Navigation
Grundet stor interesse tilbyder Børnekataloget nu endnu flere virtuelle kurser for at imødekomme behovet. Tjek mulighederne og overvej, om det er nu, du skal styrke din viden om fx matchning til en foranstaltning, underretninger eller børn og unge med funktionsnedsættelser. Alle kurser er gratis.
Hvordan kan man forebygge, at samarbejdet på børnehandicapområdet går i hårdknude? Det sættes der fokus på i et nyt inspirationskatalog, der har afsæt i sagsbehandlerens perspektiv. Kataloget bygger på en rapport, der offentliggøres samtidig.
De nye nationale retningslinjer for indsatsen mod hjemløshed sætter fokus på forebyggelse, organisering og samarbejde, boligindsatser og det borgerrettede arbejde. Hør mere på Socialstyrelsens virtuelle informationsmøde 12. april. Der vil være indlæg fra social- og ældreminister Astrid Krag og en række oplæg med perspektiver fra praksis.
Socialstyrelsen tilbyder igen udviklingsforløb til socialpsykiatriske tilbud. Forløbet har fokus på at styrke kvaliteten i indsatsen via en recovery-orienteret og rehabiliterende tilgang. Ansøgningsfrist: 29. april 2021.
En ny indgang på Hjælpemiddelbasen giver et overblik over et bredt spektrum af hjælpemidler, der kan lette hverdagen for både børn og voksne med cerebral parese.
Hvad karakteriserer udsatte forældre og forældre til anbragte børn og unge? På hvilke områder er disse forældre udfordrede, og hvilke former for støtte får de tildelt? Det er nogle af de spørgsmål, som en ny registeranalyse giver svar på.
Socialstyrelsen har udarbejdet en kort vejledning til forebyggelse af smitte med coronavirus på samværs-, aktivitets- og beskæftigelsestilbud. Guiden rummer konkrete råd og anbefalinger og henvender sig til personalet på tilbuddene.
Der er udmeldt en ansøgningspulje til frivillige sociale civilsamfundsorganisationer, der driver genbrugsbutikker, samt til socialøkonomiske virksomheder. Ansøgningsfrist: 14. april 2021 kl. 12.00.
VIVE har for Socialstyrelsen evalueret udbredelse, anvendelse og virkning af tre regler, der blev vedtaget i 2009 for at skabe større stabilitet og kontinuitet for anbragte børn og unge. Den tredje og afsluttende rapport, der har særligt fokus på virkningen af reglerne, er nu blevet offentliggjort.
Rusmiddelbehandlingsmetoden MOVE hjælper halvdelen af deltagerne til stoffrihed. Deltag i vores virtuelle informationsmøde 25. marts 2021 og hør om metoden og muligheden for at få gratis kompetenceudvikling og støtte til implementeringen fra Socialstyrelsen.