2021
|
Anbringelse,
Sagsbehandling
Retningslinjerne er et fagligt redskab, der beskriver lovmæssige krav, faglige anbefalinger og god praksis i forbindelse med udarbejdelse og anvendelse af forældrekompetenceundersøgelser.
2021
|
Anbringelse,
Sagsbehandling
Retningslinjerne er et fagligt redskab, der beskriver lovmæssige krav, faglige anbefalinger og god praksis i forbindelse med udarbejdelse og anvendelse af tilknytningsundersøgelser.
2021
|
Forebyggelse og tidlig indsats
Udgivelsen er et inspirationskatalog, der belyser erfaringer fra fire kommuners økonomistyring af indsatser på tværs af det almene og det specialiserede børne- og ungeområde. Inspirationskataloget bygger på interview med ledere og økonomikonsulenter fra fire kommuner: Mariagerfjord, Haderslev, Gladsaxe og Silkeborg.
2021
|
Overgreb,
Psykisk sårbarhed
Socialstyrelsen har lavet en vidensopsamling om den landsdækkende indsats for børn og unge med seksuelt grænseoverskridende adfærd. Vidensopsamlingen indeholder opdateret viden om målgruppen og dens udfordringer og beskriver erfaringerne med den specialiserede indsats på området.
2021
|
Psykiske vanskeligheder
Publikationen giver inspiration til faglig ledelse af en recovery-orienteret rehabiliterende indsats gennem beskrivelse af syv retningsgivende principper.
2021
|
ADHD,
Autisme,
Bevægelseshandicap,
Børn med funktionsnedsættelser,
Døvblindhed,
Epilepsi,
Hjerneskade,
Hørehandicap,
Multiple funktionsnedsættelser,
Psykisk sårbarhed,
Udviklingshæmning,
Synshandicap,
Stammen og løbsk tale,
Sjældne handicap
Inspirationsmaterialet giver forslag til, hvordan kommunerne kan tilrettelægge en god overgang til voksenlivet for unge med handicap. Der er fokus på et tværgående og helhedsorienteret samarbejde og den gode dialog med den unge og dennes forældre.
2021
|
Efterværn
Udgivelsen er en pjece, der præsenterer fire pejlemærker for kvalitet i efterværnsindsatsen for udsatte unge. Pjecen er udarbejdet i projektet ”Investering i efterværn”.
2020
|
Hjemløshed
Udgivelsen bygger på gældende lovgivning og aktuelt bedste viden fra forskning og praksis. Retningslinjerne kan bruges i faglige drøftelser om struktur, organisering, indsatser eller praksis på hjemløshedsområdet.
2020
|
ADHD,
Kriminalitet
I perioden 2016-2019 har Socialstyrelsen og Direktoratet for Kriminalforsorg sammen gennemført satspuljeprojektet ”Resocialisering af indsatte og tilsynsklienter med opmærksomhedsforstyrrelse”. Inspirationsmaterialet opsamler de væsentligste erfaringer fra projektet og kommer med anbefalinger til det videre arbejde med målgruppen.
2020
|
Om socialstyrelsens viden,
National koordination,
Socialtilsyn
Socialstyrelsen har som led i spor 2 i evalueringen af det specialiserede socialområde udarbejdet et første udkast til en generel model for, hvordan man kan beskrive specialiseringsniveauer for målgrupper, indsatser og leverandører på det specialiserede socialområde.
2020
|
Anbringelse
Rapporten er en evaluering af indsatserne Robusthedsprogrammet og Mentaliseringsguiden, der er blevet afprøvet på en række anbringelsessteder. Udgivelsen suppleres af tre øvrige rapporter om henholdsvis implementeringen, fideliteten og omkostningerne ved de to mentaliseringsindsatser.
2020
|
Anbringelse,
VISO
Hvad kan vi lære af de mest komplicerede anbringelsessager? Denne pjece fortæller om de vigtige opmærksomhedspunkter i svære sager om anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet.
2020
|
Anbringelse,
VISO
Hvad kan vi lære af de mest komplicerede anbringelsessager? VIVE har undersøgt for Socialstyrelsen, hvad der kendetegner disse anbringelsessager med børn og unge. Undersøgelsen munder ud en række opmærksomhedspunkter til sagsbehandlere og andre, der arbejder med børn og unge i anbringelse.
