Gå til indhold
Forside > Udgivelser > Kvalitet i sagsbehandlingen – en håndbog i anvendelse af ICS og udredningsværktøjet

Kvalitet i sagsbehandlingen – en håndbog i anvendelse af ICS og udredningsværktøjet

Håndbogen præsenterer ICS og udredningsværktøjet i en forenklet og opdateret version. Samtidig beskrives det i håndbogen, hvordan der med anvendelse af metoderne kan opnås kvalitet i sagsbehandlingen.

Håndbogen er skrevet til både sagsbehandlere på området for udsatte børn og unge og sagsbehandlere, der arbejder med handicapområdet 0-18 år.

Håndbogen viser, hvordan ICS og udredningsværktøjet efter forenklingen er blevet nemmere at anvende for sagsbehandleren og lettere at forstå for borgeren. I håndbogen præsenteres fire pejlemærker for kvalitet i sagsbehandlingen og det beskrives, hvordan ICS og udredningsværktøjet konkret skal anvendes i et sagsforløb, så der opnås en høj faglig kvalitet.

Udgivelsen beskriver ICS metoden – både det teoretiske grundlag og den praktiske anvendelse af ICS. Håndbogen indeholder øvelser, eksempler og konkret vejledning i at det daglige arbejde med ICS og udredningsværktøjet.

Derudover præsenterer håndbogen viden fra forskning på børne- og ungeområdet. Denne viden refererer til bilaget til håndbogen "De aldersopdelte fokusområder", som også er blevet opdateret og udgives i en ny udgave:

Se "De aldersopdelte fokusområder"

Håndbogen om ICS og udredningsværktøjet er udarbejdet i samarbejde med Børne- og Socialministeriet, KL, Ankestyrelsen og en række kommuner.

Håndbogen kan også bestilles i en fysisk udgave.

Bestil Håndbog i ICS og udredningsværktøjet her


Hent publikationen