2020
|
Anbringelse,
Kriminalitet
Rapporten beskriver de foreløbige resultater af en evaluering af behandlingsprogrammet MultifunC. I rapporten er der særligt fokus på både effekten af behandlingen for de udsatte unge og på de unges, forældrenes og medarbejdernes perspektiver på behandlingsindsatsen.
2020
|
Hjemløshed
Housing First er en virksom tilgang på hjemløshedsområdet. Denne evalueringsrapport viser dog, at det er meget forskelligt, hvordan tilgangen er implementeret i kommunerne. Rapporten beskriver nogle vigtige forudsætninger for implementeringen af Housing First og giver inspiration til arbejdet i kommunerne.
2020
|
Dokumenterede metoder børn og unge
Afsluttende evaluering af fem kommuners videreudvikling af egen faglig praksis og af fem specifikke, forebyggende indsatser for udsatte børn og unge. Afsættet er typologien for Lovende praksis.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
Prøv Andre Veje (PAV) er et forbehandlingsprogram, der skal motivere anbragte unge til at reducere eller ophøre med et problematisk forbrug af rusmidler. Evalueringen viser, at PAV er svært at implementere, men at medarbejderne efterspørger viden om anbragte unge og rusmidler.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
U-turn og U18 er modeller for behandling af unge i alderen 15-25 år, der har et problematisk forbrug af rusmidler. Behandlingsmodellerne er implementeret i 10 kommuner fra 2016-2019. Evalueringen har særligt fokus på effekten målt på stoffrihed og erfaringer med implementeringen.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
UNG Rusmidler er et forløb til mindre kommuner, der består af kerneelementer baseret på behandlingsmodellerne U-turn og U18. UNG Rusmidler styrker kommunernes arbejde med unge med et problematisk forbrug af rusmidler. UNG Rusmidler er implementeret i 15 mindre kommuner med fine resultater.
2020
|
ADHD,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Udgivelsen er en evaluering af ADHD-indsatsen R&R2, der er afprøvet i tre kommuner. Evalueringen viser markante positive effekter for målgruppen. Desuden kan både kommuner, regioner og stat opnå langsigtede budgetøkonomiske gevinster.
2019
|
Udsatte grønlændere,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Midtvejsevalueringen viser gode resultater for socialt udsatte borgere af grønlandsk herkomst, som modtager Critical Time Intervention (CTI). De oplever bedre trivsel og helbred efter at have modtaget et CTI-forløb.
2019
|
Familier med stof- og alkoholmisbrug
Samlet analyse og evaluering af 15 behandlingstilbud for børn og unge fra familier med misbrugsproblemer. Fokus på målgruppe, virkninger, kerneelementer i indsatsen og omkostninger.
2019
|
Anbringelse
Midtvejsevalueringen samler op på de foreløbige resultater af implementeringen og afprøvningen af de to mentaliseringsbaserede indsatser Robusthed.dk og Mentaliseringsguiden på 14 anbringelsessteder.
2019
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Dokumenterede metoder børn og unge
Projektet Styrket faglighed blandt udsatte børn i folkeskolen har til formål at forbedre det faglige niveau i dansk og matematik hos udsatte børn og børn med lav socioøkonomisk baggrund. Projektet består af to skolerettede og to skoleunderstøttende indsatser. Denne udgivelse består i en evaluering af de fire indsatser. Bemærk det praksisrettede resume, der ligger som selvstændigt bilag.
2019
Udgivelsen er en midtvejsevaluering af et projekt, hvor jobcentret og socialforvaltningen samarbejder om at hjælpe udsatte ledige i job. Borgerne modtager en integrereret indsats, der bl.a. rummer et virksomhedsforløb og støtte efter den socialfaglige metode CTI.
2019
|
Anbringelse
Evalueringen samler op på resultaterne af fire delinitiativer under plejefamiliepakken fra satspuljeaftalen for 2015. Det drejer sig om initiativerne om det kommunale netværk på plejefamilieområdet, håndbog for det gode anbringelsesforløb i plejefamilie, udbredelse af netværksinddragende metoder, herunder familierådslagning, og udbredelse af god praksis for vederlag på plejefamilieområdet.
