Gå til indhold
Forside > Nyheder > 2017 > Brugen af ASK og de store overgange i livet
01/09 2017

Brugen af ASK og de store overgange i livet

Alternativ og Supplerende Kommunikation er i fokus på et stort seminar 30.- 31. oktober. Vær med og styrk din forståelse af ASK og de udfordringer, der er for brugerne, især ved de store overgange i livet. Du kan stadig nå at tilmelde dig!

Nogle borgere har funktionsnedsættelser, der indebærer, at de har særlige og komplekse behov for hjælp for at kunne kommunikere med omverdenen. Ofte tales der om ASK-brugere, dvs. brugere af forskellige former for Alternativ og Supplerende Kommunikation.

Det er denne målgruppe, der er i fokus, når der 30. og 31. oktober afholdes et stort seminar om "De store overgange i livet for ASK-brugere". 

Indhold og udbytte

Mange ASK-brugere oplever desværre alvorlige tab i erhvervede kommunikationsmuligheder, når de flytter nye steder hen med nye fag- og nærpersoner. Fx når de skifter fra skole til ungdomstilbud eller fra hjem til bosted. 

På seminaret sætter vi derfor fokus på, hvordan man bedst kan støtte ASK-brugere til succesfulde overgange. Kan fælles strategier hjælpe? Hvilke forventninger og ønsker har brugeren selv? Hvilke værktøjer kan give ASK-brugeren øget mulighed for at styrke og vedligeholde sine sociale netværksbånd? 

Som deltager får du viden om overgange for ASK-brugere fra både et forskerperspektiv, den fagprofessionelle vinkel og brugerperspektivet. Og forhåbentlig nogle værdifulde refleksioner og ideer til, hvad du kan stille op, for at det kan lykkes.

Praktiske oplysninger om ASK-seminaret

Seminaret er arrangeret i et samarbejde mellem Socialstyrelsen og ISAAC Denmark, der er den danske afdeling af International Society for Argumentative and Alternative Communication. 

Der er tilmeldingsfrist 8. september. Der er fortsat ledige pladser.

Tilmelding, program, oplysninger om pris mv. på ISAACs hjemmeside 


Sidst opdateret 01/09 2017