Forside > Nyheder > 2020 > Temadage til SSP om unges online-kriminalitet og risikoadfærd
27/08 2020

Temadage til SSP om unges onlinekriminalitet og risikoadfærd

Hvordan er de unge på nettet, hvornår er online-adfærd bekymrende, og hvordan kan vi i SSP-regi være sammen om at forebygge unges online-kriminalitet? Det sætter Socialstyrelsen spot på med to gratis temadage, der holdes den 23. oktober 2020 i Roskilde og den 2. november 2020 i Billund.

Unges verden er i høj grad en digitaliseret, og en stor del af deres liv foregår på nettet. Det betyder, at deres grænseoverskridende adfærd og kriminalitet også sker virtuelt.

Det er en samtidig en adfærd, det som fagperson – og som voksen i det hele taget - er svært at følge med i, og som SSP-medarbejder kan det være vanskeligt at vide, hvordan man håndterer og forebygger unges IT-kriminalitet.

Socialstyrelsen inviterer derfor til en temadag, hvor vi sætter fokus på unges digitale adfærd og online-kriminalitet, samt hvordan man kan forebygge unges uhensigtsmæssige net-adfærd.

Det kan du opleve på dagen

Vi ser nærmere på, hvad vi ved om de unges færden på nettet, hvorfor vi skal være optaget af det – og ikke mindst hvordan vi skal være optaget af det. Hvad er digital risikoadfærd, og hvad ved de unge om, hvornår noget er kriminelt og ikke kriminelt, når de er online?

Med bl.a. Center for Digital Pædagogik som vejviser vil I få viden om de unges onlinekultur, blive klogere på, hvordan de unge bruger forskellige platforme, lære om de unges risikoadfærd i den digitale verden og få redskaber og inspiration til, hvordan I som fagfolk kan hjælpe børn og unge med at navigere i forhold til unges digitale liv, få viden om risikoadfærd og få redskaber til forebygge IT-kriminalitet.

Praktiske oplysninger

Der afholdes to temadage, den ene i Roskilde fredag den 23. oktober og den anden i Billund mandag den 2. november 2020, begge dage fra kl. 9.00-15.00. Temadagene har samme indhold, så man kan deltage der, hvor det passer bedst,

Temadagene henvender sig til SSP-medarbejdere, dvs. skolelærere/SSP-kontaktlærere, klub- og gadeplansmedarbejdere, boligsociale medarbejdere o.a., der har kriminalitetsforebyggelse som en mindre del af deres arbejde.

Deltagerantallet er 50 personer pr. temadag – tilmelding foregår efter først til mølle-princippet.

Deltagelse er gratis.

Der er tilmeldingsfrist hhv. 19. oktober (Roskilde) og 23 oktober (Billund):

Sidst opdateret 27/08 2020