Gå til indhold

Viden om ICS

Viden og inspiration om erfaringerne med ICS i Danmark, BBIC i Sverige og Assessment Framework i England.

Metoden bag ICS bruges i dag i en eller anden form i 23 lande og kendes under navne som blandt andre Barns Behov i Centrum og Assessment Framework. I Danmark er metoden implementeret under navnet ICS - Integrated Children's System.

Danske erfaringer med ICS

Systematikken bag ICS understøtter hensigterne med Barnets Reform, da barnets behov sættes i fokus.

En dansk evaluering foretaget af Deloitte for Socialstyrelsen peger på, at ICS har følgende positive effekter i forhold til sagsbehandlingen (Deloitte, 2014):

  • ICS bidrager til at sikre øget retssikkerhed og højere kvalitet i sagsbehandlingen ved at inddrage barnet/den unge og familien i sagsbehandlingen. 
  • ICS bidrager med et øget fokus på de behov, barnet/den unge og familien har, såvel som på de ressourcer barnet/den unge og familien selv kommer med.
  • ICS har også medvirket til at inddrage relevante samarbejdspartnere i sagsbehandlingen. Især bliver skabelonen til indhentning af statusudtalelser på skole- og daginstitutionsområdet brugt meget i praksis. (Deloitte, 2014).
  • ICS bidrager til en mere ensartet systematik i sagsbehandlingen. Således er det blevet nemmere for sagsbehandlerne at overdrage og modtage sager fra andre kommuner og at overtage sager internt mellem sagsbehandlerne (Deloitte, 2014).
Sidst opdateret 15/05 2020