Socialstyrelsens omkostningsmodel

Omkostningsmodellen kan bruges til at beregne omkostninger ved sociale indsatser. Resultatet af omkostningsvurderingen kan overføres til SØM som input til beregningen af de samlede nettoresultater for det offentlige ved en social indsats.

Når du henter omkostningsmodellen her, får du altid den senest opdaterede version.

Når du klikker på linket, kan du gemme modellen lokalt. 

Hent Socialstyrelsens omkostningsmodel (excelark, 3 mb)

Tekniske betingelser for brug af modellen

Omkostningsmodellen er opbygget i Excel 2016 og er desuden testet i Excel 2013 og Excel 2010. Modellen virker i alle tre udgaver af Excel, men der kan være enkelte de grafiske elementer, der fremstår anderledes i Excel 2010. Modellen virker kun i Excel til Windows.

Modellen benytter makroer, og vil derfor ikke virke, hvis den gemmes i andre formater end ”.xlsb”. For at anvende modellen skal din computers sikkerhedsindstillinger ikke blokere makroer.

Vejledning til omkostningmodellen

Socialstyrelsen har udarbejdet en vejledning, der beskriver, hvordan du anvender modellen, og de principper der lægges til grund for vurderinger af metoder og indsatsers omkostninger.

Hent vejledning til omkostningsmodel (pdf)

Eksempel på omkostningsvurdering

Socialstyrelsen har udarbejdet en omkostningsvurdering med udgangspunkt i en faktisk social indsats. Rapporten og den tilhørende beregning viser, hvordan man kan bruge omkostningsmodellen i praksis.

Hent eksempel på omkostningsvurdering (pdf)


Hent eksempel på beregning af omkostningsvurdering  (excel-fil, 3mb)

Sidst opdateret 18/01 2019