2022
|
Civilsamfund
Rapporten redegør for frivilligcentrenes organisering, arbejde og virkning sammenlignet med evalueringen af frivilligcentrene i 2016. Der beskrives desuden resultater af den foreløbige implementering af den såkaldte kvalitetsmodel og tildelingskriterierne for statslig grundfinansiering.
2022
|
Anbringelse
Evalueringen belyser implementeringen af statspuljeinitiativet ”Mere kvalitet i plejefamilier – en bedre opvækst for det anbragte barn”.
2022
|
Om socialstyrelsens viden,
Sagsbehandling
Evalueringen viser, at forsøgsordningen med socialt frikort har været bredt anvendt blandt landets kommuner. Blandt de borgere, der er visiteret til et socialt frikort, har mere end en tredjedel anvendt frikortet i forbindelse med en ansættelse. Andelen af borgere, der er i ustøttet beskæftigelse efter visitationstidspunktet, stiger.
2022
|
Hjælpemidler og velfærdsteknologi,
Autisme,
Hjerneskade,
Psykiske vanskeligheder,
Synshandicap,
Udviklingshæmning,
ADHD,
Bevægelseshandicap,
Epilepsi,
Hørehandicap,
Sjældne handicap,
Ordblindhed
Evalueringen indeholder resultaterne af adspurgte brugeres oplevelser af anvendeligheden af den digitale vidensplatform ”Handicap og beskæftigelse”.
2022
|
Hjemløshed
Evalueringsrapporten redegør dels for indsatsmodellen for Housing First for unge-indsatsen og dels for de samlede erfaringer med modellen fra de fire kommuner, der har bidraget til at modne den.
2022
|
Autisme,
ADHD,
Bevægelseshandicap,
Børn med funktionsnedsættelser,
Døvblindhed,
Epilepsi,
Hjerneskade,
Hørehandicap,
Multiple funktionsnedsættelser,
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder,
Sjældne handicap,
Stammen og løbsk tale,
Synshandicap,
Udviklingshæmning
Evalueringen indeholder resultaterne for både familier og rådgivere af 12 kommuners arbejde med to samarbejdsmodeller i arbejdet med børn og unge med handicap og deres familier.
2022
|
Anbringelse
Udgivelsen er en evaluering af en samarbejdsmodel for døgninstitutioner/opholdssteder, plejefamilier og familieplejekonsulenter. Evalueringen beskriver implementering, resultater og omkostningsniveau.
2021
|
Psykisk sårbarhed
Midtvejsevalueringen af "Projekt Forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge" er udarbejdet af Rambøll. Udgivelsen dokumenterer implementeringen af projektets indsatsmodel i projektkommunernes tilbud og de foreløbige resultater for målgrupperne.
2021
|
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Om socialstyrelsens viden,
Psykiske vanskeligheder
Analysen undersøger effekterne af Social Færdighedstræning (SFT) i samspil med socialpædagogisk støtte til borgere med svære psykiske lidelser på uddannelse og deltagelse i aktiv beskæftigelsesindsats samt de budgetøkonomiske konsekvenser for den offentlige økonomi af indsatsen. Analysen baserer sig på en afprøvning af SFT i ni kommuner i perioden 2014 til 2016.
2021
|
Socialtilsyn,
Om socialstyrelsens viden,
National koordination
Socialstyrelsen har evalueret den generelle model for beskrivelse af specialiseringsniveauer på baggrund af afprøvningen på tre pilotområder – henholdsvis autisme, erhvervet hjerneskade og synsnedsættelse.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder
Afsluttende evaluering af fire kommuners modning af forebyggende indsatser til unge med psykisk sårbarhed. Evalueringsrapporten belyser bl.a. indsatsernes resultater i forhold til at øge de unges trivsel.
2021
|
Psykiske vanskeligheder
Udgivelsen evaluerer fem gruppeindsatser og identificerer syv tværgående kerneelementer, herunder seks, som evaluator vurderer er universelle for en god gruppeindsats.
2021
|
ADHD,
Børn med funktionsnedsættelser,
Psykisk sårbarhed
Evalueringen af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser kommer med en række anbefalinger til forløbsprogrammer generelt, men også specifikt ift. forløbsprogrammerne for børn og unge med psykiske funktionsnedsættelser.
