Gå til indhold

Case

I det følgende præsenteres en case til håndtering af udfordringer hos voksne med autisme og lavt kognitivt niveau under genåbningen af samfundet

Kvinde med autisme og lavt kognitivt niveau

B er en kvinde med autisme og lavt kognitivt niveau, som primært udtrykker sig med lyde og som trækker i personalet, når hun vil udfylde tid, som ikke fast tilrettelagt eller når hun vil kommunikere et behov.

B skal i sin dagsstruktur have indarbejdet flere tiltag af håndhygiejne. For B er det vigtigt, at hun ikke kommer på badeværelset, men tilbydes at få tørret sine hænder med spritserviet ved hendes faste plads. Personalet vil i hendes konkretskab lægge en spritserviet og næste konkret vil enten være en kaffekop eller en spisesituation.  B vil skulle gå til sit skema og blive introduceret for en ny aktivitet, vådserviet, med tydelige anvisninger fra personalet. Ved at det lægges i hendes dagsskema vil det skabe forudsigelighed og genkendelighed for B.

Teksten er udarbejdet af Spurvetoften, som er VISO-leverandør. Har du spørgsmål, kan du kontakte Socialstyrelsens hotline på 72 42 40 00.

Sidst opdateret 30/06 2020