Forside > Tværgående områder > Socialtilsyn > Håndbog for socialtilsyn > Målgruppespecifikke guides og redskaber

Målgruppespecifikke guides og redskaber

Socialstyrelsen udarbejder løbende målgruppespecifikke guides og redskaber, der kan anvendes til at understøtte socialtilsynets opgaver.

De målgruppespecifikke guides og redskaber giver på forskellig vis inspiration til, hvordan socialtilsynets faglige skøn kan kvalificeres og bidrager til de tilsynsførendes indsigt i aktuelt bedste viden indenfor en række af de områder, som de fører tilsyn indenfor.

Guideline til socialtilsynets vurdering af tilbud med stofmisbrugsbehandling

I marts 2016 offentliggjorde Socialstyrelsen Nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling. Retningslinjerne beskriver, hvordan kommunerne bør organisere og gennemføre den sociale stofmisbrugsbehandling for at sikre høj faglig kvalitet.

Med udgangspunkt i de Nationale retningsliner for den sociale stofmisbrugsbehandling har Socialstyrelsen udarbejdet en guideline til støtte for socialtilsynets vurdering af kommunal social stofmisbrugsbehandling. Publikationen indeholder en række spørgsmål, som socialtilsynet med fordel kan bruge ved vurdering af de enkelte indikatorer i socialtilsynets kvalitetsmodel.

Se Guideline til socialtilsynets vurdering af tilbud med socialstofmisbrugsbehandling her

De Nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling er tilgængelige i en webudgave og en samlet pdf udgave.

Se web-udgaven af De Nationale retningslinjer her

Se pdf-udgaven af De Nationale retningslinjer her

Sidst opdateret 04/01 2018