2020
|
ADHD,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Udgivelsen er en evaluering af ADHD-indsatsen R&R2, der er afprøvet i tre kommuner. Evalueringen viser markante positive effekter for målgruppen. Desuden kan både kommuner, regioner og stat opnå langsigtede budgetøkonomiske gevinster.
2020
|
National koordination,
Rusmidler
Socialstyrelsen har i november 2019 udsendt en landsdækkende central udmelding for udsatte gravide kvinder med et skadeligt rusmiddelbrug. Socialstyrelsen er bekymret for, hvorvidt der er det fornødne udbud af højt specialiserede døgnbehandlingsindsatser til den del af målgruppen, der har behov for det.
2020
|
National koordination,
Udviklingshæmning
Socialstyrelsen har i november 2019 udsendt en landsdækkende central udmelding for borgere med udviklingshæmning og dom med behov for anbringelse i sikret afdeling. Socialstyrelsen er bekymret for, hvorvidt der er det fornødne udbud af højt specialiserede indsatser til målgruppen.
2020
|
Hjemløshed
Den engelske ”Housing First Guide Europe” er på foranledning af Socialstyrelsen blevet oversat til dansk. Håndbogen beskriver Housing First i et dansk og i et europæisk perspektiv.
2020
|
Hjemløshed
Kataloget beskriver 11 kurser om bekæmpelse af hjemløshed, herunder forebyggelse og indsatser til unge. Kurserne er målrettet medarbejdere og ledere i kommuner og på boformer og leveres af VIA University College for Socialstyrelsen i 2020 og 2021.
2020
|
National koordination,
Psykiske vanskeligheder
Socialstyrelsen har i januar 2020 udsendt en landsdækkende central udmelding for borgere med svære spiseforstyrrelser. Socialstyrelsen er bekymret for, om der er det fornødne udbud af højt specialiserede tilbud og indsatser til målgruppen.
2020
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Faglig ledelse og styring
Mange danske kommuner har de senere år arbejdet på en omlægning til en tidligere forebyggende indsats for børn og unge i udsatte positioner. I denne udgivelse beskrives syv kommuners konkrete tiltag i omlægningen til en tidligere forebyggende indsats.
2020
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Faglig ledelse og styring
Mange danske kommuner har de senere år arbejdet med at omlægge til en tidligere forebyggende indsats for børn og unge i udsatte positioner. Denne udgivelse samler op på en række kommuners erfaringer med deres arbejde.
2020
|
Civilsamfund
Publikationen er et værktøj til ledere i frivillige organisationer, der ønsker at styrke foreningens inklusion af sårbare borgergrupper i frivillige fællesskaber. Værktøjet er udviklet på baggrund af en undersøgelse.
2020
|
Civilsamfund
Publikationen er en pixi-version, der præsenterer hovedresultater fra "Undersøgelse af inklusion af borgere i udsatte positioner i frivillige fællesskaber”.
2020
|
Civilsamfund
Undersøgelsen handler om, hvordan frivillige organisationers ledelse kan understøtte inklusion af sårbare borgergrupper i frivillige fællesskaber. Undersøgelsen er målrettet frivillige organisationers ledelse og suppleres af et handlingsrettet værktøj samt en pixi-version.
2020
|
Bevægelseshandicap,
Forebyggelse og tidlig indsats,
Hjælpemidler og velfærdsteknologi,
Multiple funktionsnedsættelser,
Sagsbehandling,
Sjældne handicap,
Synshandicap,
VISO
Inspirationsmateriale til kommunerne giver indblik i, hvordan man bedst sikrer målgruppen en tilrettelagt og koordineret indsats, hvor en hurtig sagsbehandling og tilpasning af hjælp er på forkant med sygdommens udvikling.
2020
|
Overgreb,
Vold i nære relationer
Rapporten redegør for fænomenet psykisk vold mod børn og beskriver denne volds omfang, risikofaktorer og konsekvenser. Der beskrives desuden en række virksomme indsatser til forebyggelse, opsporing og behandling. Rapporten hviler på et litteraturstudie.
2019
|
Efteruddannelse
Inspirationsguiden præsenterer et samlet koncept, der kan understøtte kommunerne i en mere strategisk anvendelse af efter- og videreuddannelser.
