Hent SØM

Hent Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, til din pc og lav dine egne økonomiske analyser.

Før du henter modellen, anbefaler vi, at du tilmelder dig SØM-nyheder. Så får du altid besked, når der kommer opdateringer til modellen. Du bliver også informeret om arrangementer og får hjælp og inspiration til anvendelsen af Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM.

Vi forventer at sende SØM-nyheder 4-8 gange om året.

Tilmeld dig SØM-nyheder her

Hent SØM

Når du henter Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, her, får du altid den seneste opdaterede version.

OBS! Du skal altid gemme SØM lokalt, hvis du vil arbejde i modellen. 

Hent Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (version 1.2), SØM (excelark, 6 mb)

Socialstyrelsens omkostningsmodel

Socialstyrelsens omkostningsmodel er et værktøj, som kan anvendes til opgørelse af omkostningerne, og resultaterne fra omkostningsmodellen kan benyttes i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM.

Læs mere om omkostningsmodellen 

Tekniske betingelser for brug af SØM

SØM er opbygget i Excel 2016 og er desuden testet i Excel 2013 og Excel 2010. Modellen virker i alle tre udgaver af Excel, men der kan være enkelte de grafiske elementer, der fremstår anderledes i Excel 2010. Modellen virker kun i Excel til Windows.

Modellen benytter makroer, og vil derfor ikke virke, hvis den gemmes i andre formater end ”.xlsb”. For at anvende modellen skal din computers sikkerhedsindstillinger ikke blokere makroer.

Teknisk dokumentation

Hvis du har brug for at dykke dybere ned i de tekniske aspekter af Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, du finder den tekniske dokumentation her.
 
Rapporten er udarbejdet af konsortiet VIVE-Incentive, der har udviklet den første version af SØM for Socialstyrelsen.

Hent dokumentationsrapport for SØM (pdf)

Eksempler på beregninger med SØM

På vegne af Socialstyrelsen har VIVE og Incentive lavet fire eksempler på, hvordan Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM, kan anvendes med udgangspunkt i faktiske sociale indsatser. Eksempelsamlingen viser de fire eksempler i kondenseret form.

Hent eksempelsamling for SØM (pdf)

Hvis du vil vide mere om, hvilke overvejelser der er gjort i udarbejdelsen af analyserne, og hvilke antagelser man har lagt til grund herfor, kan du læse baggrundsrapporterne og se beregningerne til de enkelte analyser.

Se siden med baggrundsrapporter og beregninger

Sidst opdateret 04/06 2018