2021
|
Sagsbehandling,
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Psykiske vanskeligheder
I satspuljeprojektet Social støtte i overgang til og fastholdelse i job blev det afprøvet, om en koordineret indsats kan hjælpe flere udsatte ledige i job. Evalueringsrapporten belyser kommunernes resultater og erfaringerne med at implementere indsatsmodellen.
2021
|
Anbringelse,
Kriminalitet
Evalueringen beskriver bl.a. målgruppen og rammerne for indsatsen på de delvis lukkede afdelinger. Personalet vurderer, at institutionstypens særlige beføjelser bidrager til at fastholde de unge i socialpædagogisk behandling. De unge har dog også efter anbringelsen svære problemer.
2021
|
Anbringelse
Evalueringen viser, hvordan voksenansvarsloven er blevet implementeret i kommuner, hos socialtilsyn og på forskellige typer anbringelsessteder. Der er bl.a. fokus på praktikernes kendskab til og fortrolighed med loven samt oplevelsen af handlemuligheder.
2021
|
Anbringelse
Udgivelsen er den tredje og afsluttende rapport i evalueringen af tre regler, der skal skabe større stabilitet og kontinuitet for anbragte børn og unge. Denne afsluttende rapport har fokus på virkning af reglerne.
2021
|
Udsatte grønlændere
Evalueringen viser gode resultater for socialt udsatte borgere af grønlandsk herkomst, som modtager Critical Time Intervention (CTI). De trives bedre og oplever at have et bedre helbred efter at have modtaget et CTI-forløb.
2021
|
Psykisk sårbarhed,
Forebyggelse og tidlig indsats
Flere børn og unge mistrives psykisk. I denne evaluering beskrives resultaterne af 11 kommuners arbejde med en styrket PPR-indsats, der har haft til formål at forbedre trivslen blandt sårbare og udsatte børn og unge.
2020
|
Anbringelse
Rapporten er en evaluering af indsatserne Robusthedsprogrammet og Mentaliseringsguiden, der er blevet afprøvet på en række anbringelsessteder. Udgivelsen suppleres af tre øvrige rapporter om henholdsvis implementeringen, fideliteten og omkostningerne ved de to mentaliseringsindsatser.
2020
|
Anbringelse,
Kriminalitet
Rapporten beskriver de foreløbige resultater af en evaluering af behandlingsprogrammet MultifunC. I rapporten er der særligt fokus på både effekten af behandlingen for de udsatte unge og på de unges, forældrenes og medarbejdernes perspektiver på behandlingsindsatsen.
2020
|
Hjemløshed
Housing First er en virksom tilgang på hjemløshedsområdet. Denne evalueringsrapport viser dog, at det er meget forskelligt, hvordan tilgangen er implementeret i kommunerne. Rapporten beskriver nogle vigtige forudsætninger for implementeringen af Housing First og giver inspiration til arbejdet i kommunerne.
2020
|
Dokumenterede metoder børn og unge
Afsluttende evaluering af fem kommuners videreudvikling af egen faglig praksis og af fem specifikke, forebyggende indsatser for udsatte børn og unge. Afsættet er typologien for Lovende praksis.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
Prøv Andre Veje (PAV) er et forbehandlingsprogram, der skal motivere anbragte unge til at reducere eller ophøre med et problematisk forbrug af rusmidler. Evalueringen viser, at PAV er svært at implementere, men at medarbejderne efterspørger viden om anbragte unge og rusmidler.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
U-turn og U18 er modeller for behandling af unge i alderen 15-25 år, der har et problematisk forbrug af rusmidler. Behandlingsmodellerne er implementeret i 10 kommuner fra 2016-2019. Evalueringen har særligt fokus på effekten målt på stoffrihed og erfaringer med implementeringen.
2020
|
Rusmidler,
Psykisk sårbarhed
UNG Rusmidler er et forløb til mindre kommuner, der består af kerneelementer baseret på behandlingsmodellerne U-turn og U18. UNG Rusmidler styrker kommunernes arbejde med unge med et problematisk forbrug af rusmidler. UNG Rusmidler er implementeret i 15 mindre kommuner med fine resultater.
