Forside > Nyheder > 2018 > Kom med på VISO-konferencen 4. december 2018
25/09 2018

Kom med på VISO-konferencen 4. december 2018

Tre markante oplægsholdere i plenum og 15 sessioner om aktuelle socialfaglige emner er på programmet den 4. december på Nyborg Strand, når VISO holder sin årlige konference. Som noget nyt kan man også overvære en teaterforestilling.

VISOs store årlige konference løber i år af stablen den 4. december, hvor vi er stolte over at kunne præsentere tre markante oplægsholdere i plenum og en lang række videnssessioner om aktuelle socialfaglige emner og problemstillinger.

Som en af hovedoplægsholderne har vi neuropsykolog og forfatter Dorte Birkemose, der taler om ”Når gode mennesker handler ondt – tabuet om forråelse”. Professor Janne Seemann holder oplæg om, hvad de professionelle gør, når sammenhængene på tværs ikke fungerer, og ph.d. og leder Søren Østergaard vil fortælle om præstationskultur som livsvilkår.

Temaerne på videnssessionerne

De 15 sessioner spænder over en bred vifte af emner og målgrupper og sætter bl.a. fokus på VISO-specialisters erfaringer med en vidensbaseret og tværfaglig tilgang i arbejdet med borgerne.

På børne- og specialundervisningsområdet kan man høre om vigtigheden af skolegang for udsatte børn og erfaringer med adoption uden samtykke. Der er også sessioner om hhv. børn med erhvervet hjerneskade, indsatser til børn og unge med seksuelle adfærdsproblemer og inklusion af unge med ADHD og autisme. Og endelig vil formanden for Danske Døgninstitutioner og VISO-specialist Henriette Misser drøfte, om vi har de specialiserede tilbud, vi har brug for på børneområdet.

På voksenområdet er der videnssessioner om hhv. motivationen hos borgeren og de gode erfaringer med CTI-metoden. Vi sætter også spot på socialfaglig kvalitet i sagsbehandlingen, og hvordan den i praksis kan styrkes. To sessioner har fokus på udviklingshæmning; den ene ser på, hvordan kontroltab kan vendes til kontrolstøtte, og den anden drejer sig om forebyggelse af udadreagerende adfærd.

Hjælp til senfølger efter seksuelle overgreb er i fokus på endnu en session, og sidst, men ikke mindst, kan også man høre om de nyeste erfaringer med at omsætte viden til praksis på hjerneskadeområdet.

Som noget nyt i år kan man overvære Holbæk Teaters gribende forestilling "Utimatum"om alkohol- og stofmisbrug i familien. Stykket bygger på virkelige hændelser og fremføres af far og datter. 

Praktiske oplysninger

Konferencen holdes på Nyborg Strand og henvender sig til ledere og fagpersoner i kommunale forvaltninger, kommunale, regionale og private botilbud, brugerorganisationer samt handicap- og udsatteråd.

Pris: 1.700 kr. Tilmeldingsfristen er forlænget til 22. november 2018.

Se yderligere for tilmelding og program til VISO-konferencen

Nyheden er opdateret 9. november med oplysning om forlænget tilmeldingsfrist. Red.

Sidst opdateret 09/11 2018