Film om børnefaglige undersøgelser og handleplaner
Introduktionsfilm
Introduktionsfilmen til udarbejdelsen af børnefaglige undersøgelser og handleplaner, giver en overordnet indføring i emnet. En række kommunale sagsbehandlere fortæller om, hvordan de i praksis håndterer de socialfaglige overvejelser, sagsbehandling på området medfører. Filmen er udarbejdet i to versioner. En version som er målrettet studerende på grunduddannelserne og en version målrettet sagsbehandlere på efter- og videreuddannelse samt i kommunerne.
Socialfaglige overvejelser - version til studerende
Socialfaglige overvejelser - version til sagsbehandlere
Seks inspirationsfilm med erfarne sagsbehandlere
Erfarne sagsbehandlere fortæller i disse seks inspirationsfilm om deres forskellige tilgange til at udarbejde børnefaglige undersøgelser og handleplaner. De tager udgangspunkt i en række socialfaglige overvejelser.
Til filmene er der udarbejdet nogle arbejdsspørgsmål, som du kan bruge til at perspektivere og reflektere over egen praksis. Arbejdsspørgsmål til filmene.
Film 1 - At afgrænse undersøgelsen
Hvordan afgrænser du som sagsbehandler den børnefaglige undersøgelses fokus - samtidig med at du har øje for nye, relevante oplysninger undervejs i undersøgelsesforløbet?
Film 2 - Samarbejde og dialog
Hvordan kan du som sagsbehandler skabe et godt samarbejde med forældrene om undersøgelsens formål og indhold - selvom I måske ikke er enige om barnets vanskeligheder og behov?
Film 3 - Ressourcer og problemer
Hvad kan du som sagsbehandler gøre for både at se problemer og ressourcer hos barnet, familien og netværket? Og hvordan belyser du ressourcerne i en familie med mange udfordringer?
Film 4 - Viden og teori
Hvordan formulerer du analysen, så den er underbygget af relevant viden og teori, men så familien stadig kan forstå den?
Film 5 - Barnets støttebehov
Hvordan udleder du barnets samlede støttebehov af analysen - og hvordan sikrer du, at familien har et reelt billede af, hvad støtten indebærer?
Film 6 - Samarbejdet med familie
Hvordan kan du samarbejde med familien om at opstille konkrete og meningsfulde mål, som understøtter barnets og familiens behov?