Gå til indhold
Forside > Nyheder > 2022 > Høring om det mest specialiserede social- og specialundervisningsområde
13/01 2022

Høring om det mest specialiserede social- og specialundervisningsområde

Er I bekymret for en uhensigtsmæssig afspecialisering på jeres område? Socialstyrelsen afholder hvert år en skriftlig høring om målgrupper og indsatser på det mest specialiserede social- og specialundervisningsområde. Årets høring foregår i perioden 27. januar til 24. februar 2022.

Nogle målgrupper på handicap- og udsatteområdet er meget små eller har særligt komplekse problemstillinger. I disse situationer kan der opstå en bekymring for, om den enkelte kommune har forudsætningerne for selv at opbygge og vedligeholde højt specialiseret viden og erfaring.

Socialstyrelsen afholder derfor hvert år en skriftlig høring på det mest specialiserede social- og specialundervisningsområde.

I høringsperioden kan bruger- og interesseorganisationer komme med input til områder, hvor der efter deres mening er en begrundet bekymring for en uhensigtsmæssig afspecialisering.

Indsendelse af høringssvar

Der kan indsendes høringssvar her fra Socialstyrelsen.dk, når høringsperioden åbner 27. januar og frem til og med 24. februar 2022.

Høringssvar vil kunne indsendes via denne side fra 27. januar

 Infografik: Indsendelse af høringssvar fra den 27. januar til 24. februar via Socialstyrelsens hjemmeside. Kontakt Lene Lauridsen eller Lisbeth Brødbæk ved spørgsmål.

Den nationale koordinationsstruktur

Socialstyrelsen har via Den Nationale Koordinationsstruktur til opgave at søge at forebygge, at der sker en uhensigtsmæssig afspecialisering på det mest specialiserede social- og specialundervisningsområde.

Læs mere om den nationale koordinationsstruktur

Se video om den nationale koordinationsstruktur

Sidst opdateret 13/01 2022