2020
|
Hjemløshed
Housing First er en tilgang, som anvendes på hjemløshedsområdet i mange lande med gode resultater. Socialstyrelsen har afdækket erfaringer med Housing First i udvalgte lande, som kan inspirere til en kvalificering af initiativer for at nedbringe det samlede antal af mennesker i hjemløshed.
2020
|
Anbringelse,
Kriminalitet
Rapporten beskriver de foreløbige resultater af en evaluering af behandlingsprogrammet MultifunC. I rapporten er der særligt fokus på både effekten af behandlingen for de udsatte unge og på de unges, forældrenes og medarbejdernes perspektiver på behandlingsindsatsen.
2020
|
Socialtilsyn
Socialstyrelsens Auditfunktion har taget initiativ til at udarbejde en faglig vejledning om ekstern supervision og faglig sparring med henblik på at kvalificere socialtilsynenes kvalitetsvurdering af Indikator 8.b. i kvalitetsmodellen.
Vejledningen skal understøtte og kvalificere socialtilsynene i en ensartet og systematisk praksis på dette område.
2020
|
Sagsbehandling
Tragtmodellen er et redskab, der har til formål at understøtte ICS-metoden i sagsbehandlingen på børneområdet.
2020
|
Psykiske vanskeligheder
Fire udvalgte partnerskabskommuner har igangsat en omlægning af deres socialpsykiatri med øget fokus på recovery-orienteret rehabilitering. Her kan du læse en status på det forberedende arbejde i kommunerne.
2020
|
Psykiske vanskeligheder
I 2014 havde 388.950 danskere havde en psykiatrisk diagnose. I 2018 var antallet steget til 507.268 danskere. Dette er et af fundene i en registeranalyse af målgruppen af voksne med en psykiatrisk diagnose, som Socialstyrelsen har fået gennemført.
2020
|
Overgreb
Årsstatikken giver et indblik i børnehusenes arbejde med børn, hvor der er mistanke eller viden om vold eller seksuelle overgreb.
2020
|
Sagsbehandling
Udgivelsen "De syv sigtepunkter for implementering af ICS" er tænkt som inspiration til kommuner, der skal i gang med at implementere ICS i sagsbehandlingen eller kommuner, som vil sikre en mere ensartet og systematisk brug af metoden i praksis
2020
|
Psykiske vanskeligheder
Hæftet præsenterer viden og redskaber, som ledelsen kan gøre brug af i arbejdet med at understøtte forandringer i socialpsykiatrien.
2020
|
Menneskehandel
Center mod Menneskehandel udgiver en årsrapport, som ser tilbage på indsatsen til bekæmpelse af menneskehandel i Danmark i 2019.
2020
|
Socialtilsyn
Socialstyrelsen udgiver hvert år en årsrapport på baggrund af de fem socialtilsyns virksomhed. Rapporten indeholder fakta og nøgletal om socialtilsynenes aktiviteter i 2019.
2020
|
Hjemløshed
Hvordan styrkes den socialfaglige indsats, som § 110-boformer yder til borgere under opholdet? Faglige anbefalinger kan bidrage til at styrke og udvikle arbejdet på § 110-boformer og er målrettet fagpersoner, der arbejder med målgruppen af borgere i hjemløshed.
2020
|
Hjemløshed
Hvordan styrkes det nødvendige samarbejde mellem kommuners myndighedsområder og § 110-boformer for borgere i hjemløshed? Faglige anbefalingerne kan bidrage til at styrke og udvikle samarbejdet og er målrettet fagpersoner, der arbejder med målgruppen af borgere i hjemløshed.
2020
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
De nationale retningslinjer for social stofmisbrugsbehandling er en systematiseret samling af anvisninger til behandlingstilbud, der og bygger på lovgivning og aktuelt bedste viden fra forskning og praksis. Retningslinjerne giver et fælles grundlag for, hvad god social stofmisbrugsbehandling er og kan bruges til at kvalitetsudvikle og kvalitetssikre den sociale stofmisbrugsbehandling.
