Gå til indhold
Forside > VISO > Til VISO-leverandører > Nyheder > Nyheder 2020 > Projekt om udviklingshæmning og udadreagerende adfærd

Udvikling af rådgivning om udviklingshæmning og udadreagerende adfærd

Læs om nyt projekt der skal udvikle rådgivningen om voksne med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd

Lige nu afprøver VISO et redskab, som inddrager en række beskyttende faktorer i rådgivningsforløb om voksne med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd.

Bagrunden for redskabet er VIVE’s rapport om Voksne med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd – en kortlægning af virksomme metoder og lovende praksis fra 2018, som på tværs af datakilder identificerer beskyttende faktorer, som har betydning i forhold til at forebygge og reducere udadreagerende adfærd blandt voksne borgere med udviklingshæmning.

Hent rapport om Voksne med udviklingshæmning og udadreagerende adfærd

For at implementere rapportens fund i rådgivningsforløb har VISO igangsat et udviklingsforløb sammen med to specialister fra hver af de 10 VISO-leverandører på området. Susanne Pihl Hansen fra PIHL INKLUSIVE har i samarbejde med VISO og specialisterne udviklet et redskab til inddragelse af de beskyttende faktorer i rådgivningen, som lige nu afprøves af VISO-specialisterne. Susanne Pihl Hansen opsamler løbende erfaringer fra afprøvningen af redskabet. Afprøvningsprojektet forventes at blive afsluttet i maj 2021.        

Sidst opdateret 25/08 2020