Temadag d. 10. mar. 2015

Her på siden kan du finde informationer om og materialer fra temadagen, der blev afholdt d. 10. marts 2015 på Hotel Park i Middelfart. Erfadagen henvendte sig til sagsbehandlere og koordinatorer, der arbejder med unge, som er idømt en ungdomssanktion.

Socialstyrelsens temadag d. 10. marts om ungdomssanktionen havde fokus på de udfordringer, der kan opstå når unge, der er idømt en ungdomssanktion, fylder 18 år.

Formålet med dagen var at give deltagerne viden og indblik i erfaringer, som kan anvendes i det daglige arbejde med unge. Desuden var der mulighed for erfaringsudveksling mellem deltagerne.

På baggrund af dagens overskrift ”18 år og hvad så?” bød oplæggene på:

  • Gode erfaringer fra Silkeborg og Svendborg Kommune om kommunernes organisering i forhold til unge, som fylder 18 år. 
  • To praktikere med koordinatoruddannelse, der satte ord på de unges overgang til det 18. år, og hvad det kan medføre i forhold til koordinatorfunktionen og ungdomssanktionen, samt hvordan overgangen kan håndteres.
  • Den Sociale Retshjælp, som fortalte om gældsrådgivning og unges gældsproblemer.
  • Ankestyrelsen var repræsenteret på temadagen med to oplæg. Første oplæg tog udgangspunkt i henvendelser til ungdomssanktionens telefonrådgivning om konkrete problematikker, som opstår, når den unge fylder 18 år. Andet oplæg satte fokus på de unges forsørgelse og økonomi på baggrund af dilemmaer oplevet af koordinatorer.

Nedenfor kan dagens program og slides fra oplæggenes hentes:

Ekstra materiale fra Den Sociale Retshjælp

Sidst opdateret 14/11 2018