2019
|
Forebyggelse og tidlig indsats
Formålet med håndbogen er at bidrage med inspiration til kommuner, som ønsker at arbejde mod en tidligere forebyggende praksis på børne- og ungeområdet. Der er fokus på myndighedsområdets rammer og socialrådgivernes rolle i kontakten med børn/unge, forældre og samarbejdspartnere.
2019
|
Forebyggelse og tidlig indsats
Håndbogen er målrettet kommuner, der er i gang med eller ønsker at arbejde systematisk med udviklingen af en kvalificeret tilbudsvifte som en del af arbejdet mod en tidligere forebyggende praksis på børne- og ungeområdet.
2019
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Dagtilbud
Udgivelsen beskriver en overordnet tilgang til, hvordan man i kommuner fagligt kan arbejde med at styrke den tidlige opsporing og reaktion på mistrivsel hos 0-6 årige børn i dagtilbud og sundhedspleje.
2019
|
Udsatte grønlændere,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Midtvejsevalueringen viser gode resultater for socialt udsatte borgere af grønlandsk herkomst, som modtager Critical Time Intervention (CTI). De oplever bedre trivsel og helbred efter at have modtaget et CTI-forløb.
2019
|
VISO
VISO-håndbogen "Sådan arbejder VISO". Udgivelse fra december 2019.
2019
|
Hjemløshed
Hvad er god praksis i arbejdet med borgerens udredning og opholdsplan? Faglige anbefalinger kan bidrage til at styrke og udvikle arbejdet på § 110-boformer og er målrettet fagpersoner, der arbejder med målgruppen af borgere i hjemløshed.
2019
|
Psykisk sårbarhed,
Om socialstyrelsens viden
SocialAnalysen belyser de unge, der har haft kontakt til psykiatrien med selvskadende adfærd. Analysen løber fra 2012 til 2018.
2019
|
Børn med funktionsnedsættelser,
Om socialstyrelsens viden
Omkostningsvurderingen viser de forventede omkostninger ved opstart og drift af Context-focused Therapy. Beregningen er foretaget i Socialstyrelsens omkostningsmodel og kan bruges som input til en budgetøkonomisk analyse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM).
2019
|
Senfølger af seksuelle overgreb
Analysen afdækker indsatsen i kommuner, regioner og i de tre Centre for Seksuelt Misbrugte (CSM’erne) og opstiller scenarier for en fremtidig organisering og forankring af senfølgeområdet.
2019
|
Overgreb
De danske børnehuse udgør rammen for det tværsektorielle samarbejde i sager om overgreb. Publikationen beskriver børnehusenes fælles faglige procedurer og arbejdsgange, når et barn udredes. Afsættet er de lovgivningsmæssige rammer.
2019
|
Familier med stof- og alkoholmisbrug
Samlet analyse og evaluering af 15 behandlingstilbud for børn og unge fra familier med misbrugsproblemer. Fokus på målgruppe, virkninger, kerneelementer i indsatsen og omkostninger.
2019
|
Om socialstyrelsens viden
Implementeringsguiden sætter en ramme for arbejdet med implementeringsprocesser på socialområdet.
2019
|
Hjemløshed
Vidensnotat beskriver bl.a. risikofaktorer i forhold til unge og hjemløshed, og forskellige typer af indsatser til at hjælpe målgruppen. Notatet er baseret på en omfattende litteratursøgning.
2019
|
Socialtilsyn,
Anbringelse,
Dokumenterede metoder børn og unge,
Magtanvendelse
Socialstyrelsen udgiver hvert år en årsrapport på baggrund af de fem socialtilsyns virksomhed. Rapporten indeholder fakta og nøgletal om socialtilsynenes aktiviteter i 2018.
2019
|
Efterværn,
Kriminalitet,
Sagsbehandling
Pjecen beskriver, hvad man skal være opmærksom på i vurderingen af, om en ung er i personkredsen for efterværn. Udgivelsen henvender sig til sagsbehandlere og ledere på området.
2019
|
Anbringelse
Midtvejsevalueringen samler op på de foreløbige resultater af implementeringen og afprøvningen af de to mentaliseringsbaserede indsatser Robusthed.dk og Mentaliseringsguiden på 14 anbringelsessteder.
Viser 161-190 af 1000.
Per side
10
20
30
100