2020
|
ADHD,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Udgivelsen er en evaluering af ADHD-indsatsen R&R2, der er afprøvet i tre kommuner. Evalueringen viser markante positive effekter for målgruppen. Desuden kan både kommuner, regioner og stat opnå langsigtede budgetøkonomiske gevinster.
2019
|
Udsatte grønlændere,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Midtvejsevalueringen viser gode resultater for socialt udsatte borgere af grønlandsk herkomst, som modtager Critical Time Intervention (CTI). De oplever bedre trivsel og helbred efter at have modtaget et CTI-forløb.
2019
|
Familier med stof- og alkoholmisbrug
Samlet analyse og evaluering af 15 behandlingstilbud for børn og unge fra familier med misbrugsproblemer. Fokus på målgruppe, virkninger, kerneelementer i indsatsen og omkostninger.
2019
|
Anbringelse
Midtvejsevalueringen samler op på de foreløbige resultater af implementeringen og afprøvningen af de to mentaliseringsbaserede indsatser Robusthed.dk og Mentaliseringsguiden på 14 anbringelsessteder.
2019
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Dokumenterede metoder børn og unge
Projektet Styrket faglighed blandt udsatte børn i folkeskolen har til formål at forbedre det faglige niveau i dansk og matematik hos udsatte børn og børn med lav socioøkonomisk baggrund. Projektet består af to skolerettede og to skoleunderstøttende indsatser. Denne udgivelse består i en evaluering af de fire indsatser. Bemærk det praksisrettede resume, der ligger som selvstændigt bilag.
2019
Udgivelsen er en midtvejsevaluering af et projekt, hvor jobcentret og socialforvaltningen samarbejder om at hjælpe udsatte ledige i job. Borgerne modtager en integrereret indsats, der bl.a. rummer et virksomhedsforløb og støtte efter den socialfaglige metode CTI.
2019
|
Anbringelse
Evalueringen samler op på resultaterne af fire delinitiativer under plejefamiliepakken fra satspuljeaftalen for 2015. Det drejer sig om initiativerne om det kommunale netværk på plejefamilieområdet, håndbog for det gode anbringelsesforløb i plejefamilie, udbredelse af netværksinddragende metoder, herunder familierådslagning, og udbredelse af god praksis for vederlag på plejefamilieområdet.
2019
|
Forebyggelse,
Om socialstyrelsens viden
Udgivelsen samler op på de foreløbige erfaringer i arbejdet med lovende praksis-typologien i fem kommuner. Midtvejsevalueringen peger på en række læringspunkter, der med fordel kan indgå i kommuners arbejde med at kvalificere sociale indsatser og opbygge en databaseret refleksionskultur.
2019
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Publikationen beskriver resultaterne af en økonomisk evaluering af den evidensbaserede behandlingsmetode MOVE, struktureret og forstærkende rusmiddelbehandling til unge.
2019
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Publikationen beskriver resultaterne af en opfølgende effektevaluering af ”Metodeprogrammet for stofmisbrugsbehandling”, som har omfattet fire beslægtede indsatser for unge med rusmiddelproblemer. Behandlingssporet MOVE har vist de bedste resultater.
2019
|
Hjemløshed
Slutevaluering af projektet ”Midlertidige overgangsboliger med ICM-bostøtte til unge i hjemløshed”. Projektet har været rettet mod de mest udsatte unge i hjemløshed med massive sociale problemer og psykiske lidelser.
2019
|
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Vold i nære relationer
Critical Time Intervention (CTI) er afprøvet som en systematisk metode til at yde koordinerende rådgivning til kvinder, som fraflytter et krisecenter. Evalueringen belyser resultaterne af metodeafprøvningen.
2018
|
Dagtilbud
For at følge fremdriften i realiseringen af den styrkede pædagogiske læreplan gennemføres løbende evalueringer i 2018-2020. Denne baselinemåling er gennemført efter sommerferien 2018.
