Gå til indhold

Brugerkurser i YLS/CMI

Socialstyrelsen afholder brugerkurser i anvendelsen af redskabet YLS/CMI. Vi afholder kurser i både foråret og efteråret.

Formålet med kurset er at blive certificeret bruger af redskabet YLS/CMI, som er et risikovurderingsredskab til at vurdere risikoen for antisocial/kriminel adfærd for unge i alderen 12-17 år. Der vil ligeledes blive afholdt Train the Trainerkurser for nogle deltagere, der har opnået brugerstatus.

Varighed

Kurset er af to dages varighed. 

Indhold

Kurset giver indblik i YLS/CMI’s teoretiske og forskningsmæssige baggrund. Der vises eksempler på brug af YLS/CMI, og deltagerne øver udfyldelse af redskabet. På Train the Trainerkurset lærer deltageren, hvordan man opbygger og præsenterer et YLS/CMI-kursus, så man bliver i stand til at lære andre at bruge redskabet.

Mere viden om redskabet YLS/CMI

Forudsætninger og ansøgning om deltagelse

Det er en forudsætning for deltagelse i kurset, at deltagerne har et godt kendskab til målgruppen antisociale/kriminelle unge og arbejde med dette i sin hverdag. Ved deltagelse i kurset er man forpligtet på fremadrettet at indgå i kvalitetssikring af YLS/CMI, dvs. deltage i netværksmøder m.m., så Socialstyrelsen kan sikre, at YLS/CMI implementeres korrekt i Danmark.

For at blive optaget som deltager skal ovenstående individuelle forudsætninger for deltagelse være opfyldt. Derudover skal ansøgning om optagelse på kurset ske via organisationens/arbejdspladsens (kommune, anbringelsessted el. lign.) ledelse, dvs. det er ledelsen, der ansøger om optagelse af medarbejdere. Medarbejdere i private konsulentvirksomheder, der sælger socialfaglige ydelser, kan optages på baggrund af konkret vurdering.

Ansøgning om optagelse af medarbejdere sker via fremsendelse af mail til: 

Det er gratis at deltage i kurset.

Der er mulighed for tilmelding til brugerkursus enten i maj eller september 2021

  • man. d. 3. – tirs. d. 4. maj 2021
  • tirs. 28. - ons. d. 29. september 2021

Socialstyrelsen inviterer til den nationale YLS/CMI-dag mandag d. 31. maj 2021. Formålet med dagen er bl.a. at danne netværk og give rum for erfaringsudveksling på tværs af kommuner og institutioner, som enten allerede arbejder med YLS/CMI og dokumentationssystemet eller som er interesserede i at bruge det.

Sidst opdateret 08/01 2021