2021
|
National koordination,
Børn med funktionsnedsættelser,
Synshandicap,
Socialtilsyn,
Om socialstyrelsens viden
Denne målgruppebeskrivelse er målrettet socialtilsynene, der skal vurdere leverandører af indsatser på området for synsnedsættelser. Målgruppebeskrivelsen beskriver problemstillinger og behov for indsatser for børn, unge og voksne med synsnedsættelse på tre specialiseringsniveauer.
2021
|
Prostitution
Kortlægningen redegør for, hvor mange borgere der er i prostitution i Danmark, og giver et billede af sexsælgernes sociale baggrund og levekår. Endelig indeholder kortlægningen en undersøgelse af exitønsker blandt borgere i prostitution.
2021
|
Efterværn
Syv kommuner har styrket deres efterværnsindsats: Efterværnsindsatsen er generelt blevet styrket og det har haft flere positive resultater for de unge, der bl.a. trives bedre og i højere grad begynder på en uddannelse.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Forebyggelse og tidlig indsats
Vidensafdækningen beskriver og analyserer en række udvalgte tidlige indsatser rettet mod børn og unge i alderen 3-18 år med angst og/eller depression. Formålet er at at identificere, hvilke kerneelementer der kendetegner de virksomme indsatser.
2021
|
Hjemløshed
Housing First er en tilgang, der giver gode resultater ift. at hjælpe mennesker ud af hjemløshed. Socialstyrelsen har undersøgt faktorer, der kan styrke udbredelsen af Housing First-tilgangen, så flere mennesker i hjemløshed får en Housing First-baseret indsats.
2021
|
Psykiske vanskeligheder,
VISO,
Alkohol- og stofmisbrug
Meget udsatte borgere kæmper ofte med misbrug og psykiske problemer. Det kan være særdeles udfordrende for fagprofessionelle at arbejde med borgerne. VIVE har for Socialstyrelsen udarbejdet et videnshæfte med inspiration til faglige tilgange mv., som fagprofessionelle kan bruge i arbejdet med at øge trivslen hos en af samfundets mest udsatte grupper.
2021
|
VISO,
Psykiske vanskeligheder,
Alkohol- og stofmisbrug
Meget udsatte borgere kæmper ofte med misbrug og psykiske problemer. Det kan være særdeles udfordrende for fagprofessionelle at arbejde med borgerne. VIVE har for Socialstyrelsen udarbejdet en rapport om faglige tilgange mv., som fagprofessionelle kan bruge i arbejdet med at øge trivslen hos en af samfundets mest udsatte grupper.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder
De faglige pejlemærker giver anbefalinger til god praksis i den socialpædagogiske bistand efter servicelovens § 85. De faglige pejlemærker vedrører socialpædagogisk bistand til borgere med psykiske vanskeligheder, der bor i eget hjem.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder
Kortlægningen giver et indblik i kommunernes praksis i tilrettelæggelsen og udførelsen af den socialpædagogiske bistand efter servicelovens § 85. Kortlægningen vedrører bostøtte til borgere med psykiske vanskeligheder, der bor i egen bolig.
2021
|
Forebyggelse og tidlig indsats
Udgivelsen er en artikel, der sætter fokus på temaerne tværfagligt samarbejde og fælles forståelse i en tidlig og forebyggende indsats på børne- og ungeområdet.
2021
|
Om socialstyrelsens viden
Rapporten afdækker kommunernes perspektiver på udfordringer og behov for støtte inden for en række fokusområder på det specialiserede socialområde. Resultaterne i rapporten er baseret på en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse blandt danske kommuner.
2021
|
Om socialstyrelsens viden,
Faglig ledelse og styring,
Forebyggelse og tidlig indsats
Rapporten belyser kommunernes oplevede udfordringer og behov for støtte inden for en række fokusområder på socialområdet. Rapporten er baseret på en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse blandt danske kommuner.
2021
|
Om socialstyrelsens viden
Omkostningsvurderingen viser de forventede omkostninger ved opstart og drift af to variationer af indsatsen fritidspas. Beregningen er foretaget i Socialstyrelsens Omkostningsmodel og kan bruges som input til en budgetøkonomisk analyse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM).
2021
|
Socialtilsyn
Undervisningsvejledning til grundkursus i at være plejefamilie er til brug for socialtilsynenes undervisning af ansøgere som plejefamilie.
2021
|
ADHD,
Børn med funktionsnedsættelser,
Psykisk sårbarhed
Evalueringen af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser kommer med en række anbefalinger til forløbsprogrammer generelt, men også specifikt ift. forløbsprogrammerne for børn og unge med psykiske funktionsnedsættelser.
2021
|
Menneskehandel
Årsrapport fra Center mod Menneskehandel. Rapporten beskriver tendenser på menneskehandelområdet i et år præget af coronapandemien.
2021
|
Anbringelse
Socialstyrelsen har udarbejdet en guide, der præsenterer relevant lovgivning for samarbejde om anbragte børns skolegang. Det er lovgivning, der både omhandler social- og skoleområdet og med generelle forvaltningsretlige principper. Guiden fremhæver nogle opmærksomhedspunkter, som kan støtte fagfolk i samarbejdet på tværs af social- og skoleområdet.
2021
|
VISO
Årsrapporten for Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation (VISO) omhandler nøgletal over henvendelser og rådgivningsforløb, COVID-19 hotlinen, nye vidensprojekter, udbud og økonomi. Rapporten for 2020 viser, at der er stor efterspørgsel efter VISOs ydelser, og at kommunernes tilfredshed fortsat er høj.
2021
|
Sagsbehandling
Rapporten er et litteraturstudie af danske udgivelser om kvalitet i sagsbehandlingen på børne- og ungeområdet. Der er særligt fokus på faglig udredning, valg af indsats, opfølgning og inddragelse samt faglig ledelse og styring.
2021
|
Sagsbehandling,
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Psykiske vanskeligheder
I satspuljeprojektet Social støtte i overgang til og fastholdelse i job blev det afprøvet, om en koordineret indsats kan hjælpe flere udsatte ledige i job. Evalueringsrapporten belyser kommunernes resultater og erfaringerne med at implementere indsatsmodellen.
Viser 61-80 af 1000.
Per side
10
20
30
100