Videre til indhold | Videre til menunavigation
Navigation
Socialstyrelsen har i regi af den nationale koordinationsstruktur netop offentliggjort en ny forløbsbeskrivelse. Den beskriver, hvordan kommunerne bedst kan hjælpe børn og unge med alvorlig synsnedsættelse.
De nye socialtilsyn begyndte deres arbejde 1. januar 2014. Nu foreligger en faglig midtvejsevaluering af reformen. Den konkluderer, at centrale formål med tilsynsreformen er opfyldt, og at der på nogle områder kræves en yderligere implementering.
Adoption uden samtykke er en meget indgribende foranstaltning, der stiller store krav til sagsbehandlingen. Få viden og gratis rådgivning af VISO om de nye regler fra 2015 eller få sparring i en konkret sag.
Få hjælp til at forebygge vold og seksuelle overgreb mod børn. Socialstyrelsen tilbyder nu individuelle udviklingsforløb til kommuner, der gerne vil styrke deres beredskab mod overgreb.
Fysisk aktivitet har en lang række sociale og sundhedsmæssige gevinster. En ny udgivelse giver konkrete anbefalinger til, hvordan kommuner og foreninger kan samarbejde om idrætstilbud, der egner sig til børn og unge med særlige behov.
Der er udmeldt en ansøgningspulje til støtte af to programmer for unge og voksne med ADHD og lignende vanskeligheder. Ansøgningsfrist: 1. marts.
Der er udmeldt en ansøgningspulje om afprøvning af Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik på botilbud for voksne med udviklingshæmning. Ansøgningsfrist: 15. februar.
Der udmeldes en ansøgningspulje til afprøvning af evidensbaseret familie- og forældreprogram. Ansøgningsfrist: 19. februar 2016.
Sæt kursen og skab sammenhæng mellem politik og praksis på området børn og unge med særlige behov. Ny model giver redskaber til at styrke kvaliteten i sagsbehandlingen gennem den faglige ledelse og styring.
Lettilgængelig viden til unge om bolig, job, sundhed og meget andet. Socialstyrelsen udgiver et nyt oplag af den efterspurgte håndbog "Kort fortalt" til unge, der har været anbragt udenfor hjemmet og nu skal bo for sig selv.