05/10 2015

Videreførsel af Netstof.dk

90 kommuner landet over er i dag gratis medlemmer af Netstof.dk. Sitet tilbyder information og rådgivning til unge om rusmidler. Nu slutter Social- og indenrigsministeriets finansiering, men kommunerne kan være med til at sikre sitet gennem en ny abonnementsordning.

Landets kommuner får nu mulighed for at være med til at videreføre Netstof.dk. gennem en ny abonnementsordning.

Netstof.dk er et website, der tilbyder oplysninger og rådgivning i øjenhøjde til unge om alkohol, hash og andre rusmidler. Her kan unge helt anonymt finde information, deltage i debatten eller søge råd hos de faglige rådgivere. Godt 87.000 besøgende på hjemmesiden i 2014 vidner om, at netstof.dk opfylder et behov. Målgruppen for hjemmesiden er unge, der er i risiko for at udvikle et behandlingskrævende rusmiddelbrug. 

På Netstof.dk kan de unge få hjælp hos en rådgiver, enten via en chatfunktion eller en brevkasse. Websitet rummer også et debatforum, hvor der er mulighed for at debattere med andre unge, og en vidensbank med information om hash og andre rusmidler. Også forældre og andre pårørende kan få rådgivning og information.

Abonnementsordning for Netstof.dk

Netstof.dk har siden 2012 kørt som et projekt under Socialstyrelsen og været finansieret af midler fra Social- og indenrigsministeriet. I alt 90 kommuner er i dag gratis medlemmer af Netstof.dk. Nu slipper Socialstyrelsen projektet, og websitet skal stå på egne ben.

Konsortiet, som hidtil har drevet Netstof.dk, vil gerne fortsat stå for driften. Men der skal etableres en ny finansiering, hvis hjemmesiden skal fortsætte. Landets kommuner kan støtte op om videreførelsen ved at tilmelde sig en abonnementsordning og derigennem blive betalende medlemmer af Netstof.dk.

Netstof udvikles løbende

Som medlem af Netstof.dk får jeres kommune et digitalt tilbud, som kan bruges både i forebyggelsen, til undervisning og til digital rådgivning af unge. Kommunen kan dermed følge KLs anbefalinger på området om synlighed, tilgængelighed og tidlig opsporing.

Konsortiet bag sitet sikrer moderation af sitet og sørger for, at indholdet både er fagligt kvalificeret og løbende udvikles. Unge, der har brug for hjælp, henvises til den enkelte kommunes rådgivnings- og behandlingstilbud.

Yderligere information på netstof.dk om sitet og abonnementsordningen 

Sidst opdateret 05/10 2015