Forside > Nyheder > 2015 > Nyt vidensnotat om mobilitetshjælpemidler
08/01 2015

Nyt vidensnotat om mobilitetshjælpemidler

Et nyt vidensnotat fra Socialstyrelsen giver et overblik over aktuel viden om hjælpemidler til voksne, der har mobilitetsproblemer. Notatet skal være med til at sikre, at borgerne får tildelt de rette hjælpemidler.

Socialstyrelsen udgiver et nyt vidensnotat om mobilitetshjælpemidler til voksne. Notatet giver et overblik over aktuel, forskningsbaseret viden om området og skal give kommunerne bedre mulighed for at træffe de rette beslutninger om hjælpemidler til borgere.

Mennesker, der har nedsat eller manglende gangfunktion, kan have svært ved at udføre en række aktiviteter, som er en forudsætning for at kunne deltage aktivt i samfundet. Kommunerne bevilger hvert år et stort antal mobilitetshjælpemidler for at give disse mennesker bedre forudsætninger for et godt liv. Målet er at fremme den enkeltes mulighed for aktivitet og deltagelse i samfundet.

Forskningen viser, at mobilitetshjælpemidler har en dokumenteret effekt på brugernes aktivitet og deltagelse i samfundet. Deres mobilitetsproblemer bliver reduceret, og hjælpemidlerne medvirker til, at brugerne deltager i flere aktiviteter og får lettere ved dem.

Men effekten kan variere, hvis mobilitetshjælpemidlet ikke tilpasses den enkelte borger og hans/hendes behov Der er derfor behov for, at socialfaglig viden inddrages i processen, og borgeren selv involveres.

Notatet indeholder også en beskrivelse af en række afprøvede, internationale redskaber, som kommunale sagsbehandlere kan bruge til at evaluere effekten af mobilitetshjælpemidler hos den enkelte borger.

Yderligere oplysninger: Faglig konsulent Else Marie Hansen, emh@socialstyrelsen.dk, tlf. 41 74 00 03

Vidensnotat om mobilitetshjælpemidler til voksne

Sidst opdateret 08/05 2015