Forside > Nyheder > 2015 > Skal du have en diplom- eller masteruddannelse?
06/05 2015

Skal du have en diplom- eller masteruddannelse?

Så er det tid til tilmelding til både diplomuddannelsen og masteruddannelsen om udsatte børn og unge. Socialstyrelsen yder tilskud til begge uddannelser. Bliv styrket fagligt og få papir på dine nye kompetencer!

Arbejder du med udsatte børn og unge? Har du, din leder og arbejdsplads overvejet, at en diplom- eller masteruddannelse kan sikre et kvalitetsløft? Begge uddannelser har et stærkt fokus på omsætning af læring. Ledelse og medarbejdere opstiller sammen læringsmål og mål for omsætning af ny viden på arbejdspladsen. Begge uddannelser starter hold i september, og tilmeldingen er åben nu.

Diplomuddannelsen på børne- og ungeområdet

"Den Sociale Diplomuddannelse – Børn og Unge" er for dig som er myndighedssagsbehandler, eller som er pædagog, lærer eller sundhedsmedarbejder og samarbejder med myndighedssagsbehandlere om udsatte børn og unge.

Uddannelsen har fokus på det socialfaglige arbejde med udsatte børn og unge. Her får du indsigt i de nyeste psykologiske og sociologiske teorier, aktuelle socialfaglige metoder og nye forskningsresultater. Du får også viden om tværfagligt samarbejde og metoder til udvikling af praksis. Uddannelsen giver dig en ny faglig viden, en mere reflekterende og analytisk tilgang og et større fagligt overskud.

Diplomuddannelsen varer tre år på deltid.  Med Socialstyrelsens øgede tilskud koster diplomuddannelsen 15.000 kr. pr. deltager.

Undervisningen foregår på uddannelsessteder fordelt på hele landet. Tilmeld dig nu ved at rette henvendelse til en af de nedenstående professionshøjskoler:

Masteruddannelsen i udsatte børn og unge

"Master i Udsatte Børn og Unge" henvender sig til dig som er leder eller medarbejder og som arbejder med børn og unge med behov for særlig støtte. Det er en 2-årig deltidsuddannelse med fokus på det kommunale ansvar for børne- og ungeområdet og viden om udsatte børn og unge. Der også fokus på konsekvenser for den kommunale indsats samt styring, faglig ledelse og udvikling af praksis.

Med uddannelsen bliver du mere reflekteret og fagligt sikker i dit arbejde. Du kan koble teori med praksis, så dit arbejde bliver mere vidensbaseret.

Med Socialstyrelsens øgede tilskud koster masteruddannelsen 40.000 kr. pr. deltager. Næste hold starter i september 2015 i Aalborg.

Tilmelding til masteruddannelsen på Aalborg Universitet

Yderligere oplysninger: Fuldmægtig Marlene Quisgaard Trentel,matr@socialstyrelsen.dk, tlf.: 61 96 56 12.

Sidst opdateret 13/05 2015