2020
|
Om socialstyrelsens viden
Håndbogen er et redskab til at udvikle sociale indsatser på baggrund af elementer i lovende praksis.
2020
|
Psykiske vanskeligheder
Studiet indkredser med udgangspunkt i ni forskellige temaer, hvad litteraturen beskriver som god kvalitet på socialpsykiatriske botilbud. Der tages afsæt i 22 udgivelser.
2020
|
Psykiske vanskeligheder
Litteraturstudiet indkredser med udgangspunkt i ni temaer, hvad litteraturen beskriver som god kvalitet i bostøtte. Studiet beskriver, hvorfor det er vigtigt at arbejde med det enkelte tema og giver inspiration til bostøtternes arbejde.
2020
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Hjemløshed,
Psykiske vanskeligheder
Rapporten beskriver fire kommuners erfaringer med personlige borgerstyrede budgetter, hvor socialt udsatte borgere får en støtteperson og rådighed over op til 50.000 kr. til at forfølge egne mål og drømme.
2020
|
Overgreb
Udgivelsen er en guide om, hvordan kommuner kan arbejde med formulering, revidering og implementering af det lovpligtige kommunale beredskab om overgreb mod børn og unge.
2020
|
Socialtilsyn,
Forebyggelse
Socialstyrelsen har udarbejdet en afsluttende rapport, der beskriver forløbet og samler op på erfaringer fra sektortilsyn mellem to ressortområder
2020
|
Udsatte grønlændere
Rapporten beskriver Tumit, som er et inklusions- og undervisningstilbud til socialt udsatte grønlændere. Det Grønlandske Hus i Odense står bag tilbuddet i samarbejde med Odense Kommune. Beskrivelsen bygger på redskabet ’lovende praksis’.
2020
|
Vold i nære relationer,
Om socialstyrelsens viden
Socialstyrelsen har udarbejdet en omkostningsanalyse af Mødrehjælpens ambulante rådgivning til personer udsat for vold i nære relationer ”Ud af Voldens Skygge”. Analysen beskriver målgruppen af kvinder udsat for vold i nære relationer, og to omkostningsanalyser af ”Ud af Voldens Skygge” og af kvindekrisecentrene.
2020
|
Om socialstyrelsens viden
Drejebogen er et redskab i Social- og Indenrigsministeriets strategi for udvikling af sociale indsatser.
2020
|
Børn med funktionsnedsættelser,
Synshandicap,
Sjældne handicap,
National koordination,
Sagsbehandling
Den reviderede forløbsbeskrivelse indeholder Socialstyrelsens opdaterede anbefalinger til kommunerne om tilrettelæggelse af indsatser til børn og unge i målgruppen.
2020
|
VISO
Analysen belyser problemstillinger hos de børn, unge og voksne med autisme, udviklingshæmning mv., som har indgået i et rådgivningsforløb med VISO, og sammenligner dem med børn, unge og voksne, som er registreret med en tilsvarende diagnose i Landspatientregistret.
2020
|
Anbringelse
Udgivelsen er en screeningsrapport, der giver et overblik over viden om anbragte børn og unges læring. Rapporten har bidraget til udviklingen af en indsatsmodel, som skal bidrage til at løfte anbragte børn og unges generelle trivsel og faglige niveau i grundskolen.
2020
|
Socialtilsyn,
Udviklingshæmning,
ADHD
Socialstyrelsen har udarbejdet en faglig vejledning til socialtilsynene om hvordan emnet sociale medier kan inddrages i vurderingen af kvaliteten i tilbud og plejefamilier.
2020
|
Hjemløshed
Housing First er en virksom tilgang på hjemløshedsområdet. Denne evalueringsrapport viser dog, at det er meget forskelligt, hvordan tilgangen er implementeret i kommunerne. Rapporten beskriver nogle vigtige forudsætninger for implementeringen af Housing First og giver inspiration til arbejdet i kommunerne.
2020
|
Vold i nære relationer
På baggrund af et litteraturstudie og indhentning af viden fra praksisfeltet om ambulante tilbud til voldsudsatte kvinder og mænd, er der fundet otte kerneelementer, der er vigtige for, at ambulante tilbud til voldsudsatte er virkningsfulde.
