Navigation
Hvordan arbejder man med at nedbringe hjemløsheden i de forskellige nordiske lande? Det var omdrejningspunktet, da Socialstyrelsen i anledning af Danmarks formandskab for Nordisk Ministerråd afholdt en nordisk konference om hjemløshed den 26. november 2020. Nu er alle oplæg og sessioner tilgængelige på video.
Fire kommuner har fået midler fra Socialstyrelsen til at styrke den helhedsorienterede indsats og hjælpe udsatte unge med at komme i job eller uddannelse.
Folketinget har netop vedtaget ny lovgivning om den gode overgang til voksenlivet for unge med handicap. Socialstyrelsen udgiver et inspirationsmateriale om, hvordan man som kommune kan skabe tryghed, kontinuitet og inddragelse i indsatsen for de unge – og dermed også implementere lovændringerne. Se også videoerne med faglige oplæg.
Arbejder du med voksne med psykiske vanskeligheder, har du måske interesse i Socialstyrelsens nye e-læringstilbud. Vi tilbyder nu tre forløb om hhv. recovery-orienteret rehabilitering, borgerens udvikling og progression samt uddannelse og beskæftigelse.
Indsatserne Robusthedsprogrammet og Mentaliseringsguiden er blevet afprøvet på en række anbringelsessteder. Resultaterne for de deltagende børn og unge dokumenteres i en ny rapport. Samtidig udgives tre øvrige rapporter, der beskriver implementeringen, fideliteten og omkostningerne ved de to mentaliseringsbaserede indsatser.
Aarhus Kommune præsenterer deres erfaringer med SØM i en konkret case, når vi holder webinar den 15. januar 2021. Webinaret er gratis og for alle, som ønsker at vide mere om anvendelsen af SØM i praksis.
Med de nye nationale retningslinjer får kommuner og andre aktører på hjemløshedsområdet et fælles grundlag for indsatsen mod hjemløshed. Retningslinjerne tager afsæt i Housing First og giver anvisninger på god praksis for forebyggelse, organisering, boligarbejdet og individuel social støtte.
Folketinget har den 21. december vedtaget, at den nuværende ordning med socialt frikort videreføres ved en forlængelse af forsøgsperioden med yderligere to år. Alle, der i dag er visiteret til et socialt frikort, vil automatisk få deres frikort videreført, så de også i 2021 og 2022 kan anvende ordningen. Socialstyrelsen vil fortsat understøtte implementeringen af ordningen.
Hvordan kan man trygt og sikkert holde jul og nytår på sociale tilbud og for hjemløse og udsatte mennesker? Socialstyrelsen udgiver et kort informationsmateriale om arrangementer i juletiden i den aktuelle corona-situation.
Hvad er de økonomiske konsekvenser, hvis man som kommune sætter proaktivt ind for at finde borgere med behov for alkoholbehandling? Og hvordan ser økonomien ud, hvis man investerer i indsatsen Cool Kids til børn med angst? Se de nye eksempelberegninger i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM) fra Aarhus og Ikast-Brande.