2018
|
Civilsamfund,
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder,
Udviklingshæmning
Udgivelsen indeholder evalueringer af tre partnerskaber mellem kommune og civilsamfund og beskriver de tværgående erfaringer med, hvordan sådanne partnerskaber kan fremme inklusion og deltagelse.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Udgivelsen omfatter en evaluering af Den sociale Akutuddanelse (DSA) i perioden 2015-2017. Evalueringens formål er at samle op på viden og erfaringerne med uddannelse til brug for en eventuelt fremtidig DSA-uddannelse.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Evalueringen beskriver resultaterne af afprøvningen af de to redskaber 'Mestringsskema' og 'Bröset Violence Checklist' (BVC), der har været anvendt på en række sociale tilbud for at forebygge voldsomme episoder.
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Udgivelsen præsenterer erfaringerne fra et projekt til forebyggelse af voldsomme episoder og magtanvendelse på botilbud. De anvendte metoder er LA2, der er en videreudvikling af Low Arousal, og Feedback Information Treatment (FIT).
2018
|
Psykiske vanskeligheder
Evalueringen beskriver resultaterne af afprøvningen af seks forskellige modeller for implementering af peer-støtte i den regionale og kommunale psykiatri.
2018
|
Børn med funktionsnedsættelser
Indsatserne Stepping Stones, terapeutisk bistand og forældrekursus er blevet evalueret i forhold til effekt, implementering og omkostninger.
2018
|
Hjemløshed
Rapporten indeholder en evaluering foretaget af Rambøll og VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) af projektet "En styrket sammenhængende og helhedsorienteret indsats mod hjemløshed blandt unge, med særlig fokus på forebyggelse og tidlig indsats"
2018
|
Civilsamfund
Evalueringen af resultatet af en afprøvning af to partnerskaber mellem frivilligcentre, kommuner og andre aktører, som har udviklet tilbud til borgere med handicap. Tilbuddene er baseret på de frivilliges faglige viden.
2018
|
Faglig ledelse og styring,
Forebyggelse og tidlig indsats,
Anbringelse
Socialstyrelsen har evalueret tre kommuners omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for børn og unge i socialt udsatte positioner. Evalueringen tager udgangspunkt i en forandringsteori for omlægningen og en model for nye samarbejdsformer.
2018
|
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Psykiske vanskeligheder
Metoden Critical Time Intervention (CTI) er afprøvet i fem kommuner. Evalueringen viser, at borgere der modtager bostøtten efter CTI-metoden, oplever en positiv udvikling sammenlignet med kontrolgruppen. Udgiften til CTI er ikke dyrere end traditionel bostøtte.
2018
|
Socialtilsyn
Socialstyrelsen har med bidrag fra Ankestyrelsen udarbejdet en evaluering af tilsynsreformen. Evalueringen dækker perioden fra reformens ikrafttræden i 2014 til 2017.
2018
|
Udviklingshæmning
KRAP står for Kognitiv Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik og er en socialpædagogisk tilgang. Udgivelsen er en evaluering af KRAP i forbindelse med en afprøvning på botilbud for voksne med udviklingshæmning.
2018
|
Socialtilsyn
Socialstyrelsen gennemførte i foråret 2016 en stikprøveundersøgelse med fokus på kvaliteten i socialtilsynenes afgørelsesskrivelser. Socialstyrelsen har fulgt op på stikprøven. Samlet set er der sket en forbedring i kvaliteten af socialtilsynenes afgørelser om sanktioner siden stikprøven i 2016.
2018
|
Kriminalitet
Oxford Research har evalueret metoden ’En vej ind’ for Socialstyrelsen. Metoden har som overordnet formål at støtte alvorligt kriminalitetstruede unge i at opnå medborgerskab og komme tættere på uddannelse eller beskæftigelse.
2018
|
ADHD,
Psykisk sårbarhed,
Børn med funktionsnedsættelser
Evalueringen har fokus på implementering, deltagerudvikling og omkostninger ved Kærlighed i Kaos, Parent Management Training Oregon og Mentor-støttekontaktpersonsindsats.
2018
|
Familier med stof- og alkoholmisbrug
Udgivelsen beskriver de foreløbige resultater af indsatserne i behandlingstilbuddene til børn og unge, målgruppen og implementeringen af indsatserne.