2020
|
Psykiske vanskeligheder
Rapporten er udarbejdet som en del af initiativet ’Partnerskab om strategisk udvikling og omlægning’ og redegør for kommunernes aktuelle arbejde med en strategisk og faglig omlægning af socialpsykiatrien mod øget recoveryorientering. Rapporten er resultatet af en landsdækkende kortlægning.
2020
|
Dokumenterede metoder børn og unge
Afsluttende evaluering af fem kommuners videreudvikling af egen faglig praksis og af fem specifikke, forebyggende indsatser for udsatte børn og unge. Afsættet er typologien for Lovende praksis.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
Prøv Andre Veje (PAV) er et forbehandlingsprogram, der skal motivere anbragte unge til at reducere eller ophøre med et problematisk forbrug af rusmidler. Evalueringen viser, at PAV er svært at implementere, men at medarbejderne efterspørger viden om anbragte unge og rusmidler.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
U-turn og U18 er modeller for behandling af unge i alderen 15-25 år, der har et problematisk forbrug af rusmidler. Behandlingsmodellerne er implementeret i 10 kommuner fra 2016-2019. Evalueringen har særligt fokus på effekten målt på stoffrihed og erfaringer med implementeringen.
2020
|
VISO
Årsrapporten for Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation (VISO) rummer nøgletal over bl.a. henvendelser og rådgivningsforløb, nye vidensprojekter og økonomi. Rapporten for 2019 viser, at efterspørgslen på VISOs ydelser stiger, og der er stor tilfredshed hos kommunerne.
2020
|
Psykisk sårbarhed,
Rusmidler
Inspirationsguiden til UNG Rusmidler skal inspirere til udvikling og opkvalificering af rådgivnings- og behandlingsindsatser til unge med et problematisk forbrug af rusmidler.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
UNG Rusmidler er et forløb til mindre kommuner, der består af kerneelementer baseret på behandlingsmodellerne U-turn og U18. UNG Rusmidler styrker kommunernes arbejde med unge med et problematisk forbrug af rusmidler. UNG Rusmidler er implementeret i 15 mindre kommuner med fine resultater.
2020
|
Psykisk sårbarhed
Vidensnotatet beskriver otte centrale elementer i en model for et tilbud til unge med psykisk sårbarhed. Desuden beskrives resultaterne af en forudgående litteratursøgning.
2020
|
Autisme
Udgivelsen er en kortlægning af kommunernes praksis i forhold til unge med autisme og deres overgang til voksenlivet.
2020
|
Autisme
Udgivelsen er en registeranalyse af karakteristika ved målgruppen i projektet Unge med autisme og overgangen til et selvstændigt liv.
2020
|
Autisme
Udgivelsen er en kortlægning af evidensbaserede indsatser og metoder, som kan understøtte unge med autisme i deres overgang til voksenlivet.
2020
|
National koordination
Årsrapporten indeholder overblik over Det Faglige Råds aktiviteter i 2019 med at rådgive Socialstyrelsen om den nationale koordinationsstruktur.
2020
|
Dokumenterede metoder børn og unge,
Familier med stof- og alkoholmisbrug,
Vold i nære relationer,
Psykiske vanskeligheder
I mødet med udsatte familier peger vidensafdækningen på, at kommunerne med fordel kan arbejde med at skabe tidlig kontakt til og opnå tillid fra familierne. Det gøres bl.a. ved at arbejde systematisk med at tage udgangspunkt i familiernes ressourcer.
2020
|
Dokumenterede metoder børn og unge,
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Psykisk sårbarhed,
ADHD,
Autisme
Vidensafdækningen peger på, at unge med handicap i højere grad gennemfører ungdomsuddannelser, når de tilbydes støttemuligheder. Det er desuden en styrke, at de unge ved, hvad der forventes af dem, og at der er fokus på både det faglige og det sociale miljø på uddannelsen.
2020
|
Hjemløshed,
Efterværn
Opsporingsguiden og de tilhørende redskaber kan styrke forebyggelsen af hjemløshed, fra identifikation af bekymring, dialog med den unge til igangsættelsen af indsatser.
