2021. 

Sidst opdateret 04/02 2021