2018
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Dokumenterede metoder børn og unge,
Kriminalitet,
Psykisk sårbarhed
Udgivelsen præsenterer en virkningsevaluering af FFT og er baseret på en afprøvning af metoden i Danmark. Rapporten beskriver unges og voksnes udvikling henover et indsatsforløb med FFT og vurderer også omkostningerne ved at implementere og drive et FFT-team.
2018
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Kriminalitet,
Psykisk sårbarhed,
Dokumenterede metoder børn og unge
Udgivelsen er en rapport om implementeringen af FFT og opsummerer en række erfaringer og anbefalinger, baseret på en afprøvning i Danmark. Rapporten bygger på resultaterne af en større evaluering af FFT.
2018
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Dokumenterede metoder børn og unge
Som led i initiativet 'Tidlig Indsats – Livslang Effekt' er fire tidlige førskoleindsatser til børn i 0-6 års alderen afprøvet i 15 kommuner. Slutevalueringen formidler viden om implementering, virkning og opstarts- og driftsomkostninger for de tidlige og forebyggende indsatser.
2017
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Dokumenterede metoder voksne og handicap,
Psykiske vanskeligheder
Udgivelsen præsenterer en evaluering af to kommuners arbejde med metoden Assertive Community Treatment (ACT) i forhold til borgere, der både har psykiske vanskeligheder og et misbrug.
2017
|
Anbringelse
Keeping Foster Parents Trained and Supported (KEEP) er et amerikansk forældretræningsprogram, der har til formål at styrke plejeforældres kompetencer til at støtte deres plejebørns udvikling og trivsel samt reducere eventuelle adfærdsvanskeligheder. Socialstyrelsen har i samarbejdet med fem kommuner og to organisationer afprøvet KEEP i Danmark. 84 plejefamilier har deltaget i afprøvningen. Afprøvningen er foretaget i perioden 2015-2017.
2017
|
Rusmidler
Evaluering af en gruppeforløbsmodel til unge med hashproblemer. Resultaterne viser, at størstedelen af de unge både reducerer deres forbrug af rusmidler betydeligt og forøger deres daglige trivsel.
2017
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Rusmidler
Publikationen beskriver resultaterne af 'Metodeprogrammet for stofmisbrugsbehandling'. I programmet er afprøvet evidensbaserede metoder i den individuelle stofmisbrugsbehandling for unge mellem 15 og 25 år.
2017
|
Psykiske vanskeligheder
Evalueringen beskriver 14 kommuners arbejde og erfaringer med at tilbyde sociale akuttilbud til borgere med psykiske vanskeligheder.
2017
|
Psykiske vanskeligheder
Evalueringen præsenterer ni kommuners afprøvning af metoden Social Færdighedstræning som gruppetilbud i forhold til borgere med svære psykiske lidelser.
2017
|
Psykiske vanskeligheder
Evalueringen præsenterer fem kommuners afprøvning af tilgangen Åben Dialog i forhold til borgere med svære psykiske lidelser.
2017
|
Alkohol- og stofmisbrug
Evalueringen beskriver effekter, implementeringsforhold og økonomiske omkostninger for en model for udgående og rummelig stofmisbrugsbehandling. Modellen skaber kontakt og ser ud til at bane vejen for recovery.
2017
|
Hjemløshed
Midtvejsevaluering af 4 kommuners afprøvning af en ny model for midlertidige overgangsboliger til de mest udsatte unge i hjemløshed i alderen 18-24 år. Modellen bygger på bostøttemetoden ICM.
2017
|
Prostitution,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Evaluering af fire kommuners afprøvning af metoden CTI til borgere i prostitution. Evalueringen belyser deltagernes udbytte af projektet og metodens anvendelighed i forhold til målgruppen.
2017
|
Anbringelse,
Forebyggelse og tidlig indsats,
Sagsbehandling
Midtvejsevaluering af partnerskabet mellem tre kommuner og Socialstyrelsen om omlægning af kommunernes indsats over for udsatte børn og unge. Evalueringen har fokus på kommunernes erfaringer med omlægningen af arbejdet i myndighedsafdelingen.