Guiden er målrettet fagpersoner, der i deres daglige arbejde møder unge i udsatte positioner. Opsporingsguiden og redskaberne er baseret på forskning og praksis.
2020
|
Udsatte grønlændere
Siammartoq er en frivilliguddannelse målrettet unge grønlændere i Danmark, som er udviklet af Grønlandske Børn. Beskrivelsen bygger på redskabet ’lovende praksis’.
2020
|
Vold i nære relationer
Socialstyrelsen har lavet en analyse om voldsudøvere og deres partnere, som har modtaget behandling hos Dialog mod Vold. Analysen viser, at 84 pct. af voldudøverne er mænd, og 91 pct. af voldudøvernes partnere, er kvinder.
2020
|
ADHD,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Programhåndbogen beskriver struktur og indhold i R&R2-ADHD, som er en manualiseret og evidensbaseret social indsats, målrettet unge og voksne med en opmærksomhedsforstyrrelse.
2020
|
ADHD,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Udgivelsen er en evaluering af ADHD-indsatsen R&R2, der er afprøvet i tre kommuner. Evalueringen viser markante positive effekter for målgruppen. Desuden kan både kommuner, regioner og stat opnå langsigtede budgetøkonomiske gevinster.
2020
|
National koordination,
Rusmidler
Socialstyrelsen har i november 2019 udsendt en landsdækkende central udmelding for udsatte gravide kvinder med et skadeligt rusmiddelbrug. Socialstyrelsen er bekymret for, hvorvidt der er det fornødne udbud af højt specialiserede døgnbehandlingsindsatser til den del af målgruppen, der har behov for det.
2020
|
National koordination,
Udviklingshæmning
Socialstyrelsen har i november 2019 udsendt en landsdækkende central udmelding for borgere med udviklingshæmning og dom med behov for anbringelse i sikret afdeling. Socialstyrelsen er bekymret for, hvorvidt der er det fornødne udbud af højt specialiserede indsatser til målgruppen.
2020
|
Hjemløshed
Den engelske ”Housing First Guide Europe” er på foranledning af Socialstyrelsen blevet oversat til dansk. Håndbogen beskriver Housing First i et dansk og i et europæisk perspektiv.
2020
|
Hjemløshed
Kataloget beskriver 11 kurser om bekæmpelse af hjemløshed, herunder forebyggelse og indsatser til unge. Kurserne er målrettet medarbejdere og ledere i kommuner og på boformer og leveres af VIA University College for Socialstyrelsen i 2020 og 2021.
2020
|
National koordination,
Psykiske vanskeligheder
Socialstyrelsen har i januar 2020 udsendt en landsdækkende central udmelding for borgere med svære spiseforstyrrelser. Socialstyrelsen er bekymret for, om der er det fornødne udbud af højt specialiserede tilbud og indsatser til målgruppen.
2020
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Faglig ledelse og styring
Mange danske kommuner har de senere år arbejdet på en omlægning til en tidligere forebyggende indsats for børn og unge i udsatte positioner. I denne udgivelse beskrives syv kommuners konkrete tiltag i omlægningen til en tidligere forebyggende indsats.
2020
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Faglig ledelse og styring
Mange danske kommuner har de senere år arbejdet med at omlægge til en tidligere forebyggende indsats for børn og unge i udsatte positioner. Denne udgivelse samler op på en række kommuners erfaringer med deres arbejde.
2020
|
Civilsamfund
Publikationen er et værktøj til ledere i frivillige organisationer, der ønsker at styrke foreningens inklusion af sårbare borgergrupper i frivillige fællesskaber. Værktøjet er udviklet på baggrund af en undersøgelse.
2020
|
Civilsamfund
Publikationen er en pixi-version, der præsenterer hovedresultater fra "Undersøgelse af inklusion af borgere i udsatte positioner i frivillige fællesskaber”.
2020
|
Civilsamfund
Undersøgelsen handler om, hvordan frivillige organisationers ledelse kan understøtte inklusion af sårbare borgergrupper i frivillige fællesskaber. Undersøgelsen er målrettet frivillige organisationers ledelse og suppleres af et handlingsrettet værktøj samt en pixi-version.
