Navigation
Når far eller mor har et handicap, kan børnene blive pålagt eller påtage sig et ansvar, som normalt varetages af voksne. Vidensportalens nye tema handler om børn og unge som pårørende, de mulige følger af at være det og eksempler på lovende indsatser.
Et nyt rådgivningstilbud stiller skarpt på at styrke indsatsen for udsatte minoritetsetniske børn, unge og familier. Kom til informationsmøde den 19. maj 2022 og hør mere om tilbuddet og ansøgningsproceduren.
Antallet af påbegyndte forløb i børnehusene er steget med 9 procent fra 2019 til 2020. Det fremgår af Årsstatistik om de danske børnehuse 2020, hvor psykisk vold for første gang er medtaget som selvstændig kategori. Statistikken viser også, at der fortsat er regionale og kommunale forskelle på, hvor meget børnehusene bruges.
En evaluering af initiativet ”Mere kvalitet i plejefamilier – en bedre opvækst for det anbragte barn” indikerer, at bl.a. et nyt godkendelseskoncept og øget støtte til plejefamilier har bidraget til at løfte området. Evalueringen viser dog også, at kvaliteten og udbyttet af andre delinitiativer kan øges yderligere.
VISO forventer at indgå kontrakter med seks leverandører, der skal yde specialrådgivning og udredning vedrørende senfølger efter seksuelle overgreb. De nye kontrakter træder i kraft 1. juni 2022 og løber i fem år.
Har I de rigtige redskaber til at styrke jeres indsats mod vold i nære relationer? Partnervold kan have meget alvorlige konsekvenser. Men mange voldsudsatte føler skyld og skam og opsøger ikke selv hjælp. Socialstyrelsen har udarbejdet otte anbefalinger til kommunerne med sigte på bl.a. opsporing, koordinering og ambulante indsatser.
Få inspiration til, hvordan man kan inddrage både børn, unge og voksne borgere i sagsbehandlingen. Vær med enten den 30. maj eller den 31. maj 2022, når taskforcen på handicapområdet inviterer til en virtuel temadag, og hør nye perspektiver fra DUKH, forskningen og den kommunale praksis.
Lyt og læs: Fem kommuner er i færd med at styrke deres systematiske opfølgningspraksis i sagsbehandlingen på børne- og ungeområdet. Hør om deres foreløbige erfaringer i en podcast og to artikler.
Hvordan hjælper man som professionel bedst mennesker, der har fået en hjerneskade, så de oplever en højt kvalificeret og sammenhængende indsats? Det var i fokus, da Socialstyrelsen og Sundhedsstyrelsen sammen holdt et webinar i februar. Alle oplæg blev optaget og er nu frit tilgængelige.
Socialstyrelsens udbetalingssystem er blevet opdateret. Det har givet forsinkelser i udbetalingen af midler til tilskudsmodtagere. Vi arbejder på at indhente forsinkelserne så hurtigt som muligt.