2017
|
Psykiske vanskeligheder
Pixi-udgave af resultaterne fra midtvejsevalueringen af ACT-projektet. To kommuner har afprøvet ACT-metoden. Pixi-udgaven beskriver de foreløbige resultater for de borgere med psykiske vanskeligheder og samtidigt misbrug, der har deltaget i projektet.
2017
|
Psykiske vanskeligheder,
Psykisk sårbarhed
Midtvejsevaluering om dokumenterede metoder i bostøtteindsatsen i forhold til mennesker med psykiske lidelser. Fem kommuner har arbejdet med CTI-indsatser i forhold til målgruppen.
2017
|
Psykisk sårbarhed,
Børn med funktionsnedsættelser
Evaluering af et forsøg med netværks- og samtalegrupper for forældre med børn med psykiske vanskeligheder i perioden 2011-2015.
2017
|
Psykisk sårbarhed
Evaluering af et forsøg med opsporing, screening og psykologisk rådgivning af unge elever på syv erhvervsskoler i perioden 2011-2015.
2017
|
Hjemløshed
Rapporten opsamler erfaringer og data fra den første del af 10 kommuners arbejde med implementeringen af indsatser målrettet unge i hjemløshed i alderen 17-24 år.
2017
|
Psykiske vanskeligheder
Midtvejsevaluering af projekt om forebyggelse af vold på ni botilbud og et forsorgshjem. Målgruppen er borgere med kognitive funktionsnedsættelser eller psykiske lidelser.
2017
|
Hjemløshed,
Dokumenterede metoder voksne og handicap
Rapporten evaluerer arbejdet med at udbrede og forankre Housing First-indsatsen og de tre evidensbaserede bostøttemetoder CTI, ICM og ACT.
2016
|
Efterværn
SFI har udarbejdet en kvantitativ evaluering af de to efterværnsinitiativer ”Vejen til uddannelse og beskæftigelse” og ”Støtte fra frivillige organisationer”, som skal forbedre anbragte og tidligere anbragte unges overgang til voksenlivet.
2016
|
Overgreb
Evalueringen viser resultaterne fra et forsøg med gruppebehandling for seksuelt krænkede børn og unge. Evalueringen kommer også med anbefalinger til aktører, som ønsker at implementere gruppebehandling for målgruppen.
2016
|
Forebyggelse og tidlig indsats,
Forebyggelse
Som led i initiativet ”Tidlig Indsats – Livslang Effekt” afprøves fire tidlige førskoleindsatser til børn i 0-6 års alderen. Midtvejsevalueringen formidler viden om erfaringerne med de fire familierettede og forebyggende indsatser i 15 kommuner og om forhold, der kan fremme eller hindre implementeringen.
2016
|
Alkohol- og stofmisbrug,
Sagsbehandling
Evalueringen bygger på erfaringer fra tre kommuner, der har arbejdet med en samarbejdsmodel indeholdende en række fremskudte kommunale indsatser på værestederne samt et tværgående implementeringsteam til sikring af det udvidede samarbejde.
2016
|
Dokumenterede metoder børn og unge
Midtvejsevalueringen beskriver erfaringer fra det første 1½ år af implementeringen af programmet "Funktionel Familieterapi" og indeholder en række fremadrettede anbefalinger. Programmet afprøves i regi af Forebyggelsespakken "Tidlig Indsats – Livslang Effekt" af ti kommuner og én organisation.
2016
|
Dokumenterede metoder børn og unge,
Midtvejsevaluering af Keeping Foster Parents Trained and Supported (KEEP). KEEP er et amerikansk gruppebaseret forældretræningsprogram, der har til formål at styrke plejeforældres kompetencer til at støtte deres plejebørns udvikling og trivsel samt reducere eventuelle adfærdsvanskeligheder.
2016
|
Psykiske vanskeligheder
Udgivelse, der præsenterer en evaluering af tre kommuners arbejde med en opsøgende og socialfaglig indsats i forhold til isolerede sindslidende der bor i egen bolig.
2016
|
Alkohol- og stofmisbrug
Evaluering af et forsøg med akutte omsorgstilbud til de mest udsatte borgere med stofmisbrug. Modellen består af en række kerneelementer, faser og trin og er afprøvet blandt 182 borgere med positive resultater. Modelbeskrivelse fremgår af bilag.
