Gå til indhold
Forside > Tværgående områder > Om Socialstyrelsens viden > SØM og analyser > SØM > Erfaringsdatabase > Omkostningsvurdering af Treatment Foster Care Oregon (TFCO)

Omkostningsvurdering af Treatment Foster Care Oregon (TFCO)

Socialstyrelsen har foretaget en omkostningsvurdering af indsatsen Treatment Foster Care Oregon (TFCO) målrettet unge med svære adfærdsvanskelige problemer. Beregningen er lavet i Socialstyrelsens omkostningsmodel.

MÅLGRUPPE

Kriminalitetstruede børn og unge

Socialstyrelsen har foretaget en omkostningsvurdering af indsatsen Treatment Foster Care Oregon (TFCO) i Socialstyrelsens omkostningsmodel. Beregningen skal bidrage med viden om metodens forventede omkostninger for kommuner, som ønsker at implementere metoden.

Om Treatment Foster Care Oregon (TFCO)

TFCO er et behandlingsprogram målrettet unge i alderen 12 til 17 år, som har svære adfærdsvanskelige problemer og f.eks. har været involveret i kriminalitet. De unge står typisk over for en anbringelse på institution, i en plejefamilie eller lignende. TFCO indebærer midlertidig anbringelse i en særlig uddannet træningsfamilie, hvor behandlingen sker i samarbejde med træningsfamilien, et TFCO team, den unge og dennes biologiske familie.

Om omkostningsvurderingen

Omkostningsvurderingen bygger på følgende scenarie:

  • Indsatsen antages at være i drift i 5 år
  • Det antages, at kommunen drifter indsatsen med ét team
  • Det antages, at et team kan arbejde med op til 8 unge ad gangen
  • Det antages, at et behandlingsforløb tager 1 år.

Hent udgivelsen og beregningen

Du kan læse omkostningsvurderingen af TFCO, der er udarbejdet i Socialstyrelsens Omkostningsmodel, ved at hente udgivelsen via linket nedenfor.

Hent beregning af omkostningsvurdering af TFCO

Beregningen er også tilgængelig i Socialstyrelsens Omkostningsmodel. Det betyder, at du som bruger kan indlæse beregningerne direkte i modellen og justere i tallene og estimaterne efter de lokale forhold.

Hent den nyeste version af Socialstyrelsens Omkostningsmodel

Om materialet


KONTAKT

Center for Data, Analyse og Metode
SOM-support@socialstyrelsen.dk

AKTØR

Socialstyrelsen

AKTØRTYPE

Socialstyrelsen

MATERIALETYPE

  • Input til SØM-beregning: Viden om omkostninger

UDARBEJDET

01/02 2016