2019
|
Forebyggelse,
Om socialstyrelsens viden
Udgivelsen samler op på de foreløbige erfaringer i arbejdet med lovende praksis-typologien i fem kommuner. Midtvejsevalueringen peger på en række læringspunkter, der med fordel kan indgå i kommuners arbejde med at kvalificere sociale indsatser og opbygge en databaseret refleksionskultur.
2019
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Publikationen beskriver resultaterne af en økonomisk evaluering af den evidensbaserede behandlingsmetode MOVE, struktureret og forstærkende rusmiddelbehandling til unge.
2019
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Publikationen beskriver resultaterne af en opfølgende effektevaluering af ”Metodeprogrammet for stofmisbrugsbehandling”, som har omfattet fire beslægtede indsatser for unge med rusmiddelproblemer. Behandlingssporet MOVE har vist de bedste resultater.
2019
|
Hjemløshed
Slutevaluering af projektet ”Midlertidige overgangsboliger med ICM-bostøtte til unge i hjemløshed”. Projektet har været rettet mod de mest udsatte unge i hjemløshed med massive sociale problemer og psykiske lidelser.
2019
|
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Vold i nære relationer
Critical Time Intervention (CTI) er afprøvet som en systematisk metode til at yde koordinerende rådgivning til kvinder, som fraflytter et krisecenter. Evalueringen belyser resultaterne af metodeafprøvningen.
2018
|
Dagtilbud
For at følge fremdriften i realiseringen af den styrkede pædagogiske læreplan gennemføres løbende evalueringer i 2018-2020. Denne baselinemåling er gennemført efter sommerferien 2018.
2018
|
Civilsamfund,
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder,
Udviklingshæmning
Udgivelsen indeholder evalueringer af tre partnerskaber mellem kommune og civilsamfund og beskriver de tværgående erfaringer med, hvordan sådanne partnerskaber kan fremme inklusion og deltagelse.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Udgivelsen omfatter en evaluering af Den sociale Akutuddanelse (DSA) i perioden 2015-2017. Evalueringens formål er at samle op på viden og erfaringerne med uddannelse til brug for en eventuelt fremtidig DSA-uddannelse.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Evalueringen beskriver resultaterne af afprøvningen af de to redskaber 'Mestringsskema' og 'Bröset Violence Checklist' (BVC), der har været anvendt på en række sociale tilbud for at forebygge voldsomme episoder.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Udgivelsen præsenterer erfaringerne fra et projekt til forebyggelse af voldsomme episoder og magtanvendelse på botilbud. De anvendte metoder er LA2, der er en videreudvikling af Low Arousal, og Feedback Information Treatment (FIT).
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Evalueringen beskriver resultaterne af afprøvningen af seks forskellige modeller for implementering af peer-støtte i den regionale og kommunale psykiatri.
2018
|
Børn med funktionsnedsættelser
Indsatserne Stepping Stones, terapeutisk bistand og forældrekursus er blevet evalueret i forhold til effekt, implementering og omkostninger.
2018
|
Hjemløshed
Rapporten indeholder en evaluering foretaget af Rambøll og VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) af projektet "En styrket sammenhængende og helhedsorienteret indsats mod hjemløshed blandt unge, med særlig fokus på forebyggelse og tidlig indsats"
2018
|
Civilsamfund
Evalueringen af resultatet af en afprøvning af to partnerskaber mellem frivilligcentre, kommuner og andre aktører, som har udviklet tilbud til borgere med handicap. Tilbuddene er baseret på de frivilliges faglige viden.
2018
|
Faglig ledelse og styring,
Forebyggelse og tidlig indsats,
Anbringelse
Socialstyrelsen har evalueret tre kommuners omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for børn og unge i socialt udsatte positioner. Evalueringen tager udgangspunkt i en forandringsteori for omlægningen og en model for nye samarbejdsformer.
2018
|
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Psykiske vanskeligheder
Metoden Critical Time Intervention (CTI) er afprøvet i fem kommuner. Evalueringen viser, at borgere der modtager bostøtten efter CTI-metoden, oplever en positiv udvikling sammenlignet med kontrolgruppen. Udgiften til CTI er ikke dyrere end traditionel bostøtte.
2018
|
Socialtilsyn
Socialstyrelsen har med bidrag fra Ankestyrelsen udarbejdet en evaluering af tilsynsreformen. Evalueringen dækker perioden fra reformens ikrafttræden i 2014 til 2017.
Viser 21-50 af 166.
Per side
10
20
30
100