2020
|
Bevægelseshandicap,
Forebyggelse og tidlig indsats,
Hjælpemidler og velfærdsteknologi,
Multiple funktionsnedsættelser,
Sagsbehandling,
Sjældne handicap,
Synshandicap,
VISO
Inspirationsmateriale til kommunerne giver indblik i, hvordan man bedst sikrer målgruppen en tilrettelagt og koordineret indsats, hvor en hurtig sagsbehandling og tilpasning af hjælp er på forkant med sygdommens udvikling.
2020
|
Overgreb,
Vold i nære relationer
Rapporten redegør for fænomenet psykisk vold mod børn og beskriver denne volds omfang, risikofaktorer og konsekvenser. Der beskrives desuden en række virksomme indsatser til forebyggelse, opsporing og behandling. Rapporten hviler på et litteraturstudie.
2019
|
Efteruddannelse
Inspirationsguiden præsenterer et samlet koncept, der kan understøtte kommunerne i en mere strategisk anvendelse af efter- og videreuddannelser.
2019
|
Forebyggelse og tidlig indsats
Formålet med håndbogen er at bidrage med inspiration til kommuner, som ønsker at arbejde mod en tidligere forebyggende praksis på børne- og ungeområdet. Der er fokus på myndighedsområdets rammer og socialrådgivernes rolle i kontakten med børn/unge, forældre og samarbejdspartnere.
2019
|
Forebyggelse og tidlig indsats
Håndbogen er målrettet kommuner, der er i gang med eller ønsker at arbejde systematisk med udviklingen af en kvalificeret tilbudsvifte som en del af arbejdet mod en tidligere forebyggende praksis på børne- og ungeområdet.
2019
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Dagtilbud
Udgivelsen beskriver en overordnet tilgang til, hvordan man i kommuner fagligt kan arbejde med at styrke den tidlige opsporing og reaktion på mistrivsel hos 0-6 årige børn i dagtilbud og sundhedspleje.
2019
|
Udsatte grønlændere,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Midtvejsevalueringen viser gode resultater for socialt udsatte borgere af grønlandsk herkomst, som modtager Critical Time Intervention (CTI). De oplever bedre trivsel og helbred efter at have modtaget et CTI-forløb.
2019
|
VISO
VISO-håndbogen "Sådan arbejder VISO". Udgivelse fra december 2019.
2019
|
Hjemløshed
Hvad er god praksis i arbejdet med borgerens udredning og opholdsplan? Faglige anbefalinger kan bidrage til at styrke og udvikle arbejdet på § 110-boformer og er målrettet fagpersoner, der arbejder med målgruppen af borgere i hjemløshed.
2019
|
Psykisk sårbarhed,
Om socialstyrelsens viden
SocialAnalysen belyser de unge, der har haft kontakt til psykiatrien med selvskadende adfærd. Analysen løber fra 2012 til 2018.
2019
|
Børn med funktionsnedsættelser,
Om socialstyrelsens viden
Omkostningsvurderingen viser de forventede omkostninger ved opstart og drift af Context-focused Therapy. Beregningen er foretaget i Socialstyrelsens omkostningsmodel og kan bruges som input til en budgetøkonomisk analyse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM).
2019
|
Senfølger af seksuelle overgreb
Analysen afdækker indsatsen i kommuner, regioner og i de tre Centre for Seksuelt Misbrugte (CSM’erne) og opstiller scenarier for en fremtidig organisering og forankring af senfølgeområdet.
2019
|
Overgreb
De danske børnehuse udgør rammen for det tværsektorielle samarbejde i sager om overgreb. Publikationen beskriver børnehusenes fælles faglige procedurer og arbejdsgange, når et barn udredes. Afsættet er de lovgivningsmæssige rammer.
2019
|
Familier med stof- og alkoholmisbrug
Samlet analyse og evaluering af 15 behandlingstilbud for børn og unge fra familier med misbrugsproblemer. Fokus på målgruppe, virkninger, kerneelementer i indsatsen og omkostninger.
