Temadag d. 28. mar. 2017

Her kan du finde information om indholdet af temadagen tirsdag 28. marts 2017

Socialstyrelsen afholdte tirsdag den 28. marts 2017 en af de halvårlige temadage om ungdomssanktionen.  Temaet for dagen var "forældreinddragelse og forældresamarbejde". Formålet med dagen var at give deltagerne viden og ny inspiration i deres arbejde med de unge. 

Anette Nielsen, der er lektor ved UC Syd og videnscenterkonsulent i Nationalt Videnscenter for Inklusion og Ekslusion, præsenterede en refleksionsmodel, som hun har udviklet sammen med to kollegaer på baggrund af et forskningsreview om forældresamarbejde. Modellen lægger blandt andet vægt på de forskellige perspektiver, der indgår i samarbejdet. I forbindelse med oplægget fik deltagerne mulighed for at afprøve modellen. 

Asim Latif der er team chef i baba - fædre for forandring (en del af ”Fonden For Socialt Ansvar”) fortalte om forældreinddragelse med særlig fokus på inddragelse af forældre med etnisk minoritetsbaggrund.

Endvidere bød dagen på nyt fra Socialstyrelsen, hvor der blandt andet blev fortalt om den hjemmeside Socialstyrelsen har udarbejdet målrettet anbragte børn og unge. Hjemmesiden fortæller om, hvilke rettigheder børnene og de unge har under en anbringelse. 

Nedenfor findes link til oplæg på dagen 

Program for temadagen

Oplæg fra Anette Nielsen

Oplæg fra Socialstyrelsen: Anbragte børn og unges rettigheder 

Oplæg fra Socialstyrelsen: Styrk forældreansvar

Sidst opdateret 14/11 2018