2020
|
Sagsbehandling
Udgivelsen "De syv sigtepunkter for implementering af ICS" er tænkt som inspiration til kommuner, der skal i gang med at implementere ICS i sagsbehandlingen eller kommuner, som vil sikre en mere ensartet og systematisk brug af metoden i praksis
2020
|
Psykiske vanskeligheder
Hæftet præsenterer viden og redskaber, som ledelsen kan gøre brug af i arbejdet med at understøtte forandringer i socialpsykiatrien.
2020
|
Menneskehandel
Center mod Menneskehandel udgiver en årsrapport, som ser tilbage på indsatsen til bekæmpelse af menneskehandel i Danmark i 2019.
2020
|
Socialtilsyn
Socialstyrelsen udgiver hvert år en årsrapport på baggrund af de fem socialtilsyns virksomhed. Rapporten indeholder fakta og nøgletal om socialtilsynenes aktiviteter i 2019.
2020
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
De nationale retningslinjer for social stofmisbrugsbehandling er en systematiseret samling af anvisninger til behandlingstilbud, der og bygger på lovgivning og aktuelt bedste viden fra forskning og praksis. Retningslinjerne giver et fælles grundlag for, hvad god social stofmisbrugsbehandling er og kan bruges til at kvalitetsudvikle og kvalitetssikre den sociale stofmisbrugsbehandling.
2020
|
Om socialstyrelsens viden
Håndbogen er et redskab til at udvikle sociale indsatser på baggrund af elementer i lovende praksis.
2020
|
Sagsbehandling
Metodehåndbogen er bygget op omkring og gennemgår alle sagsbehandlingens faser på området for voksne med handicap, psykiske vanskeligheder eller sociale problemer. Metodehåndbogen understøtter sagsbehandleren i at varetage en recovery- og rehabiliteringsunderstøttende sagsbehandling.
2020
|
Psykiske vanskeligheder
Studiet indkredser med udgangspunkt i ni forskellige temaer, hvad litteraturen beskriver som god kvalitet på socialpsykiatriske botilbud. Der tages afsæt i 22 udgivelser.
2020
|
Psykiske vanskeligheder
Litteraturstudiet indkredser med udgangspunkt i ni temaer, hvad litteraturen beskriver som god kvalitet i bostøtte. Studiet beskriver, hvorfor det er vigtigt at arbejde med det enkelte tema og giver inspiration til bostøtternes arbejde.
2020
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Hjemløshed,
Psykiske vanskeligheder
Rapporten beskriver fire kommuners erfaringer med personlige borgerstyrede budgetter, hvor socialt udsatte borgere får en støtteperson og rådighed over op til 50.000 kr. til at forfølge egne mål og drømme.
2020
|
Overgreb
Udgivelsen er en guide om, hvordan kommuner kan arbejde med formulering, revidering og implementering af det lovpligtige kommunale beredskab om overgreb mod børn og unge.
2020
|
Socialtilsyn,
Forebyggelse
Socialstyrelsen har udarbejdet en afsluttende rapport, der beskriver forløbet og samler op på erfaringer fra sektortilsyn mellem to ressortområder
2020
|
Udsatte grønlændere
Rapporten beskriver Tumit, som er et inklusions- og undervisningstilbud til socialt udsatte grønlændere. Det Grønlandske Hus i Odense står bag tilbuddet i samarbejde med Odense Kommune. Beskrivelsen bygger på redskabet ’lovende praksis’.
2020
|
Vold i nære relationer,
Om socialstyrelsens viden
Socialstyrelsen har udarbejdet en omkostningsanalyse af Mødrehjælpens ambulante rådgivning til personer udsat for vold i nære relationer ”Ud af Voldens Skygge”. Analysen beskriver målgruppen af kvinder udsat for vold i nære relationer, og to omkostningsanalyser af ”Ud af Voldens Skygge” og af kvindekrisecentrene.
2020
|
Om socialstyrelsens viden
Drejebogen er et redskab i Social- og Indenrigsministeriets strategi for udvikling af sociale indsatser.
2020
|
Børn med funktionsnedsættelser,
Synshandicap,
Sjældne handicap,
National koordination,
Sagsbehandling
Den reviderede forløbsbeskrivelse indeholder Socialstyrelsens opdaterede anbefalinger til kommunerne om tilrettelæggelse af indsatser til børn og unge i målgruppen.
