Nye uddannelsesforløb i KEEP
Socialstyrelsen uddanner igen gruppeledere i KEEP. Uddannelsestilbuddet retter sig mod familieplejekonsulenter og andre, der er ansat til at vejlede eller supervisere pleje- og netværksfamilier.
Uddannelsen til gruppeleder varer fem dage og kvalificerer til selv at varetage KEEP-forløb til pleje- og netværksfamilier. Bemærk at der er to samtidige uddannelsesforløb: 1) KEEP BØRN, hvor gruppeforløbet henvender sig til familier med plejebørn i alderen 4-12 år. 2) KEEP Teenager, der henvender sig til familier med plejebørn i alderen 12 – 16 år.
Uddannelserne foregår i Odense i perioden mandag den 25. november til fredag den 29. november 2019. Udover undervisning indeholder uddannelsen også vejledning og certificering.
Deltagelse på de 5 uddannelsesdage er gratis, mens der skal betales for efterfølgende vejledning samt licens til software.
Ansøgning
Kommuner og organisationer kan ansøge om deltagelse. Bemærk, at der kræves 2 uddannede gruppeledere, for at man som kommune/organisation kan afvikle et KEEP-forløb. Der skal i ansøgningen tilkendegives, om der søges optagelse på KEEP BØRN eller KEEP TEENAGER.
Ansøgning indsendes af en personaleleder senest den 27. september 2019 til sekretær Susanne Lauritsen på mail sl@socialstyrelsen.dk
Læs mere om uddannelsen og ansøgningskriterierne
Om KEEP
KEEP (Keeping Foster Parents Trained and Supported) er et gruppebaseret opkvalificeringsforløb for pleje- og netværksfamilier.
Formålet er at give familierne støtte til at kunne håndtere udfordrende følelsesmæssige og adfærdsmæssige problematikker med henblik på at opnå en stabil og tryg anbringelse og undgå sammenbrud i anbringelsen. KEEP understøtter tilknytningen og er baseret på viden om konsekvenser af traumer på børns udvikling.
Evalueringen af afprøvningen af KEEP i Danmark viser blandt andet, at plejeforældre, der har gennemført et KEEP-forløb, oplever børnenes udfordringer som mindre stressende end før forløbet.
Derudover fremhæver plejeforældrene, at de med KEEP afværger og afhjælper problemadfærd hos deres plejebørn, således at plejebørnene trives bedre end før.