2019
|
Om socialstyrelsens viden
Implementeringsguiden sætter en ramme for arbejdet med implementeringsprocesser på socialområdet.
2019
|
Hjemløshed
Vidensnotat beskriver bl.a. risikofaktorer i forhold til unge og hjemløshed, og forskellige typer af indsatser til at hjælpe målgruppen. Notatet er baseret på en omfattende litteratursøgning.
2019
|
Socialtilsyn,
Anbringelse,
Dokumenterede metoder børn og unge,
Magtanvendelse
Socialstyrelsen udgiver hvert år en årsrapport på baggrund af de fem socialtilsyns virksomhed. Rapporten indeholder fakta og nøgletal om socialtilsynenes aktiviteter i 2018.
2019
|
Efterværn,
Kriminalitet,
Sagsbehandling
Pjecen beskriver, hvad man skal være opmærksom på i vurderingen af, om en ung er i personkredsen for efterværn. Udgivelsen henvender sig til sagsbehandlere og ledere på området.
2019
|
Anbringelse
Midtvejsevalueringen samler op på de foreløbige resultater af implementeringen og afprøvningen af de to mentaliseringsbaserede indsatser Robusthed.dk og Mentaliseringsguiden på 14 anbringelsessteder.
2019
|
Om socialstyrelsens viden,
ADHD
Omkostningsvurderingen viser de forventede omkostninger ved opstart og drift af New Forest Parenting Program. Beregningen er foretaget i Socialstyrelsens Omkostningsmodel og kan bruges som input til en budgetøkonomisk analyse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM).
2019
|
Overgreb
Årsstatikken giver et indblik i børnehusenes arbejde med børn, hvor der er mistanke eller viden om vold eller seksuelle overgreb.
2019
|
Sagsbehandling,
VISO
Vejledningsmaterialet skaber overblik over gældende lovgivning på området og kan understøtte de kommunale sagsbehandleres arbejde i sager, hvor de overvejer at indstille til adoption uden samtykke.
2019
|
VISO
Samarbejdet omkring børn og unge med handicap kan ofte være kompliceret, hvilket kan mindske udbyttet af VISOs rådgivning. En forundersøgelse viser, hvad disse udfordringer handler om, og hvordan de kan håndteres i rådgivningen.
2019
|
Om socialstyrelsens viden,
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder
Omkostningsvurderingen viser de forventede omkostninger ved opstart og drift af Livsstilscafé. Beregningen er foretaget i Socialstyrelsens omkostningsmodel og kan bruges som input til en budgetøkonomisk analyse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM).
2019
|
Magtanvendelse,
Udviklingshæmning,
Multiple funktionsnedsættelser,
Autisme,
Forebyggelse,
Hjerneskade,
Psykiske vanskeligheder
Få kendskab til servicelovens regler om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten. Denne håndbog til myndighedspersoner giver et overblik over regelsættet, viden om de enkelte regler og illustrerer brug af reglerne gennem cases.
2019
|
Magtanvendelse,
Multiple funktionsnedsættelser,
Udviklingshæmning,
Autisme,
Hjerneskade,
Psykiske vanskeligheder,
Forebyggelse
Få kendskab til servicelovens regler om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten. Denne håndbog til fagpersoner giver et overblik over regelsættet, viden om de enkelte regler og illustrerer brug af reglerne gennem cases.
2019
|
Udviklingshæmning,
Magtanvendelse,
Multiple funktionsnedsættelser
Få kendskab til servicelovens regler om magtanvendelse og andre indgreb i selvbestemmelsesretten. Denne håndbog til borgere og pårørende giver et overblik over regelsættet, viden om de enkelte regler og illustrerer brug af reglerne gennem cases.
2019
|
Overgreb
Rapporten afdækker kommunernes styrker og udviklingspunkter i forhold til at opspore og håndtere overgreb mod børn og unge. Der ses på såvel fysisk og psykisk vold som på seksuelle overgreb.
2019
|
VISO
VISO gennemfører hvert år en survey i kommunerne for at få viden om, hvorvidt rådgivningen opfylder kommunernes behov.
Viser 101-200 af 1000.
Per side
10
20
30
100