Gå til indhold
Forside > Nyheder > 2017 > Handicap 2017 - empowerment genbesøgt
22/02 2017

Handicap 2017 - empowerment genbesøgt

Socialstyrelsen og COK står i fællesskab for en stor national handicapkonference den 30. maj i Vejle. Kom og vær med til at sætte fokus på empowerment og hør om aktuel viden og forskning på området.

Hvordan går det med empowerment på handicapområdet? Begrebet fyldte rigtig meget for 7-8 år siden, og hvor er vi så nu? Det er temaet for den nationale konference, Socialstyrelsen og COK afholder den 30. maj i Vejle under overskriften "Handicap 2017 - empowerment genbesøgt".

Betydningen af empowerment i dag

Konferencen fokuserer på aktuel forskning, viden og udvikling, og udfolder et spektrum af input om empowerment til videre dialog, strategi- og målsætningsarbejde på handicapområdet. For i en tid med samskabelse og borgerinvolvering er empowerment fortsat et centralt tema, der skal indgå som rød tråd i fx rehabiliterings- og recoveryarbejde.

Men hvilken betydning og mening har det i det nuværende paradigme, og hvordan kan vi understøtte empowerment i socialt arbejde og i socialpolitik? Det diskuteres på konferencen, som belyser fra forskellige vinkler, hvordan vi fortsat kan forstå, diskutere og arbejde med empowerment inden for handicap.

Oplægsholderne på Handicap 2017

Mød blandt andre:

  • John Andersen, professor ved Institut for Mennersker og Teknologi, Roskilde Universitet
  • Nick Watson, professor i handicapstudier, University of Glasgow
  • Jacob Nossell, freelance journalist og aktuel med teaterforestilling og dokumentarfilm
  • Lisa Korsbek, seniorforsker, Region Hovedstadens Psykiatri
  • Don Kulick, professor i antropologi, Uppsala Universitet

Konferencens målgruppe er bred. Vi vil gerne samle personer, der er interesserede i ny social handicapforskning, metoder til at fremme empowerment og i at diskutere handicap i det store perspektiv. Dermed er målgruppen bl.a. kommuner og sociale tilbud, uddannelses- og vidensmiljøer, brugerorganisationer og foreninger. 

Praktiske oplysninger

Konferencen afholdes 30. maj kl. 9.-15.45 på hotel Scandic Jacob Gade, Flegborg 8, 7100 Vejle

Det koster 1.875 kr. ekskl. moms at deltage. Deltager I flere fra samme kommune eller organisation, er deltagerprisen ovenstående for de første tre tilmeldte. Yderligere tilmeldte får en rabat på 400 kr. pr. person.

Tilmelding senest 20. april på COKs hjemmeside, hvor der også er supplerende oplysninger, herunder program.

Tilmelding og mere information om konferencen "Handicap 2017 - empowerment genbesøgt"

Sidst opdateret 22/02 2017