2020
|
VISO
Analysen belyser problemstillinger hos de børn, unge og voksne med autisme, udviklingshæmning mv., som har indgået i et rådgivningsforløb med VISO, og sammenligner dem med børn, unge og voksne, som er registreret med en tilsvarende diagnose i Landspatientregistret.
2020
|
Anbringelse
Udgivelsen er en screeningsrapport, der giver et overblik over viden om anbragte børn og unges læring. Rapporten har bidraget til udviklingen af en indsatsmodel, som skal bidrage til at løfte anbragte børn og unges generelle trivsel og faglige niveau i grundskolen.
2020
|
Socialtilsyn,
Udviklingshæmning,
ADHD
Socialstyrelsen har udarbejdet en faglig vejledning til socialtilsynene om hvordan emnet sociale medier kan inddrages i vurderingen af kvaliteten i tilbud og plejefamilier.
2020
|
Hjemløshed
Housing First er en virksom tilgang på hjemløshedsområdet. Denne evalueringsrapport viser dog, at det er meget forskelligt, hvordan tilgangen er implementeret i kommunerne. Rapporten beskriver nogle vigtige forudsætninger for implementeringen af Housing First og giver inspiration til arbejdet i kommunerne.
2020
|
Vold i nære relationer
På baggrund af et litteraturstudie og indhentning af viden fra praksisfeltet om ambulante tilbud til voldsudsatte kvinder og mænd, er der fundet otte kerneelementer, der er vigtige for, at ambulante tilbud til voldsudsatte er virkningsfulde.
2020
|
Psykiske vanskeligheder
Rapporten er udarbejdet som en del af initiativet ’Partnerskab om strategisk udvikling og omlægning’ og redegør for kommunernes aktuelle arbejde med en strategisk og faglig omlægning af socialpsykiatrien mod øget recoveryorientering. Rapporten er resultatet af en landsdækkende kortlægning.
2020
|
Dokumenterede metoder børn og unge
Afsluttende evaluering af fem kommuners videreudvikling af egen faglig praksis og af fem specifikke, forebyggende indsatser for udsatte børn og unge. Afsættet er typologien for Lovende praksis.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
Prøv Andre Veje (PAV) er et forbehandlingsprogram, der skal motivere anbragte unge til at reducere eller ophøre med et problematisk forbrug af rusmidler. Evalueringen viser, at PAV er svært at implementere, men at medarbejderne efterspørger viden om anbragte unge og rusmidler.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
U-turn og U18 er modeller for behandling af unge i alderen 15-25 år, der har et problematisk forbrug af rusmidler. Behandlingsmodellerne er implementeret i 10 kommuner fra 2016-2019. Evalueringen har særligt fokus på effekten målt på stoffrihed og erfaringer med implementeringen.
2020
|
VISO
Årsrapporten for Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation (VISO) rummer nøgletal over bl.a. henvendelser og rådgivningsforløb, nye vidensprojekter og økonomi. Rapporten for 2019 viser, at efterspørgslen på VISOs ydelser stiger, og der er stor tilfredshed hos kommunerne.
2020
|
Psykisk sårbarhed,
Rusmidler
Inspirationsguiden til UNG Rusmidler skal inspirere til udvikling og opkvalificering af rådgivnings- og behandlingsindsatser til unge med et problematisk forbrug af rusmidler.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
UNG Rusmidler er et forløb til mindre kommuner, der består af kerneelementer baseret på behandlingsmodellerne U-turn og U18. UNG Rusmidler styrker kommunernes arbejde med unge med et problematisk forbrug af rusmidler. UNG Rusmidler er implementeret i 15 mindre kommuner med fine resultater.
2020
|
Psykisk sårbarhed
Vidensnotatet beskriver otte centrale elementer i en model for et tilbud til unge med psykisk sårbarhed. Desuden beskrives resultaterne af en forudgående litteratursøgning.
2020
|
Autisme
Udgivelsen er en kortlægning af kommunernes praksis i forhold til unge med autisme og deres overgang til voksenlivet.
Viser 41-70 af 996.
Per side
10
20
30
100