2016
|
Psykisk sårbarhed
Rapporten udgør den afsluttende evaluering af og erfaringer med fem initiativer under handlingsprogrammet ”Lige Muligheder”, der blev igangsat i 2009.
2016
|
Psykisk sårbarhed,
Psykiske vanskeligheder
Midtvejsevalueringen beskriver de foreløbige resultater af en række kommuners erfaringer med at afprøve og implementere socialfærdighedstræning (SFT) og Åben Dialog.
2016
|
Civilsamfund
Evalueringen viser, at Danmarks frivilligcentre yder en væsentlig indsats for at styrke det lokale frivillige engagement. Flere af centrene kan dog med fordel arbejde mere med dokumentation og resultatorientering.
2016
|
Udviklingshæmning,
Kriminalitet,
Anbringelse
Evalueringen af servicelovens kapitel 24 a om indgrebsmuligheder over for borgere med udviklingshæmning og lignende, der er anbragt på et socialt tilbud på grund af en sigtelse eller dom trådte i kraft d. 1. juni 2013.
2016
|
Socialtilsyn
Til brug for den politiske opfølgning på tilsynsreformen har Socialstyrelsen gennemført en faglig evaluering baseret på en række data om socialtilsynenes praksis.
2016
|
Udviklingshæmning,
Autisme
Erfaringsopsamlingen har haft et formativt sigte og er blevet anvendt som udgangspunkt for at tilpasse kursus i medborgerskab til målgruppen på baggrund af systematisk indsamlet viden fra afprøvningen af kurset.
2016
|
Efterværn
Rapporten er en kvalitativ evaluering af fire efterværnsinitiativer under Efterværnspakken, der alle har til formål at forbedre anbragte unges overgang til et selvstændigt voksenliv.
2015
|
Sagsbehandling
BDO har lavet en af afsluttende evaluering Servicelovens § 49 a om udveksling af oplysninger uden forældresamtykke og § 153 om præcisering af fagpersoners skærpede underretningspligt. Ændringerne blev gennemført som led i Barnets Reform.
2015
|
Vold i nære relationer,
Overgreb
Rambøll har evalueret de 42 kvindekrisecentre, som tilbyder støtte og omsorg til voldsudsatte kvinder og deres børn, for Socialstyrelsen.
2015
|
Vold i nære relationer
Socialstyrelsen har evalueret forsøgsprojektet Åben anonym rådgivning - et alternativt tilbud til voldsudsatte kvinder.
2015
|
Hjerneskade,
Fem kommuner har gennemført et projekt med arbejdsrehabiliteringsklubber for voksne med erhvervet hjerneskade. Formålet med klubberne har været at give medlemmerne mulighed for at genvinde en del af de tabte kompetencer og øge deres tilknytning til arbejdsmarkedet.
2015
|
Vold i nære relationer
En forsøgsordning med psykologsamtaler til kvinder på krisecentre er evalueret af Socialstyrelsen.
2015
|
Vold i nære relationer
Interventionscenter ved partnervold er et rådgivningstilbud til mennesker, der er udsat for eller udøver partnervold, som har kørt på forsøgsbasis. Socialstyrelsen har evalueret projektet.
2015
|
Sagsbehandling,
Faglig ledelse og styring,
Alle projekter og initiativer
En evaluering af Voksenudredningsmetoden i 2015 viser bl.a., at mange kommuner endnu ikke har implementeret metoden fuldt ud. Men metoden sikrer ensartet sprog og tilgang til borgernes udredning. Metoden understøtter også, at udredningen bliver målrettet og individuel.
2015
|
Rusmidler
Evaluering af modellerne fra Socialstyrelsens projekt "Misbrugsbehandling til unge under 18 år".
2015
|
Psykiske vanskeligheder,
Psykisk sårbarhed
Slutevalueringen viser, at samarbejdsmodellen overordnet set har haft positive effekter hos de unge og har bidraget til styrkelse af det tværfaglige samarbejde.
Viser 1-100 af 166.
Per side
10
20
30
100