Navigation
Erfaringer fra rådgivningsforløb om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM) viser, at modellen skaber en fælles forståelse af og et fælles sprog for arbejdet med sociale investeringer på tværs af fagligheder og organisation. Socialstyrelsen tilbyder løbende rådgivning og vejledning i brugen af SØM.
Der skal udarbejdes og afprøves et koncept for undervisning i risikovurderingsværktøjet SARA-V3. Værktøjet bruges til at vurdere borgeres risiko for henholdsvis at blive udsat for og udøve vold. Socialstyrelsen udbyder opgaven. Tilbudsfristen er den 6. maj 2022 kl. 12:00.
Kvinder og børn på flugt fra krigen i Ukraine. Menneskehandel i Østersølandene. Begrænsning af efterspørgslen. Nye tal og erfaringer fra Danmark. Retsforfølgelse og ofrenes rettigheder. Center mod Menneskehandel holder årskonference den 4. maj med fokus på både danske og internationale erfaringer.
Recovery, uddannelse og beskæftigelse, helhed og sammenhæng i borgerens forløb samt misbrug er bare nogle af de temaer, som Socialstyrelsen sætter fokus på i kurserne fra 2022. Kurserne henvender sig til ledere og medarbejdere i socialpsykiatrien. Vi tilbyder også en temadag om strategisk kompetenceudvikling målrettet ledere.
Socialt udsatte borgere er ofte også ramt af somatisk sygdom, som de har brug for hjælp til at håndtere. En ny rapport giver et indblik i sundhedsindsatser på socialområdet, som ser lovende ud. Et af de gennemgående temaer er mødet mellem borger og sundhedssystem, og hvordan fx dialogen med lægen kan understøttes.
Er inddragelse af borgeren begrænset til borgerens egen sag – eller kan den også gælde implementering og kvalitetsudvikling? Og hvordan gør man i givet fald i praksis? Det er i fokus på et webinar den 21. april 2022, hvor Socialstyrelsen og Høje Taastrup kommune ser på potentialet i metoden Åben Dialog.
Socialstyrelsen tilbyder gratis udviklingsforløb til socialpsykiatriske tilbud, der ønsker at styrke fokus på borgerens håb, ønsker og drømme og på samarbejdet med borgeren om indsatsen. Det er en af de sidste ansøgningsrunder. Der er ansøgningsfrist denne gang 4. maj.
Hør om lovgivning og opmærksomhedspunkter i forbindelse med byggeri og ombygning, når Bolignetværket holder sit årlige møde. Målgruppen er fagpersoner, der arbejder med fx indretning og ændringer af boliger til mennesker med nedsat funktionsevne. Vær med i enten Ishøj Strand 3. maj eller i Vejle 5. maj.
Ønsker din kommune en særlig tilrettelagt læringsdag, hvor I sammen med taskforcen på handicapområdet går i dybden med et bestemt emne? Så har I chancen nu. Der tilbydes i alt fire forløb, der fordeles efter først til mølle-princippet.
Er du eller din organisation interesseret i at komme med input til VISOs udbud af ydelser om seks specifikke handicapområder? Så deltag i vores høring, der nu er åbnet. Det endelige udbudsmateriale forventes at blive annonceret medio maj.