2022
|
Civilsamfund
Rapporten redegør for frivilligcentrenes organisering, arbejde og virkning sammenlignet med evalueringen af frivilligcentrene i 2016. Der beskrives desuden resultater af den foreløbige implementering af den såkaldte kvalitetsmodel og tildelingskriterierne for statslig grundfinansiering.
2022
|
Anbringelse
Evalueringen belyser implementeringen af statspuljeinitiativet ”Mere kvalitet i plejefamilier – en bedre opvækst for det anbragte barn”.
2022
|
Om socialstyrelsens viden,
Sagsbehandling
Evalueringen viser, at forsøgsordningen med socialt frikort har været bredt anvendt blandt landets kommuner. Blandt de borgere, der er visiteret til et socialt frikort, har mere end en tredjedel anvendt frikortet i forbindelse med en ansættelse. Andelen af borgere, der er i ustøttet beskæftigelse efter visitationstidspunktet, stiger.
2022
|
Hjælpemidler og velfærdsteknologi,
Autisme,
Hjerneskade,
Psykiske vanskeligheder,
Synshandicap,
Udviklingshæmning,
ADHD,
Bevægelseshandicap,
Epilepsi,
Hørehandicap,
Sjældne handicap,
Ordblindhed
Evalueringen indeholder resultaterne af adspurgte brugeres oplevelser af anvendeligheden af den digitale vidensplatform ”Handicap og beskæftigelse”.
2022
|
Hjemløshed
Evalueringsrapporten redegør dels for indsatsmodellen for Housing First for unge-indsatsen og dels for de samlede erfaringer med modellen fra de fire kommuner, der har bidraget til at modne den.
2022
|
Autisme,
ADHD,
Bevægelseshandicap,
Børn med funktionsnedsættelser,
Døvblindhed,
Epilepsi,
Hjerneskade,
Hørehandicap,
Multiple funktionsnedsættelser,
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder,
Sjældne handicap,
Stammen og løbsk tale,
Synshandicap,
Udviklingshæmning
Evalueringen indeholder resultaterne for både familier og rådgivere af 12 kommuners arbejde med to samarbejdsmodeller i arbejdet med børn og unge med handicap og deres familier.
2022
|
Anbringelse
Udgivelsen er en evaluering af en samarbejdsmodel for døgninstitutioner/opholdssteder, plejefamilier og familieplejekonsulenter. Evalueringen beskriver implementering, resultater og omkostningsniveau.
2021
|
Psykisk sårbarhed
Midtvejsevalueringen af "Projekt Forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge" er udarbejdet af Rambøll. Udgivelsen dokumenterer implementeringen af projektets indsatsmodel i projektkommunernes tilbud og de foreløbige resultater for målgrupperne.
2021
|
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Om socialstyrelsens viden,
Psykiske vanskeligheder
Analysen undersøger effekterne af Social Færdighedstræning (SFT) i samspil med socialpædagogisk støtte til borgere med svære psykiske lidelser på uddannelse og deltagelse i aktiv beskæftigelsesindsats samt de budgetøkonomiske konsekvenser for den offentlige økonomi af indsatsen. Analysen baserer sig på en afprøvning af SFT i ni kommuner i perioden 2014 til 2016.
2021
|
Socialtilsyn,
Om socialstyrelsens viden,
National koordination
Socialstyrelsen har evalueret den generelle model for beskrivelse af specialiseringsniveauer på baggrund af afprøvningen på tre pilotområder – henholdsvis autisme, erhvervet hjerneskade og synsnedsættelse.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder
Afsluttende evaluering af fire kommuners modning af forebyggende indsatser til unge med psykisk sårbarhed. Evalueringsrapporten belyser bl.a. indsatsernes resultater i forhold til at øge de unges trivsel.
2021
|
Psykiske vanskeligheder
Udgivelsen evaluerer fem gruppeindsatser og identificerer syv tværgående kerneelementer, herunder seks, som evaluator vurderer er universelle for en god gruppeindsats.
2021
|
ADHD,
Børn med funktionsnedsættelser,
Psykisk sårbarhed
Evalueringen af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser kommer med en række anbefalinger til forløbsprogrammer generelt, men også specifikt ift. forløbsprogrammerne for børn og unge med psykiske funktionsnedsættelser.
2021
|
Sagsbehandling,
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Psykiske vanskeligheder
I satspuljeprojektet Social støtte i overgang til og fastholdelse i job blev det afprøvet, om en koordineret indsats kan hjælpe flere udsatte ledige i job. Evalueringsrapporten belyser kommunernes resultater og erfaringerne med at implementere indsatsmodellen.
2021
|
Anbringelse,
Kriminalitet
Evalueringen beskriver bl.a. målgruppen og rammerne for indsatsen på de delvis lukkede afdelinger. Personalet vurderer, at institutionstypens særlige beføjelser bidrager til at fastholde de unge i socialpædagogisk behandling. De unge har dog også efter anbringelsen svære problemer.
2021
|
Anbringelse
Evalueringen viser, hvordan voksenansvarsloven er blevet implementeret i kommuner, hos socialtilsyn og på forskellige typer anbringelsessteder. Der er bl.a. fokus på praktikernes kendskab til og fortrolighed med loven samt oplevelsen af handlemuligheder.
2021
|
Anbringelse
Udgivelsen er den tredje og afsluttende rapport i evalueringen af tre regler, der skal skabe større stabilitet og kontinuitet for anbragte børn og unge. Denne afsluttende rapport har fokus på virkning af reglerne.
2021
|
Udsatte grønlændere
Evalueringen viser gode resultater for socialt udsatte borgere af grønlandsk herkomst, som modtager Critical Time Intervention (CTI). De trives bedre og oplever at have et bedre helbred efter at have modtaget et CTI-forløb.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Forebyggelse og tidlig indsats
Flere børn og unge mistrives psykisk. I denne evaluering beskrives resultaterne af 11 kommuners arbejde med en styrket PPR-indsats, der har haft til formål at forbedre trivslen blandt sårbare og udsatte børn og unge.
2020
|
Anbringelse
Rapporten er en evaluering af indsatserne Robusthedsprogrammet og Mentaliseringsguiden, der er blevet afprøvet på en række anbringelsessteder. Udgivelsen suppleres af tre øvrige rapporter om henholdsvis implementeringen, fideliteten og omkostningerne ved de to mentaliseringsindsatser.
Viser 1-20 af 166.
Per side
10
20
30
100